За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 822
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Eфибуш аз рататуи никога не съм правила и бих, но няма да ми го ядат. Затова май се спирам на обикн. тиквички с обикн. ориз и патладжани с доматен сос , чесън и магданоз или босилек. Но в моемнта още така ме мързи ...

# 286
Здравейте! Къде и как да оползотворя буркан с печен патладжан?

# 287
  • софия
На разядка. Има най-различни рецепти.
Снощи извадих и ще правя с рикота. Тази седмица ядохме в един ресторант и много ни хареса. По описание е "Крем от печен патладжан, сирене рикота, орехи, копър, зехтин.", т.е. ще пасирам патладжана, ще добавя рикотата, копър и зехтин. Орехите ще ги пропусна, че не харесваме, а и те бяха украса, не в разядката.

Обичаме и разядка патладжан, кисело мляко, чесън.
Може да сложиш канапе патладжан, върху него нарязани на кубчета пресни червени домати, натрошена фета, счукан чесън и нарязан магданоз. Овкусява се със сол и зехтин.

Много рецепти има, много.

# 288
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2022/05/blog-post_22.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/09/blog-post_27.html
Скрит текст:

# 289
  • София

Пасирани патладжан с майонеза и чесън.

# 290
Vanja77 мерси за твоите идеи, на мен много биха ми харесали всички, но моите хора няма да го ядат. Освен печените на грил или сач

# 291
  • София
bella-ciao, това са ми по-лесните рецепти. Иначе имам и други, но особено тези с патладжана си изискват в повечето случаи пържене или повече време за приготвяне. Кажи какво ядат, за сме по-ориентирани.

# 292
сложих аз патладжана да се пече и ще правя с него после разядка или салата ... а за децата тиквички с ориз

# 293
В тези питки може да вложиш малко https://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_16.html?m=0 , освен на кьопоолу

# 294
  • софия
Пепчо, сега ме разколеба. Май ще правя твоите питки за закуска, разядката я ядохме вече.
Може ли довечера да забъркам тестото и утре сутрин да пека или да не рискувам?

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 10:57 от zvаnchе

# 295
Приготви си всички продукти и сутринта забъркай, отнема пет минути докато загрява фурната.

# 296
  • In transit
Според мен тестата за питка, в които има кисело мляко се месят много лесно, само тесто е по-меко и удобно за работа.

Натка, с теб сме от един край явно...и аз я знам думата като "клисаво". Grinning

# 297
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета ,

Моля ви за рецепта за торта с моркови.
Гледах в нета - има, но не знам коя да правя.
Имам и крема сирене и сметана за разбиване, орехи... Мисля всичко.

# 298
  • София
Момичета ,

Моля ви за рецепта за торта с моркови.
Гледах в нета - има, но не знам коя да правя.
Имам и крема сирене и сметана за разбиване, орехи... Мисля всичко.
Препоръчвам рецепти от някой сайт или група с кулинарна насоченост, а не примерно от тик-ток.

# 299
  • Once there was a Hushpuppy...
Да, да. Аз само такива гледам. Пък и нямам тик-ток, даже не знаех че и рецепти има.

Общи условия

Активация на акаунт