За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 037
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 85
Здравейте, искам да замразя кекс и сладкиш с глазура от заквасена сметана, правили ли сте? Постя, децата не ги одобриха, а мъжа ми е командировка за 2 седмици, мисля за него да ги пазя Bowtie  Дали ще са годни за ядене, не ми се хвърлят, а нямат вкус и вид за черпене в офиса...

# 721
  • При децата ми
  • Мнения: 6 158
Как да направя хрупкави пилешки крилца на фурна? Имам соев сос, мед, лимон, бира, червено и бяло вино. Четох, че е добре и да се добави царевично брашно или грис за хрупкавост, дали ще добре да се добавят?

# 722
  • Бургас
  • Мнения: 16 499
Мариновай ги с тези неща и ги мятай във фурната да се пекат повечко!

# 723
  • Мнения: 1 363
Днес замесих тесто за пица със суха мая, което изобщо не втаса. Бих ли могла някакси да го поправя с мая от кубче?

# 724
  • In transit
  • Мнения: 11 996
Днес замесих тесто за пица със суха мая, което изобщо не втаса. Бих ли могла някакси да го поправя с мая от кубче?
Каква мая ползва и колко? Къде втасва тестото?

# 725
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Днес замесих тесто за пица със суха мая, което изобщо не втаса. Бих ли могла някакси да го поправя с мая от кубче?
Може да активираш прясната мая с малко захар, хладка към топла вода и брашно до мокро тесто за 30-40 мин. и след това го смеси с невтасалото.
Ако не е голямо тесто... може би е по-добре ново да замесиш.

# 726
  • Мнения: 9 145
Как да направя хрупкави пилешки крилца на фурна? Имам соев сос, мед, лимон, бира, червено и бяло вино. Четох, че е добре и да се добави царевично брашно или грис за хрупкавост, дали ще добре да се добавят?
Първо ги варя за кратко. После овалвам и във фурната https://pep4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_11.html?m=0 грис, галета, брашно

# 727
  • Мнения: 1 363
Днес замесих тесто за пица със суха мая, което изобщо не втаса. Бих ли могла някакси да го поправя с мая от кубче?
Каква мая ползва и колко? Къде втасва тестото?
Маята беше от пликче на д-р Йоткер. Тестото с 500 гр брашно. Тестото оставих в затворена тенджера до парното. Чаках над 3 часа. Тестото стана много мекичко, но не увеличи обема си.
Ще послушам Морена и ще замеся ново тесто. Благодаря!

# 728
  • Мнения: 474
Здравейте! Подариха ми хлебопекарна, но нещо не се справям с приготвянето на хляб. Първите 2 рецепти ги направих по рецепти от книжката, като дословно спазих пропорциите. Опитах още 1 път по рецепта от нета и всеки път тестото ми остава една идея недопечено, и следователно без хрупкава коричка. Ще се радвам ако някой има същата хлебопекарна да ми разясни как мога да увелича времето на печене/в книжката няма описание за програмите/. Благодаря предварително!
https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/gorenje-bm1210bk-09205871

# 729
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Здравейте! Подариха ми хлебопекарна, ...  Ще се радвам ако някой има същата хлебопекарна да ми разясни как мога да увелича времето на печене/в книжката няма описание за програмите/. ...
Виж заглавния пост и пиши в тази тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1519364

# 730
  • Мнения: 2 762
Здравейте, издирвам лесна рецепта за кекс/ сладкиш, който мога да направя в голямата тава на фурната и да нарежа след това на хапки за почерпка в офиса по случай празника утре
Имам една рецепта за ябълков сладкиш, но реших да ви питам за някои интересни предложения.
Благодаря!

# 731
  • Русе
  • Мнения: 5 265
Скрит текст:
Здравейте, издирвам лесна рецепта за кекс/ сладкиш, който мога да направя в голямата тава на фурната и да нарежа след това на хапки за почерпка в офиса по случай празника утре
Имам една рецепта за ябълков сладкиш, но реших да ви питам за някои интересни предложения.
Благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_28.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2021/01/blog-post.html

# 732
  • Мнения: 2 315
Starrydream можеш са купиш  шарена сол , която ти допада на вкус и да я " обезсолиш" като добавиш от съставките , но в чист вид напр. чубрица, червен пипер , сминдух, смляна царевица и т.н.
От Лидл можеш да си купиш био куркума корен. Аз от нея си посадих в саксия и имам реколта.
Направо я засади или изчака да изкара някакви пъпки корена?

# 733
  • Мнения: 4 822
По самият корен имаше пъпки ( може и друго име да има ) и точно за това реших да пробвам, а то взе че експеримента се оказа успешен.

# 734
  • Мнения: 4 486
Здравейте,
Имам останало мъничко цедено кисело мляко (може би около 50 гр), малко сладко от къпини, 250 гр маскарпоне, яйца, бисквити петит (около 100 гр), както и 1/3 пакет бишкоти, и ябълки.
Какво да направя с тях? Мислех си за нещо като ябълкова торта? Или тирамису и още нещо?

Общи условия

Активация на акаунт