За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 809
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Момичета ,

Моля ви за рецепта за торта с моркови.
Гледах в нета - има, но не знам коя да правя.
Имам и крема сирене и сметана за разбиване, орехи... Мисля всичко.
Заповядай, снимката е линк

Аз напоследък правя друга обаче, с морковения ми сладкиш за блатове - микс от подправки и крем от маскарпоне и течана сметана и става уникано вкусна и сочна според родата ми

# 301
За бешамела, щом не харесвате запътжено брашно, можете да ползвате за сгъстител царевично или пшенично нишесте(разтворено в малко вода)

# 302
  • София
Момичета ,

Моля ви за рецепта за торта с моркови.
Гледах в нета - има, но не знам коя да правя.
Имам и крема сирене и сметана за разбиване, орехи... Мисля всичко.
Ще ти пусна моята, но ще я отхвърлиш, ще ти се види сложна, но е лесна, не работя сложни рецепти, това си ми е закон, нямам сили да работя торти по два дни
Нямам разрез, защото я правих за едно дете, което не беше от моята къща
ПРОВАНСАЛСКА МОРКОВЕНА ТОРТА С ГЛАЗУРА ОТ СОЛЕН КАРАМЕЛ

# 303
Марчева, а линка към рецептата защо забрави?

# 304
  • София
Хм, вярно ,че пропуснах, ама няма да и хареса, ще и се види сложна, нали казах, а линк веднага пускам
благодаря ти!!!!
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/03/blog-post_41.html

# 305
В сайта на Ирина купенска има проста и успешна рецепта.

# 306
  • София
Здравейте!
Моят въпрос е по-скоро технически, може би.
В една рецепта за аранчини пише, че трябва да се готвят на 170 градуса, но моят котлон е на степени от 1 до 6.
Някой може ли да каже на каква степен могат да се направят?

# 307
  • Sofia
Здравейте!
Моят въпрос е по-скоро технически, може би.
В една рецепта за аранчини пише, че трябва да се готвят на 170 градуса, но моят котлон е на степени от 1 до 6.
Някой може ли да каже на каква степен могат да се направят?
Пробвай на 4 и опитай с парченце хляб за 170-180 градуса - ако започва да се пържи бързо - веднага. И имай предвид да не слагаш много наведнъж в тигана, че ще смъкват Т, освен това на се бави със следващата партида, защото ще се покачва Т.

# 308
  • под тепетата
На средно, да не прегори панировката.

# 309
  • Once there was a Hushpuppy...
Хм, вярно ,че пропуснах, ама няма да и хареса, ще и се види сложна, нали казах, а линк веднага пускам
благодаря ти!!!!
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/03/blog-post_41.html

Марчева, много благодаря!

До глазурата не ми се вижда трудна, а и мога просто да я пропусна.
Стафиди няма да сложа,защото детето не яде, но другото ми се видя стандартно.
И един въпрос за мазнината. Ако слагам олио, същите милилитри ли трябва да е като кокосовото?

Сега ще чета и на Моренка предложението. Тръгнах отзад напред.
Хареса ми този сладкиш. Въпросът ми е дали мога да направя крем с течната сметана и малко крема сирене?
И орехите ситно смлени ли трява да са?

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 09:37 от Hushpuppy

# 310
  • Sofia
Морковената торта, която показах и предложих е просто аналог на толкова популярната спаначена и е възможно най-простата, но идеална. Simple Smile

# 311
  • Once there was a Hushpuppy...
Морена, да точно я разгледах и си сложих въпросите като допълнение на предишния пост.

# 312
  • софия
Темата, колкото е полезна, толкова е и разбиваща за мен. Освен питките на пепчо, които остават за утре, мога да забъркам сладкиша на морена. Събота и неделя не може без десерт/сладко. Навици от детството.

Морена, отгоре може да се замени с крем заквасена сметана с маскарпоне, нали? Че това имам, а и нишестените кремове не ми се получават особено.

# 313
  • Sofia
Темата, колкото е полезна, толкова е и разбиваща за мен. Освен питките на пепчо, които остават за утре, мога да забъркам сладкиша на морена. Събота и неделя не може без десерт/сладко. Навици от детството.

Морена, отгоре може да се замени с крем заквасена сметана с маскарпоне, нали? Че това имам, а и нишестените кремове не ми се получават особено.
Разбира се Звънче, то и само с пудра захар може да се поръси, просто с глазура или без и каква, си е по избор. Пък и Маскарпоне... то винаги, винаги е прекрасен избор. Simple Smile Друг варинат е само захарна глазура - пудра захар с много малко течност - пр.мляко или цитрусов сок, до желаната консистенция.

...
Сега ще чета и на Моренка предложението. Тръгнах отзад напред.
Хареса ми този сладкиш. Въпросът ми е дали мога да направя крем с течната сметана и малко крема сирене?
И орехите ситно смлени ли трява да са?
Орехите - въпрос на избор, само имай предвид, че колкото са по-едри - толкова по ронлив ще е сладкишът.
Крем от крема сирене и разбита сметана  - да. Simple Smile  Само да са маслени и двете.
И в сладкиша аз намалям брашното (отдавнашно намерение) на 40г  - така стават супер сочни блатовете. Simple Smile
 Слагам и микс от канела, индийско орехче, джинджифил и кардамон... разбира се това са просто аромати. Simple Smile

# 314
Привет,
правя пици в тавички, като топките са с малък грамаж - около 120 гр. Но понякога в тестото влиза въздух и ме затруднява с оформянето на блата. По-силното притискане към плота, докато оформям толките, ли е решението на моя проблем?

Общи условия

Активация на акаунт