За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 780
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
От средата на декември терасата ми е окичена с меса ....терасата е остъклена, с два прозореца с горно отваряне (живеем на първи етаж и е абсурд да оставя прозорците отворени по друг начин) - проблем няма, не е топло, какво ви притеснява времето?
Тези висят от началото на февруари

П.п даже прането ми  се вижда 😁....

# 466
Нямам възможност на тераса, имам само остъклена южна, в която в момента температурата е колкото в стаята Grinning Мяркала съм някъде нещо за вариант в дехидратор, та затова питах, но явно е било нещо по-различно от тези дето висят свободно да съхнат.
Ще продължавам да си правя шунка тогава, на това поне уж му хванах цаката и знам че ще стане добре.
Между другото, някъде във веригите продават ли пушена сол или тая екзотика е само из по-специализирани магазини? Това е другото дето съм наумила че искам да пробвам, но още не съм се навила да поръчам онлайн и да му плащам доставка и на него.

# 467
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, купих свинско контрафиле. Искам да го овкуся и после да го сложа да се суши. Не съм правила досега. Може ли някакви идеи?
Благодаря.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2005.html

# 468
................................................
Аз вчера успях да преваря картофите за картофената салата и половината станаха на пюре. Другата половина се чудя дали могат да станат на пататник или няма да стане с варени картофи. Аз знам че по принцип е с настъргани сурови картофи.
Можеш да ги вложиш в едно нещо, наречено барабойник (барабой е диалектно название на картоф). Месиш си или купуваш обикновено тесто. Задушаваш в малко мазнина 1-2 глави лук и една нарязана на ситно червена чушка (може и сушена), добавяш картофите, подправяш с щипка червен пипер, малко копър или чубрица, шарена и обикновена сол на вкус. Оставяш да се охлади. От тестото правиш нещо като калцоне като плънката е картофената смес. Можеш да направиш едно голямо или няколко малки. Слагаш в тава покрита с хартия, която е леко намазнена със зехтин или олио. Оторе можеш да намажеш тестото с разбито яйце или само с малко мазнина. Печеш в предварително зарята на 180-200 С фурна.

# 469
  • In transit
natka, пушена сол при нас съм виждала по месарските магазини, заедно с други подправки за месо. По веригите не съм обръщала внимание дали има, но предполагам в Кауфланд и Била продават.

# 470
# 471
natka, пушена сол при нас съм виждала по месарските магазини, заедно с други подправки за месо. По веригите не съм обръщала внимание дали има, но предполагам в Кауфланд и Била продават.
Благодаря, има надежда значи. Ще търся.
Скрит текст:
Онлайн намирам някакви които доставката ще им е още толкова... Малките опаковки и без това излизат скъпичко и става съвсем зле. А дори не съм убедена че ще ми хареса това нещо и колко ще ползвам, че да се метна на кило за 20лв плюс доставка. Поне ако намеря някъде да пробвам първо, ще мога да реша дали искам количество.

# 472
  • In transit
Бях си купила едно пакетче от любопитство. Досега съм я ползвала 2-3 пъти само. Сол, с аромат на пушено. Май по-често ползвам пушен пипер, за аромат.

# 473
За домашната шунка я искам основно, искам да докарам пушен аромат дето само с пушен пипер не е достатъчно. То и със солта не се знае, ама наумила съм, ще пробвам все някога. Но аз харесвам пушен аромат като цяло, все пак сол на всичко се слага, а червен пипер - не. Та ми звучи като по-универсално в това отношение. Знам че продават и нещо наречето "течен пушек" но нещо не ми вдъхва доверие и не използвам такъв.

# 474
За домашната шунка я искам основно, искам да докарам пушен аромат дето само с пушен пипер не е достатъчно. То и със солта не се знае, ама наумила съм, ще пробвам все някога. Но аз харесвам пушен аромат като цяло, все пак сол на всичко се слага, а червен пипер - не. Та ми звучи като по-универсално в това отношение. Знам че продават и нещо наречето "течен пушек" но нещо не ми вдъхва доверие и не използвам такъв.

ами с голяма степен на вероятност е канцерогенен, как да ти вдъхва доверие.

# 475
Мерси на всички за картофите. Станаха на крем супа. Без гъби, защото гъбите ги изядоха с лук . Спанака остава за утре.

# 476
Трябва ми заатар, не намерих из нашите магазини, които обиколих.....с какво мога да го заменя, нещо близко като аромат и вкус?
В дресинг за салата ще го ползвам - френското табуле на Марчева.

# 477
  • Русе
Скрит текст:
Трябва ми заатар, не намерих из нашите магазини, които обиколих.....с какво мога да го заменя, нещо близко като аромат и вкус?
В дресинг за салата ще го ползвам - френското табуле на Марчева.

https://www.bonapeti.bg/recepti/podpravka-zaatar/

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post_21.html

# 478
Лелеее, че аз имам у дома 😏, голяма съм блейка, много благодаря, Пейч 💐

# 479
  • София
Как така смрадлика в тоя за заатар? Тя не е ли отровна? Навсякъде пише, че не е за вътрешно приложение

Общи условия

Активация на акаунт