За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 726
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря, момичета. Стана извара, но многоо малко. Не си заслужава според мен играчката. За тесто ми е ясно и аз използвам там и се получава изключителни печива, особено хляб.
Малко е, да. Правили сме на село, но представяй си за какви количества мляко говорим, за да изкараме после от суроватката по кило и нагоре извара... Grinning
Но пък преварената суроватка си я ползвахме да направим с нея саламурата за сиренето, да си зрее в нея после. Не знам даже дали става ако не е преварявана, винаги сме вадили изварата първо.
За малко суроватка не си струва, слагай там в тесто, замразявай разделена на по колкото ти отива за едно месене и туйто.

# 586
  • In transit
ToniShu, почти съм сигурна, че съм ги виждала в Айко.

# 587
  • София
Няма я налична в онлайн Айкото Sad

# 588
ToniShu, аз си купих тенджери на същата марка от Емаг.

# 589
Здравейте ,въпроса ми е как да направя картофено пюре без буци.
Ползвай някакъв уред за мачкане на картофи, има различни. Но имай предвид, че колкото повече мачкаш толкова повече става на туткал, затова не става с уред на бързи обороти, само ръчно.

# 590
  • Sofia
Здравейте ,въпроса ми е как да направя картофено пюре без буци.
Ползвай някакъв уред за мачкане на картофи, има различни. Но имай предвид, че колкото повече мачкаш толкова повече става на туткал, затова не става с уред на бързи обороти, само ръчно.

Не става (гладко) с каквото и да е друго освен преса, на която дупките са доста по ситни.
С показаното има да си мачка... и пак ще има бучки.

# 591
  • София
Е, какво като има някоя миниатюрна бучка, нямаме цедка на гърлото.
А, сещам се да се прекара през цедка, може би донякъде ще се избегне ефектът туткал.

# 592
И ние обичаме да е с бучки пюрето. Ако трябва да е идеално гладко, слага се малко повече мляко и така по-лесно се намачква. И картофите да са врели, с леко топли или изстинали няма да стане.
Аз лично, ако са за пюре, винаги ги беля и нарязвам на парчета и така ги варя, много по-лесно става разбиването им после.

# 593
  • Русе
Здравейте,

Има ли някакви тънкости при печенето на брускети? Температура, вентилатор, някаква влага?

# 594
  • Горна Оряховица
Търсих в кауфланд, но не намирам такъв сос/ дресинг. Скоро ядох салата с айсберг, ягоди и други извращения и беше залята с тънка струя дресинг подобен на гъст соев сос. Сладък обаче. Търсих из нета, но не знам точно как се казва. Попадна ми Балсамов глейз, ама дали е това?

# 595
Балсамова редукция евентуално? Те не че и те са един модел но нещо от сорта ще е, ягодите обикновено с нещо такова ги комбинират.

# 596
  • София
Лидъл сякаш имат някакъв такъв сос, обаче не мога да намеря точно снимка.

# 597
Ами мм всеки път отбелязва,че има бучки и за това ..
А, сещам се да се прекара през цедка, може би донякъде ще се избегне ефектът туткал.

# 598
  • Sofia
Е, нищо.
Ама това пита жената.
И аз харесвам с бучки, ама нали не сме всички еднакви...

# 599
Търсих в кауфланд, но не намирам такъв сос/ дресинг. Скоро ядох салата с айсберг, ягоди и други извращения и беше залята с тънка струя дресинг подобен на гъст соев сос. Сладък обаче. Търсих из нета, но не знам точно как се казва. Попадна ми Балсамов глейз, ама дали е това?

Може би сос от нар. Има го в турските магазини.

Общи условия

Активация на акаунт