На пазар във Варна - тема 72 ⚓

• 41 448
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Deutschland/HE
Има тема за това, но в другите страни ти връщат веднага парите в брой, ако не искаш да пазаруваш. Нито те питат нещо, нито нищо, даваш бона от автомата и ти дават парите.
А като купуваш бутилка плащаш ли 5ст или само ти връщат 5ст на бутилка?
В Германия пластмасовата бутилка  и кенчетата са по 25 цента, но когато ги купувам плащам стойността+този депозит и после като върна бутилката, ми връщат и депозита. Пише си го на отделен ред в касовия бон.
Във Франция, Нидерландия и Дания е подобна системата.

# 541
Тук просто връщат 5 ст на бутилка.
Не таксуват допълнително за самата бутилка, когато си купуваш вода или нещо друго.

# 542
  • In transit
Не ги връщат...дават ви ги под формата на ваучер. Но за да си ги вземете трябва да похарчите поне 10лв.

# 543
  • ВАРНА
И май кенчетата трябва да са цели.У дома чакаме кампанията с набиране на кенчета,че се задръстихме.

# 544
Някой знае ли от къде мога да купя голям букет за повод на достъпна цена?Известните ги знам.Някоя борса, или квартално магазинче?

# 545
# 546
Бутик за цвета Ида https://m.facebook.com/people/%D0%95%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1% … /100057853597676/

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 16:40 от alethea

# 547
  • Варна
Тук просто стойността на опаковката е включена в цената на продукта.
Аз съм "за" тази система, време беше, но е много неудобно, че трябва да са цели бутилките и кенчетата. После нали пак ще ги смачкат, за да не са толкова обемни.
В градината на детето имаше такава машина (не връщаше пари), но не приемаше някои бутилки от 1,5 л. вода/безалкохолно, което беше странно.

# 548
Преди имаше пунктове за изкупуване на амбалаж и хартия. Сега за да отидеш до вторични суровини за да предадеш хартия ти излиза в пъти по-скъпо!
Някой знае ли какво стана с парфюмерийния магазин който беше до операта ? Премести ли се някъде или го затвориха ?

# 549
Долче Вита ли беше той? На Княз Борис I 42 имаха магазин също.

# 550
  • Варна
Ако е Тайс, май затвори. Не съм го виждала на друго място.

# 551
  • Варна
Здравейте,

Някой да знае къде във Варна правят бухтички?
Отчаяно търся Sad

# 552
В кооператива има една дама, която прави всякакви тестени, ако имате ФБ влезте в групата и потърсете.

# 553
Здравейте,

Някой да знае къде във Варна правят бухтички?
Отчаяно търся Sad
Преди няколко дни ми излезе реклама на това заведение, но не съм ги пробвала:
https://gooddjob.bg/product/buhti/
Опитвала съм едно време в Крамер на Севастопол.

# 554
  • Варна
Търся съдове за индукционни котлони на прилични цени. Марка или направо към магазин с избор да ме насочите. Имам няколко от Икеа, но ми се иска да разнообразя и нещо по-незалепващо да избера.

Общи условия

Активация на акаунт