На пазар във Варна - тема 72 ⚓

• 42 577
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Къде продават сирене и кашкавал на фирма Булгареа. Писах им в ИГ, отг.- Май Маркет. Но  Май Маркетите край нас има само кис.мляко тяхно. Всички техни продукти ми харесват, но имам нужда от сирене и кашкавал.

# 496
От къде може да се купи овче сирене ?
Гледах в My Market но дребния шрифт показваше нещо като 34 лева за килограм, което е повече от двойно спрямо краве сиренето.
Нямам възможност да обикалям мандри или да търча по фермерски пазари. Има ли евентуално производител/мандра която да предлага доставка с наложен платеж ?

# 497
Виж на Аваси всяка сряда пред мр бриколаж между 12-18ч май беше
Или камиона на фермата от Близнаци, имат фб страница https://www.facebook.com/FarmBliznaci
С график

# 498
  • Варна
Първо се сменя адресната регистрация, в общината по местоживеене (носете нотариалния акт). После в КАТ, за смяна на личната карта.
Всичко добре, но как решихте, че точно в КАТ трябва да си сменят картата?

# 499
  • Варна
Първо се сменя адресната регистрация, в общината по местоживеене (носете нотариалния акт). После в КАТ, за смяна на личната карта.
Всичко добре, но как решихте, че точно в КАТ трябва да си сменят картата?
Извинявам се за подвеждането! Просто в бързината забравих да напиша, че така процедирахме ние.

# 500
  • Варна
Аз също съм с дистанционни водомери трета година и проблеми нямам. Бачкат си нормално, даже сметката ми за вода падна.

# 501
Може ли някой, който е ходил на измерване на костна плътност в Курортна клиника, да каже колко снимки са му дали и има ли разчитане в текст? Свекърва ми е била миналата седмица там, казали са че няма остеопороза и са дали три листа. Един със снимка на гръбначен стълб и измерване със стойност, още два само леви тазобедрена кост и ръка. За в дясно няма такива измервания.

# 502
Преди месеци ходих, повече от лаконична беше служителката при нположение, че нямаше заетост, лекарят ми щял да коментира изследването, да , ама  - не.  Три-четири листа - нищо не ми е ясно от тях.Личната лекарка, която подозирам, че не разбира особено, също не коментира. Т.е. имам изследване за 80 лева и не зная какво значи написаното. Аз самата не съм го разглеждала обстойно, но така или иначе от видяното- някакви данни и снимки на три части/области/ единственото , което разбрах, е, че нямам УЖ остеопороза-само това каза служителката. Личната лекарка и толкова не каза.  Иначе си плащаме осигуровките и трябва да уважаваме съсловието, защото..... не знам защо всъщност.

ПП
Сетих се - личната лекарка каза, че уж имам гръбначно изкривяване - това от снимките, а невролог - мой съсед каза, че от тези снимки в легнало положение и при положение, че не успях да се наместя добре на кушетката при снимката  -  не може да се съди и твърди за гръб.изкривяване.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 12:26 от *Камея

# 503
Камея,

Благодаря за изчерпателния отговор. Впечатлението на свекърва ми се припокрива с твоето. Абсолютно безполезно за нея изследване!

# 504
  • In transit
С тези изследвания следва да отидете на ревматолог и той да разчете изследванието, следователно да назначи лечение, ако се налага.

# 505
  • В центъра на моретата
Аз също си правих снимка за костна плътност на три зони. Само едната е в зелената зона, при другите две за в различни части на жълтата зона. Момичето, което прави снимката каза да се консултирам с ендокринолог за назначаване на добавки. Не смятам да ходя на този етап, мисля да увелича приема на калций чрез храната, вит. Д и някои други неща и догодина може пак да направя снимка, за да видя има ли резултат от това. Майка ми е с остеопороза, ходи при ревматолог - нямаше особен резултат.

# 506
  • Варна
В Лидл на Мир има няколко бебешки комплекта плик 140х100 с калъфка за 5 лв. Също и пижами за момчета дълъг ръкав с долнище на същата цена.

# 507
  • Sofia
Здравейте, може ли да препоръчате хубаво заведение за хапване в центъра на Варна? Добър ресторант, предлагащ вкусна храна, но не чак fine dining. И, разбира се, да не е от веригите, които ги има и в София. Simple Smile

# 508
  • София
Стария Чинар в хотел Черно море, ще ви хареса. Може да пробвате и в Алба, малко по-непретенциозно.

# 509
  • София
Може ли да ми препоръчате магазини с богат избор на пердета и завеси с ушиване по размер.
🌹

Общи условия

Активация на акаунт