Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 38 445
  • 866
  •   1
Отговори
# 480
Коректорът на телефона си играе игрички. Невинна съм.

# 481
Здравейте може ли да се отрегистрира автомобил с пълномощно.
Колата ни катастрофира и  баща ми иска да я отпише колата е моя но той е с пълномощно има пълномощно

# 482
Може с пълномощно, ако в него му давате пълни права, а не само да управлява автомобила. Вие си знаете за какво сте го упълномощили.
Влизам в темата за да благодаря за насоката, която ми дадохте за сервиз за климатици. Препоръчахте ми Елбатрон в с. Лозен. Потърсих координати и отзиви и ми излезе тази страница, където в първия пост е обяснено всичко в пълни подробности. Въпреки, че поста е 2007 г., той непрекъснато се актуализира (днес има съобщение кога ще са в отпуск). https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=13&t=44549
       Първо изпратих ММ, за да си каже проблема и запази час за неговата, а впоследствие и за моята кола. Изключително положително сме впечатлени - от сервиза, от работата, от точността, разясненията по всеки отделен случай, и най-вече качеството.  За моя проблем с парното ще се занимаят през м. октомври, междувременно и дъщеря ми им стана клиент. За нейния автомобил още по телефона, когато е искала да си запази час,  са й задали уточняващи въпроси, за да й кажат дали ще могат да й свършат работа, т.к. колата е малко ретро, т.е. не са я придърпвали да идва при тях и да й взимат пари, да й губят времето (а и тяхното си), без да могат да й помогнат.  Много сме доволни! Компетентни и кадърни. Линка по-горе ни беше много полезен, защото добре се обясняват процедурите, а ние /говоря за семейството ми/ не сме специалисти по всичко Simple Smile Препоръчвам!

# 483
Здравейте!
Обръщам се към вас с едно питане. Миналата седмица стана гаф и се получи така че документите на колата се намокриха. Всичко е наред, освен картончето за ГТП. Половината е разкиснато. И в момента се чудя - да мина ли на преглед по - рано, тъй като остава още 1 месец до датата, или да рискувам да карам с повредено картонче? Притеснява ме, ако ме спрат какво би се случило?
Ако някой ми даде съвет ще съм много благодарна!

# 484
Tи имаш и лепенка на стъклото, нали?  Това ще ти помогне ако те спрат.

# 485
Те могат и електронно да си го проверят. А те и мисля, че спряха на прегледа да издават малкото картонче още миналата година, та не трябва и да ри го искат.

# 486
Tи имаш и лепенка на стъклото, нали?  Това ще ти помогне ако те спрат.

Имам го, да. Благодаря много!
Те могат и електронно да си го проверят. А те и мисля, че спряха на прегледа да издават малкото картонче още миналата година, та не трябва и да ри го искат.
Благодаря много! Значи не би трябвало да имам проблеми!

А ако случайно решат да се заяждат с мен - глоба ли най - много могат да ми напишат?

# 487
Нямате основание за притеснение. Вие все пак имате документ, макар и частично увреден, а както ви писаха - могат да си проверят срока на ГТП електронно.
        Миналия месец ММ е чакал на червен сфетофар, а в съседната лента е имало кола на КАТ. По едно време катаджията е дошъл до мъжа ми и го е помолил да отбие в дясно, след като премине кръстовището. Оказало се, че докато е чакал да светне зелено  са го проверили електронно и че сме без застраховка Гражданска отговорност. При проверката са видяли, че сме закъсняли с втората вноска по полицата (от заплес!), ММ е казал, че веднага ще отиде да я внесе, а катаджията му е пожелал приятен ден. Имали са пълното основание да му наложат глоба, но не са го направили.

# 488
Аз съм получавала писмо с известие, че нямам валидна гражданска. И аз забравих вноската.
Мен са ме спирали за несветещи фарове. И аз убеждавам проверяващия , че са включени, но явно бяха изгорели. Казах, че веднага я карам за ремонт и ми пожелаха лек ден. Смених ги и след 2 месеца пак ме спират в друг град. " Нямате фарове". Как? Аз нали ги смених???? И пак изгорели и пак ходих да сменям. От тогава нямам пробмеми.

# 489
Дълги години си плащахме застраховките при брокерка-приятелка, която ни се обаждаше по телефона поне седмица преди датата, за да ни подсети, и така си съчетавахме полезното с приятното - хем да си платим, хем да си пием кафето на раздумка. Тази кола я взехме в началото на годината, направихме й каско, което платих изцяло, а на гражданската направих анекс с данните на ММ и умишлено я пуснах на вноски, точно за да си я плащаме впоследствие при приятелката. Обаче акъл-море, глава-шамандура! Simple Smile

# 490
  • Mediterraneo
Тук разсрочените вноски по застраховката директно ги дърпат от сметката, няма начин да забравя вноска. Няколко дни преди това пращат мейл, че предстои теглене, да не да нямаш пари в сметката. Удобно е. На моторите съм ги платила изцяло при сключване тази година, на колата е на две вноски. Друго удобство е реновиране на полицата автоматично. Ако ме устройва цената, не се занимавам да търся друга оферта.

# 491
  • София
Момичета,
Влизам в темата за помощ. Искам да сменя колата. От доста време гледам и се интересувам. В момента карам Дайхатсу Териос 2008г. Много здрав автомобил.
Време е да се разделя, т.к. навъртя доста години. Притежавам го от 2016г.
Отново ми се иска да е по-висок и много се колебая за Honda CRV, Nissan Qashqai, Ford Kuga.
Приемам мнения и предложения ☺️

# 492
  • София
На мен Хондата ми е малко дървена, Кашкая не е от най-здравите. Сигурно бих избрала Куга-та на ваше място. Поне е и по-бързичка. Кои години говорим все пак?

# 493
  • София
На мен Хондата ми е малко дървена, Кашкая не е от най-здравите. Сигурно бих избрала Куга-та на ваше място. Поне е и по-бързичка. Кои години говорим все пак?

Благодаря за мнението. След 2014г.
Сега и аз съм загледала,т.к. повече ми е по бюджета

# 494
От изброените знам, че Хондата е най- здрава.
Харесвам също Нисан Кашкай, но по- новите години.

Общи условия

Активация на акаунт