Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 37 249
  • 866
  •   1
Отговори
# 720
  • Mediterraneo
Ами ежедневно я караме градско. Да речем, тук рядко вали, но пък е адски прашно и без да поизмия стъклото при качване, не стават нещата.

# 721
  • София
На предното стъкло чистачките са ми с еднаква дължина. Когато купих колата, бяха еднакви и затова купих пак еднакво дълги. Изобщо не е проблем при дъжд и сняг.

# 722
Аз не мога да седна в колата без да си измия стъклото. Пътувам по много и мразя мухи и пеперуди.
Но това, което съсипва чистачките най-много е зимата. 200-300 км зимно шофиране извън града са 5 литра течност за чистачки. Отделно леда.
Няма такова нещо като 4 годишни чистачки, дори на Тесла годишния сервизен план включва поне едни чистачки наред с филтрите.

За колкото ще евро да си купите чистачки те ще изкарат точно колкото такива от 10 лева.

# 723
  • София
Аз не мога да седна в колата без да си измия стъклото. Пътувам по много и мразя мухи и пеперуди.
Но това, което съсипва чистачките най-много е зимата. 200-300 км зимно шофиране извън града са 5 литра течност за чистачки. Отделно леда.
Няма такова нещо като 4 годишни чистачки, дори на Тесла годишния сервизен план включва поне едни чистачки наред с филтрите.

За колкото ще евро да си купите чистачки те ще изкарат точно колкото такива от 10 лева.
Защо да си купуваме по 4,а не по две не разбрах . И как 200км извънградско хабиш 5л течност ? Ще падна.И като те чета стигам до извода,че Чехов е написал Човекът в калъф за теб:))))

# 724
Декември до март. Явно не караш зимата. По магистрала и шосе с над 80 и трафик стъклото става бяло и непрозрачно.
За сравнение в чужбина с 5л. течност минаваш 1.500 км и ти остава през същите декември до март.
2 на стъклото и две в багажника да не си губиш времето да търсиш и избираш пак.

# 725
И на двете ни коли чистачките са с различни дължини. Наистина понякога е уместно да си купиш комплект две по Х см и две по У см. Сменям, когато има нужда, не на пробег или сезон.
Случвало се е да съм по-доволна от качеството на бюджетни чистачки от Кауфланд повече, отколкото на Бошовките примерно.
Има ли пак графитени? Взимала съм от Кауфланд и ми допаднаха. Сега пак такива ли са пуснали?

# 726
Може така да се е паднало, но моите (до преди да ги сменя вчера) бяха Бош. На 2 години и малко Grinning
Не е като да не се кара колата, включително зима, извънградско.

# 727
О, не обобщавам, разбира се. Просто тези конкретно съм ги запомнила, защото в една люта зима с обилен снеговалеж, по тъмно спрях на първата възможна бензиностанция с идеята веднага да ми сменят чистачките, защото наличните ужасно мажеха. Сложиха бошовките и може би съм малко несправедлива към тях. Май проблемът идваше от некачествена течност за чистачки, уж за -20, готов разтвор на ОМV. Та тогава май залудо изхвърлих старите Simple Smile

# 728
Оо, като спомена течност за чистачки:
Аз купувам кауфландска. Обаче веднъж купих от лидл, че ми беше на път. Аууу, никога повече!!!!
Ужасно мажеше, стъклото ми побеляваше от нея. Пълна отврат!

# 729
И аз не съм доволна от лятната лидълска течност за чистачки. С нетърпение чакам да свърши. След това направо зимна ще заредя.

# 730
И как 200км извънградско хабиш 5л течност ?
Всъщност много лесно ако караш по пътища където вървят камиони и пръскат кал.

# 731
  • София
И как 200км извънградско хабиш 5л течност ?
Всъщност много лесно ако караш по пътища където вървят камиони и пръскат кал.
Аз минавам по 2-2500км на месец и не съм разбрал егати . Махнах се от София ,така че карам предимно извънградско. Не съм се замислял колко течност хабя през зимата ,ама едва ли е 5л за 2000км. Чистачки си взимам само най най евтини ,защото мразя изгъзици ,които са неоправдано скъпи . Един комплект ми стига за минимум 1г. Гуми- само и единствено зимни и през лятото . Карам до като ми скимне да ги сменям. Също с най- евтините разбира се . От 20г съм шофьор и само и единствено така процедирам . Ако не се спазва дистанция и ако се кара с превишена скорост ,даже и гуми от извънземен произход няма да ти помогнат

# 732
Аз минавам по 2-2500км на месец и не съм разбрал егати .
Трябва само за разбереш, че първо, хората карат различно и имат различни шофьорски навици, второ, трасетата са различни, и трето, мъдреци като Конфуции казват, че в интернет имало алтернативни истини и всички са прави за себе си, така че един казал едно, друг казал друго и какво от това.

# 733
  • София
Оо, като спомена течност за чистачки:
Аз купувам кауфландска. Обаче веднъж купих от лидл, че ми беше на път. Аууу, никога повече!!!!
Ужасно мажеше, стъклото ми побеляваше от нея. Пълна отврат!

И аз направих същата грешка миналата зима. Повече зимна течност от Лидл никога! Може би от Кауфланд ще купя.
Ако имате доста лятна течност в резервоарчето, сипете 1-2 шишенца чист спирт и няма проблем зимата да се доизразходи.

# 734
  • София
Здравейте, продавам си колата и не очаквах, че толкова бързо ще се случат нещата, но утре ще идват хора чак на 300км от София да я гледат и исках да попитам, понеже не съм продавала кола от години, все още ли нотариуса изисква оригинал за платен данък? Че аз ги плащам в Изипей, но си спомням, че са ме връщали до общината за копие..

Какво още ще ми бъде необходимо при продажбата? Освен данък, гражданска, гтп…

Общи условия

Активация на акаунт