Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 37 280
  • 866
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,
Как да разбера какъв размер пера за чистачки ми трябват? Grinning

# 706
Здравейте,
Може да свалиш една и да я занесеш в магазина да си търсиш на място същия размер. Ако е специализиран магазин ще ти намерят по номер от каталог.

# 707
  • София
Най-лесния начин е да премерите сегашните. Често се срещат и да са различна дължина, затова премерете и двете. Ако имате експлоатационна книжка, там също пише размера Blush

# 708
Здравейте,

Мериш старите с рулетка. Но освен размера гледай какво пише на опаковката на чистачките, защото има разлика между различните модели. Като знаеш дължината гледаш дали е написана и твоята кола.

# 709
Здравейте,
Може да свалиш една и да я занесеш в магазина да си търсиш на място същия размер. Ако е специализиран магазин ще ти намерят по номер от каталог.
А, в случая се каня да купя от Кауфланд.

Всъщност, някой ползва ли техни? Или да си взема от авто-части-магазин, все пак.

Благодаря,  ще ги премеря значи.

# 710
Ако, както се писа по-горе, са различни, ще трябва да купиш два пакета с различна дължина и да използваш по една от всеки пакет.  В такъв случай може би е по-добре във фирмения сервиз, ще ти дадат подходящ комплект.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 11:44 от Черна станция

# 711
Здравейте,
А, в случая се каня да купя от Кауфланд.

Всъщност, някой ползва ли техни? Или да си взема от авто-части-магазин, все пак.

Благодаря,  ще ги премеря значи.

Чистачки най-евтините от бензиностанция, метро, кауфланд, железарията, няма значение!
Едно време имаше едни графитни по 3-4 лева, работеха по-добре от скъпите.
Пробвал съм всичко, силиконови пера, аероблейд, цели, с мотовилки, пластмасови, метални, намкаквиси.
Най-евтините чистачки и смяна през 6 месеца.
Въздуха е толкова прашен и мръсен, че чистачка повече от това не може да изкара.
И оригинални за оригинално вграждане съм си купувал, все тая!
Слагаш новите напролет края на март и после още едни края на ноември.
А, да и просто си купувайте по 4 чистачки, а не по 2.

За автомобили с изчанчено закрепване за които се поръчват и чакат скъпи чистачки: пак си купувате същия размер чистачки от 5 лева и сменяте само гумата, DIY "очумелые ручки" работа за 5 минути.

# 712
  • Бургас
Аз, като сама жена, блондинка, спрях с колата пред магазина за части и помолих едно от момчетата да дойде да провери какви чистачки ми трябват. После дори и ми ги смени. Smile

# 713
В Кауфланд много лесно се избират чистачки. Отзад на гърба на чистачката гледаш колата и модела и си пише дали е за шофьорското място или за пасажерското.
Аз техните много ги харесвам. Купувам от там редовно на намаление

# 714
  • София
От Кауфланд си купих пера за чистачките като ги избрах според модела на автомобила. На гърба на опаковката е посочено за кои марки и модели автомобили стават.

# 715
Много благодаря!

# 716
От Кауфланд си купих пера за чистачките като ги избрах според модела на автомобила. На гърба на опаковката е посочено за кои марки и модели автомобили стават.

О, това с перата е много удобно, ако се продават. Хем по-евтино, хем лесно. На времето в сервиза на Тойота само перата сменяха.

# 717
  • София
Наистина е голямо улеснение, особено за такива като мен, дето нищо не разбират от коли. После се оказа, че съм купила качествени пера, а аз дори не знаех.  Simple Smile

# 718
  • Mediterraneo
Айде пак на едро. Как 6 месеца не могат да изкарат чистачки? Моите фабричните си изкараха 4 години без забележка. Последните няколко месеца ги измъчих, докато се наканя да ги сменя. Взех Бош, такива ми дадоха по каталог в магазина,не съм се занимавала да търся евтини( че 38 евро, сърцето ме заболя).

# 719
Зависи кой колко кара, но и моите изкарват поне две години, че и повече.

Общи условия

Активация на акаунт