Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 37 291
  • 866
  •   1
Отговори
# 690
Точно с платформа се мести, не трябва да се тегли с въже или с повдигане само на едната ос.
Трябва ти автоключар, който разбира от Мерцедес или автосервиз, който специализира в Мерцедес. Вероятно ще трябва да смените гълтача с такъв от автоморга, но за да се програмира правилно трябва някой, който разбира от мерцедеси да го направи.

# 691
Най-добре търси ключар, който ще ти каже какво трябва и е сигурен, че ще я запали. Отиваш с него и една кола с кабели за да даваш ток на твоята и стискай палци ключаря да я подкара. Не се сещам на твоята дали е така, зад скоростния лост има една дупчица, пъхаш една дълга отверка, можеш да смениш на неутрална и да се премести ако е спряна на неудобно място.
Ако не намериш ключар търси сервиз, който ще ти я оправи на място или с пътна помощ. От там нататък чакаш резултата.

# 692
  • София
Моля за съвет!
Имам си едно престаро clk208 автоматик, което обаче ми е идеално до вчера, от когато не може да запали и да помръдне от там, където е паркирано, за беля не е и в града, в който живея.
Доколкото разбрах "развален" е гълтачът на ключа, на всеки от каращите го в семейството ми се е случвало 1-2 пъти (само на мен не и съответно нямах и представя), но са се справяли със ситуацията и вече вероятно му е дошло времето да умира. Sad На ключар ли да се обадя утре или на какъв майстор? Също така е проблем с какво да изтеглим колата, като е автоматик не можело с обикновена платформа Rolling Eyes Тая вечер ходихме, мъчихме да запалим, но нищо не се получава Sad Не дава контакт и това е. Ключът отвори централното заключване, светят фаровете, ток имаШЕ в началото, след разглобяването на ключа и той даде фира, та си я заключих механично и я зарязахме. Какви майстори да търся утре Rolling Eyes
Казва се клеморед. Всеки идиот с отверка и клещи може да ти го смени. Но все пак изчакай да се включи Тифи. Първо ще те убеди ,че това е ,заради липсата на скъпа подръжка ,после сигурно ще ти каже ,че за твоя модел са писали много по форумите в Мозамбик и Казахстан и накрая ще ти каже ,че понеже е непланиран ,ремонта ще ти струва 12630лв

# 693
Вероятно ще трябва да смените гълтача с такъв от автоморга
Нищо чудно че непрекъснато ви се трошат колите ако на стара кола слагаш части от още  по-стара Scream

# 694
Писал съм по въпроса с този тип повреди, само че от самосъзерцание и опити да изпъкнете не сте прочели.

Този тип повреди не са повреди. Там няма нещо, което особено много да се износи или развали.
По начало колите не се развалят, а се износват.
Или дребна механична част, която трябва да се купи нова или нещо откачено.

И да, поддръжката до голяма степен спасява от проблеми с електрониката. Закачане на акумулатора на умно зарядно на всеки три месеца.
При първи симптоми на трудно палене или грешки в модули или забравени памети на модули, смяна на акумулатора с нов и рестартиране на BMS-а с диагностика.

Алтернативната са грешки и електронни повреди за много пари.

# 695
Нищо чудно че непрекъснато ви се трошат колите ако на стара кола слагаш части от още  по-стара Scream
Така е, има поверие, че ако на стара кола сложиш нова част, то и колата става нова.

# 696
Аман от писачи разбирачи! На Мерцедес ключовете работят с инфрачервена светлина и в така наречения гълтач има много електроника, която освен това е кодирана към ECUто. Не става с проста смяна, не става и с подаване на ток, защото не е паднал акумулатор. Това не е  лада или Москвич да го оправиш с тел и чук.
Сигурен съм, че ти можеш веднага да намериш чисто нова част за кола на над 20 години, без дори да си разбрала каква е частта! Специално за тебе германците ще пуснат нов завод да ти произведат една бройка! За съжаление другите не сме толкова привилегировани, но пък не ни се трошат толкова често колите, че да се нуждаем от такива специални връзки, нещо грешно са те информирали.

# 697
Специално за тебе германците ще пуснат нов завод да ти произведат една бройка!
Точно Мерцедес се славят с това че доставят части за много стари модели, безпроблемно е.

# 698
Пробвала ли си го колко време и колко пари отнема това доставяне? А официалния им сервиз посещавала ли си да видиш отношението към клиента? Направо е "безпроблемно"...
Нищо не разбираш от зададения въпрос обаче много искаш да плюеш по опиталите се да помогнат!

# 699
https://www.dnes.bg/sofia/2023/09/04/ostava-li-gradskiiat-transp … -tazi-esen.581732

Четох статията, четох коментарите. И се чудя кой би го работил това? За заплата не пише. Три години договор в замяна на безплатен курс. Кой луд ще се навие?

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 20:45 от Поми

# 700
Три години договор в замяна на безплатен курс. Кой луд ще се навие?

Къде е проблемът, ако някой иска да го работи това? Или е по-добре сам да си плати курса и после да си търси работа?

# 701
Не знам колко струва въпросния курс. Вероятно около 2000 - 2 500 лв.

От коментарите под статията пише че повечето смени са по 12 часа. Работата е тежка и неблагодарна - много ненормирано работно време (ставане или лягане в 3 сутринта), отговорност за тези които возиш освен за другите на пътя.

На мен и 5 000 лв на месец да ми дават не бих го работила.

# 702
От коментарите под статията пише че повечето смени са по 12 часа. Работата е тежка и неблагодарна - много ненормирано работно време (ставане или лягане в 3 сутринта), отговорност за тези които возиш освен за другите на пътя.
На мен и 5 000 лв на месец да ми дават не бих го работила.
Толкова за международните шофьори. Там вече е тежко.

Градският транспорт върви ли 24 часа ?!? Двама шофьори на едно превозно средство на 2 смени ...

А иначе много фирми предлагат безплатно обучение в замяна на работа за определен период ( в Ит сферата беше доста разпространено когато се развиваше сектора ) Ако напуснеш по рано си заплащаш курса, само не знам ако работодателят не е доволен от служителя и го освободи как стават нещата.

# 703
Здравейте!
Благодаря за всички отговори от миналия ден във връзка със стария Мерцедес и невъзможността му да запали Sad
Чак днес успях да се добера до колата отново или по-скоро да стигна първоначално до Човека, който е ключар. Въобще не го закарахме до колата, дадох му само ключа, Направи някаква магия Kissing Face Обясни ми, ама аз пък и толкова разбирам. Самият ключ е бил проблемен, "оченцето" и вътре е имало нещо разпоено/счупено, та Пренави ключа, каза да отида до колата и да пробвам и Алелуя! Получи се! Допълни, че трябва да сменя наистина тая джаджа, "гълтача", за да нямам проблеми по-нататък.

# 704
  • София
Работят основно хора в предпенсионна и пенсионна възраст. Заплатата за хора с около 20г- стаж е около 3к. Доста е трудно, но проблема е наистина сериозен.

Общи условия

Активация на акаунт