Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 366
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Diavolo, Апокалипсиса все пак си е вече стар филм. Доста по-стар от самия участник. Simple Smile

# 211
Стар, но класика. То и Фицджералд е стар, даже поумрял...

# 212
Класиката вече не е тази, която беше за нас. Младите не се впечатляват от тези неща вече.

# 213
Младите – може, ама дамата изобщо не спада в тази възрастова категория, да ме прощава.
За участник в Стани богат пък е съвсем недопустимо.

# 214
И на мен ми изглеждаше около 50 годишна.

# 215
Е, да, за дамата си права. Аз за момчето след нея си мислех.

# 216
Мен жената ме потресе. Не очаквах...

# 217
И 50-годишните попадат в категорията "продукт на демокрацията" 😀 Не забравяйте, че вече сме 2023 г. От 1989 са минали над 33 години.
Ако е родена някъде след 70-та - баш при най-невежото поколение попада. Тогава приоритет беше оцеляването, не четенето или знанията! По-знаещи са хората родени преди и доста след това.
Не съм ги гледала днес, разсъждавам си по вашите коментари 🤔

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 20:33 от птица

# 218
Дамата беше обявена като специалист по културното наследство и барман. Май основно е наливала питиета и по - малко се е занимавала с културно наследство....

# 219
Птица, бъркаш сметките. Това са последните с добро образование по-скоро.

# 220
  • тук, на мястото си
Пожелавам на момчето да стигне и да вземе най-малко 30 000 лв. Хареса ми!
За жената нямам думи.
Утре дали ще има предаване, знаете ли?

# 221
  • София
Ще има.

# 222
  • Русе
Именно. И аз не мога да си обясня защо участничката е решила така.
 Дори не мога да я оправдая с някой филм, защото не се сещам за известен такъв, в който Венеция да е с подобна роля (може би сериалът Аз, вещицата, но там става дума за вампири и подобни, не за реални хора)... Не знам и кое й е толкова специалното на Венеция, освен, че е доста наводнена...

Просто госпожата е чувала само за Венеция, защото е модна туристическа дестинация, а тя иска да отиде на "почивка" в чужбина и явно е преглеждала туристически реклами.

# 223
  • Пловдив
Пък който като мен е чел криминалетата на Дона Леон, знае, че дори днешният венециански говор - този на героите - се различава от книжовния италиански. Wink За Сицилия също знаех, че не е, и дотам.
Италия, освен че е голяма държава с голямо население (което само по себе си допринася диалектите да се ползват реално и да умират по-трудно) и разнообразни диалекти, явно и за разлика от нас не се срамува да ги ползва. Wink

Послепис. Чета отзад напред и явно не съм разбрала кой въпрос коментирате. Имаше по-рано един за книжовния италиански език, във връзка с него ли е това за кралете, че вече не помня какво каза участникът и кой беше?

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 13:43 от Магдена

# 224
Италия е единна държава много отскоро и  да, ползват си диалектите.
Даже трудно се разбират от различните градове,които много векове са били под различно управление и са воювали помежду си.

Общи условия

Активация на акаунт