Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 035
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Тъпо е да бърка Нютон с Менделеев.

# 391
Да,нещо с този Нютон играчите имат проблем.

# 392
Явно хората на стола много се панират. Реакцията на Билалов беше много показателна, че трябва да помисли малко повече. И да не го знае, трябваше да помисли на четирите различни "локации" какво евентуално може да бъде открито.

# 393
Менделеев я е сънувал.
А ябълката има общо с гравитацията, не с таблици. Ама логиката е трудно нещо...

# 394
Аха, и мен ме разби. А толкова лесно въпроси имаше преди това (като махнем този с музея).  Иначе легендата за Менделеев никога не съм чувала. Но ябълката я знам, ваната я знам и за един химик бях чела, че насън измислил формулата на бензола. Та гората трябва да е...

Цитат
Първият учен, предположил, че бензенът има пръстеновидна структура, е немският химик Фридрих Август Кекуле (1865 г.). Известен анекдот гласи, че една вечер, когато Кекуле мислел върху загадъчната структура на бензена, той заспал и му се присънил уроборос – змия, която е захапала опашката си. Именно този символ, според легендата, навел химика на извода, че бензенът има пръстеновидна структура с алтерниращи 3 двойни връзки.

# 395
Те много сънуват. Имаше един индийски математик, който сънувал революционни математически формули.
Звездите им говорят Wink

# 396
Ринго Стар,може би.

# 397
Тоя много се издъни, май само от футбол разбира. Там пък аз щях да моля за помощ Simple Smile

# 398
Доста лесни бяха въпросите днес, особено на мъжат. Само този за 3000 беше една идея по-труден, но можеше да се познае.

Първата жена спокойно можеше да отговори въпросът за 3000, изключвайки ваната и дървото, свързани с Архимед и Нютон. Да не говорим, че дори да не знаеш какво е точно (а аз не знаех), кабуки няма как да не е японско изкуство.

# 399
Те много сънуват. Имаше един индийски математик, който сънувал революционни математически формули.
Звездите им говорят Wink

Явно има мозъци, които работят офлайн.
Дядо ми навремето разказваше как като ученик, ако вечерта се бори неуспешно с някаква задача по математика, през нощта сънува решението, става, записва го и пак се връща в леглото.

# 400
  • София
100 часа разсъждения и обяснения за очевидния отговор, 'фъстъци' Офф
Кабуки --> Япония, очеизваздащо!
На италианския въпрос забих. Чак пък такова смазващо предимство в публиката за Торино ми е много ама много съмнително. 😮
Ех, много избърза за Менделеев. Жалко. Известен факт е това за 'Насън' Този факт го има и в някои романи на руските класици.

Е, Стинг де, еее, ядец, ядец. Евала обаче за розовото за ФК Палермо. Футболен фен, но достатъчно смел да закове този въпрос на който не малко футболни фенове или биха забили или използвали жокери, а той действа смело, евала за което! Ааа, много гаден въпрос за австралийските животни. Куоката е много слабо популярна и много хора биха изгорели тук, жалко за участникът. Аз го знам ама защото гледам много Анимал Планет и Нешънъл Джиографик. Но като цяло е подвеждащ и объркващ въпрос...

На последната жена въпрос 4 бе много гадно зададен/завъртян. Ей това за мен са кошмарните тип въпроси до 1-ва сигурна сума. Шукран е ясно ама пак не малко хора ще се затруднят... 😉

# 401
  • на село
А това за Шукран го познах,  като отида до Турция знам поне как да Благодаря, та там е нещо като Ташекюр и Шукран ми беше най- близко по звучене Blush

# 402
Боже, не знае какво е квартерон, метис и други!
Изгърмява залудо два жокера, но не продължава да заключва сигурна сума.

# 403
Абе и аз не бях сигурна и щях да сбъркам. Вместо да мисля за "кварт", аз се опитвах да си спомня книгата. Но останалите въпроси са като за прогимназията, а тя гърми жокери.

И за Линей щях да сбъркам - баш пък в тази бедна на живот Лапландия, кой да го мисли???

# 404
Тя хубаво произнесе Карл Линей и се проверява за 5 секунди.

Общи условия

Активация на акаунт