Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 387
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • Манчестър
Ето от тези въпроси ме е шубе. Какво е това гхий?! Щом за дума е това? Ще си изкълча езика. Буквално за първи път през живота си я чувам. Щях да искам жокер и да ми се смеят после по форумите.
Вярно, че рядко се пада такъв въпрос. Един/два на десет, ама някой като изтегли късата клечка...

Е, добре как може да се искат жокери за елементарни въпроси като коя държава не си е сменяла името (ами Великобритания бе момко, много ясно) или коя държава има най-дългата плажна ивица, ами Бразилия бе човек. Толкова известен факт, пфф.
За Титаник го знам, защото наскоро гледах отново филма и там се майтапеха, че щом е строен от ирландци не може да потъне... Белфаст е столицата на Северна Ирландия, която е част от Великобритания (а република Ирландия или както е популярна у нас, Ейре не е част от нея). Слаб участник.
За барабаниста не го знаех, гаден въпрос.

Втория младеж е по-смел ама и на него му липсват знания. Поне играе по-смело и директно. Куче разбира се, най-стария и първи приятел на човека. И най-верния бих добавил. Никога няма да те предаде! Имаше дори филм по Дискавъри за домашните любимци. Кучето е хиляди години преди коня, защото първоначално хората са ловували и кучето им е помагало. Много по-късно идва земеделието и съответно коня. Кокошката и котката бяха сложени, колкото да запълнят отговорите.
За Распутин ме е яд, че изгърмя жокер. А го знаеше, в смисъл първо към него се насочи и после се разколеба нещо. Много ме хвана яд. Сега можеше да започне от 3000 лв. с два хубави жокера в запас и евентуално да стигне до 10 хилки.

Аз пак да кажа, че Северна Ирландия НЕ е част от Великобритания (Great Britain). United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.

# 541
Гхито не е толкова труден въпрос, доста навлезе, даже аз по-скоро се учудвам, че толкова хора има, които не са го чували. Тези, които спортуват или се интересуват от здравословно хранене и пречистени храни със сигурност са го чували, среща се по повечето рецепти. Иначе готово се продава и по разни био щандове в ДМ, големите вериги и т.н., та не е нещо рядкосрещано.

# 542
Скрит текст:
Ето от тези въпроси ме е шубе. Какво е това гхий?! Щом за дума е това? Ще си изкълча езика. Буквално за първи път през живота си я чувам. Щях да искам жокер и да ми се смеят после по форумите.
Вярно, че рядко се пада такъв въпрос. Един/два на десет, ама някой като изтегли късата клечка...

Е, добре как може да се искат жокери за елементарни въпроси като коя държава не си е сменяла името (ами Великобритания бе момко, много ясно) или коя държава има най-дългата плажна ивица, ами Бразилия бе човек. Толкова известен факт, пфф.
За Титаник го знам, защото наскоро гледах отново филма и там се майтапеха, че щом е строен от ирландци не може да потъне... Белфаст е столицата на Северна Ирландия, която е част от Великобритания (а република Ирландия или както е популярна у нас, Ейре не е част от нея). Слаб участник.

Втория младеж е по-смел ама и на него му липсват знания. Поне играе по-смело и директно. Куче разбира се, най-стария и първи приятел на човека. И най-верния бих добавил. Никога няма да те предаде! Имаше дори филм по Дискавъри за домашните любимци. Кучето е хиляди години преди коня, защото първоначално хората са ловували и кучето им е помагало. Много по-късно идва земеделието и съответно коня. Кокошката и котката бяха сложени, колкото да запълнят отговорите.
За Распутин ме е яд, че изгърмя жокер. А го знаеше, в смисъл първо към него се насочи и после се разколеба нещо. Много ме хвана яд. Сега можеше да започне от 3000 лв. с два хубави жокера в запас и евентуално да стигне до 10 хилки.

Аз пак да кажа, че Северна Ирландия НЕ е част от Великобритания (Great Britain). United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.
Може ли да дадеш източник за това твое твърдение? Аз веднага ти давам този
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D … 0%BD%D0%B8%D0%B5), мога да дам линк и към Encyclopedia Britannica на английски. Ти по-горе беше объркала Северна Ирландия и Ирландия, сега продължаваш да спориш. Не се заяждам, но когато човек настоява, че е прав, трябва да е готов да подкрепи твърденията си с доказателства.

# 543
Доколкото разбирам Аве настоява, че в отговорите е трябвало да фигурира Обединеното кралство, а не Великобритания.
Буквално може и права да е, но има и нещо като "придобило гражданственост". У нас под Великобритания се подразбира всичкото онова United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.
А и ако го бяха изписали, то какъв въпрос щеше да е 🙂

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 12:47 от птица

# 544
  • Манчестър
Скрит текст:

Може ли да дадеш източник за това твое твърдение? Аз веднага ти давам този
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D … 0%BD%D0%B8%D0%B5), мога да дам линк и към Encyclopedia Britannica на английски. Ти по-горе беше объркала Северна Ирландия и Ирландия, сега продължаваш да спориш. Не се заяждам, но когато човек настоява, че е прав, трябва да е готов да подкрепи твърденията си с доказателства.

Просто съм изпуснала Северна в поста си….

https://www.historic-uk.com/HistoryUK/HistoryofBritain/The-UK-Gr … s-the-Difference/

Птица, точно това имам предвид. Въпроса можеше да е формулиран много лесно : в кой град и тн…нямаше нужда да се уточнява, че е британски, което пък от своя страна не е точно.
Разбирам, че в ежедневието използваме британски и тн за много неща, но в такъв формат би трябвало да са точни. Признавам, че аз не знаех,че е Белфаст (мислех,че е Саутхямптън), но с британското във въпроса щях да елиминирам Белфаст…

# 545
Както писах и преди, "британски" в българския език се отнася за цялото Обединено кралство. Ако има невярващи, фигурира в речника на БАН.

Вече кой как тълкува въпросите е въпрос на лична гледна точка и не го казвам с цел заяждане. Фактологично няма грешка във въпроса.

# 546
Кога ще отварят въпроса за 100 000 - излезе ли информация? Че всеки ден чакам...

# 547
И аз чакам ,ама нищо за сега.

# 548
Нали след изборите щели да го излъчат.

# 549
# 550
Имам някакво дежавю за този въпрос.

# 551
То е известен факт. Той се досети, не беше нужно да разсъждава.

# 552
  • София
Ех, вчера го похвалих, че е смел, ама ето на, страх лозе пази. Трябваше да спести този жокер. Пак отговора бе във въпроса!
Семена на растения! Браво бе, закова го. Браво!!! 😎

# 553
Много интересен въпрос за 20 000. Аз съм за жрица (гадая). Звучи ми келтско.

# 554
И за Енхедуана не съм чувала, но се познава с логика - толкова отдавна само жреците са можели да пишат.
Знахарки, грънчарки и гейши е абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт