Вярно, че рядко се пада такъв въпрос. Един/два на десет, ама някой като изтегли късата клечка...
Е, добре как може да се искат жокери за елементарни въпроси като коя държава не си е сменяла името (ами Великобритания бе момко, много ясно) или коя държава има най-дългата плажна ивица, ами Бразилия бе човек. Толкова известен факт, пфф.
За Титаник го знам, защото наскоро гледах отново филма и там се майтапеха, че щом е строен от ирландци не може да потъне... Белфаст е столицата на Северна Ирландия, която е част от Великобритания (а република Ирландия или както е популярна у нас, Ейре не е част от нея). Слаб участник.
За барабаниста не го знаех, гаден въпрос.
Втория младеж е по-смел ама и на него му липсват знания. Поне играе по-смело и директно. Куче разбира се, най-стария и първи приятел на човека. И най-верния бих добавил. Никога няма да те предаде! Имаше дори филм по Дискавъри за домашните любимци. Кучето е хиляди години преди коня, защото първоначално хората са ловували и кучето им е помагало. Много по-късно идва земеделието и съответно коня. Кокошката и котката бяха сложени, колкото да запълнят отговорите.
За Распутин ме е яд, че изгърмя жокер. А го знаеше, в смисъл първо към него се насочи и после се разколеба нещо. Много ме хвана яд. Сега можеше да започне от 3000 лв. с два хубави жокера в запас и евентуално да стигне до 10 хилки.
Аз пак да кажа, че Северна Ирландия НЕ е част от Великобритания (Great Britain). United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.