Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 054
  • 732
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Дано не бъркам, но цар произлиза от кесар (цезар), който е с ранг на император. А император е по-висока титла от крал.

Точно така, Симеон си присвоява титлата "цар, равна на император". И затова и руските императори са царе.

Руските владетели са били князе, велики князе, царе и императори. Първият цар е Иван Грозни, първият император - Петър І.

pppqqq, Симеон (Х в.) е този, който въвежда титлата "цар". След него тази титла си присвояват сръбският владетел Стефан Душан (Урош ІV Неманич) - Силни (ХІV в.), руският владетел Иван ІV Василевич - Грозни (ХVІ в.) и следващите до Петър І. Други царе няма. Титлата зависи от характера на владението - царство (власт само над собствения им народ) или империя (власт и над други народи).

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 00:24 от евпетра

# 346
Джон Ракъм трябва да е - той даже беше персонаж в Черни платна, едната жена също е главен герой, а втората я показаха за малко в последния епизод Simple Smile

Евпетра, 

# 347
И аз бях за Джон Ракъм, защото за другите съм чела и все щях да си спомням нещо. Иначе младежът беше добър.

# 348
  • тук, на мястото си
Много добре игра момчето,  добра сума спечели и страхотен жокер имаше.

# 349
  • София
Браво на момчето, напълни ми душата. Яд ме е за Джон Ракъм, защото го знаех. Страхотен телефонен жокер. Имаше знания и риск предприе и добре си използва жокерите. Е, сега, можеше да мине без жокет за изборите в САЩ. Знае се, че са през ноември. За Джон Съртис ме изуми, че го знае и то с такива познания в спорта.
Браво. Не съм сигурен ама май за първи път някой взима 10 000 лв. този сезон.
Другия мъж също изглежда обещаващ, ама утре ще го видим. 🙂

# 350
  • Русе
Джон Ракъм трябва да е - той даже беше персонаж в Черни платна, едната жена също е главен герой, а втората я показаха за малко в последния епизод Simple Smile

Евпетра, 

Иван Васильевич меняет профессию?

# 351
Морският тюлен не го бива много...
Не знае квартала на Брюксел, за който преди време ни продъниха ушите, не знае за Нилс Бор (и Тюринг).
И Северна Ирландия е част от Великобритания. Изгоря, въпреки че въпросът беше елементарен.

# 352
Военният си е военен! Как издумка 3-те жокера за елементарни въпроси!

# 353
Леле какъв лесен въпрос за 5 хиляди. Как може да маркира Северна Ирландияяяяяя!

Забелязала съм, че много често има въпроси за Израел.

# 354
Нa мен ми е симпaтичен , на Билалов май-също.

# 355
  • София
Леле, как може да не знае за Ливърпул. Тц тц тц. Срамота!
Хехе, какво нещо е футбола и любовта ми към него. Моленбек е футболен отбор от Брюксел, Белгия. И това щеше да ми помогне да отговоря дори без жокер.
Нилс Бор разбира се. И това не знае, ужас.
Този е бил военен, така ли? Тюлен? Не е ли чувал за Шин Бет? Израел бе човек, Израел. Елементарен въпрос. Уф.

Браво на жената. Много добра игра.
Франклин Рузвелт, наскоро гледах Отвъд Атлантика и там го казаха. За тракийката и редките метали си нямах на идея.

# 356
E, аз пък знаех за "великата богиня Бендида", но нямах идея за Ливърпул. Доста шарени въпроси и като гледам е много трудно човек да се промъкне и да има късмет все познати неща да се паднат.

Иначе Шин Бет се бърка с Шин Фейн и като си там на стола...

# 357
Само че Шийн Фейн е териростична организация, а не служба за сигурност...

# 358
Няма значение, звучи подобно и е ирландска, следователно навява съмнения. Не съм твърдяла друго.

# 359
Тюлена едвам стигна до 3000.Жената за сега добре се справя.

Общи условия

Активация на акаунт