Интервално хранене/периодично гладуване/ фастинг тема 11

• 79 374
  • 789
  •   1
Отговори
# 375
Няма ли някой да се похвали с резултати защото при мен положението е непроменливо. При позитивно мислене си казвам, ако не свалям, поне не качвам.
Изскочи ми случайно за утре проверка на щитовидната жлеза, ТСХ и тнт...та поне това да започна малко по-сериозно да следя и да контролирам...може и да тръгнат нещата след това...

Аз ще използвам поста ти, за да се похваля и да се запиша в темата Simple Smile
Првя фаст + ОМАД + лунна диета по следния начин:
1 ден - фаст 20/4 с 2 хранения в 12.00 и в 16.00 ч
2 ден - ОМАД с хранене в 16.00 ч
3 ден . фаст 18/6 с 2 хранения - в 12.00 и в 18.00 ч
4 ден - прочистващ ден (ден само на кисело мляко или айрян).

Прочистващите дни гледам да ми се падат с пълнолунието и новолунието - другите вече както се паднат. Понякога правя корекция на дните, за да напасна графика с луната, защото на пълнолуние и новолуние се чувствам най-добре.
В момента съм в ПМС и сутринта кантара показа 53 кг, но пък го карам леко, не освирепявам от глад, затова утре ще си правя луната и се надявам във вторник да има хубав резултат. За зимата целта ми е до пролетта да успея за задържа между 51 - 52,5 кг, а пролетта да продължа да свалям. Крайната ми цел е за лятото да падна под 50 кг. Най-добре се чувствам и изглеждам на 48 кг (нисичка съм), но тъй като съм вече на 43 години, и на 50 кг ще съм доволна Simple Smile
Респект към самоуважението и волята Ви!
Бих искала да попитам:
- в часовете за хранене в 12.00 и 16.00 (18.00) какво е менюто и приблизително в какъв грамаж?
- в останалите дни от седмицата как се храните?

# 376
В зависимост от целта- нормален калориен прием с цел поддържане на тегло или с калориен дефицит, ако искаме да отслабнем.
https://www.bb-team.org/calorie-calculator

# 377
  • София
Скрит текст:
Няма ли някой да се похвали с резултати защото при мен положението е непроменливо. При позитивно мислене си казвам, ако не свалям, поне не качвам.
Изскочи ми случайно за утре проверка на щитовидната жлеза, ТСХ и тнт...та поне това да започна малко по-сериозно да следя и да контролирам...може и да тръгнат нещата след това...

Аз ще използвам поста ти, за да се похваля и да се запиша в темата Simple Smile
Првя фаст + ОМАД + лунна диета по следния начин:
1 ден - фаст 20/4 с 2 хранения в 12.00 и в 16.00 ч
2 ден - ОМАД с хранене в 16.00 ч
3 ден . фаст 18/6 с 2 хранения - в 12.00 и в 18.00 ч
4 ден - прочистващ ден (ден само на кисело мляко или айрян).

Прочистващите дни гледам да ми се падат с пълнолунието и новолунието - другите вече както се паднат. Понякога правя корекция на дните, за да напасна графика с луната, защото на пълнолуние и новолуние се чувствам най-добре.
В момента съм в ПМС и сутринта кантара показа 53 кг, но пък го карам леко, не освирепявам от глад, затова утре ще си правя луната и се надявам във вторник да има хубав резултат. За зимата целта ми е до пролетта да успея за задържа между 51 - 52,5 кг, а пролетта да продължа да свалям. Крайната ми цел е за лятото да падна под 50 кг. Най-добре се чувствам и изглеждам на 48 кг (нисичка съм), но тъй като съм вече на 43 години, и на 50 кг ще съм доволна Simple Smile
Респект към самоуважението и волята Ви!
Бих искала да попитам:
- в часовете за хранене в 12.00 и 16.00 (18.00) какво е менюто и приблизително в какъв грамаж?
- в останалите дни от седмицата как се храните?

Благодаря! Simple Smile

В часовете за хранене се храня по следния начин:
- В деня с фаст 12.00 - 16.00 ч и в деня с ОМАД (ден 1 и 2) се храня максимално изчистено - месо, риба, яйца, зеленчуци. Плодове избягвам, защото от тях задържам вода
- В деня с фаст 12.00 - 18.00 ч. се храня с каквото ми се яде. Хапвам си и шоколад, много обичам ориз, сандвичи и т.н. Храненията, обаче задължително са само 2. В този ден, водата за деня я пия до 12.00 ч иначе след това я задържам
- В прочистващия ден е ясно - там изчиствам, ако съм задържала вода, а и коригирам калорийния прием, изчислен за седмична база.
- След прочистващия ден започвам пак ден 1 - фаст с 2 хранения в 12.00 и в 16.00. Т.е. целият ми цикъл се върти на 4 дни. След 4-я ден започвам пак от ден 1.

# 378
Как разбирате, че задържате вода?
Аз също съм на 43 г., 162 см висока и съм 56-58 кг. Искам да намаля мазнините около корема, но нещо не успявам. Талията ми е 74 см., но  ми се иска да е поне 70 см.
Сега с тези студове ми е трудно да тренирам, тъй като тичам и карам колело.

# 379
Как така водата за деня до 12ч? на обяд ли? Тоест след това буквално цял ден и вечерта, чак до сутринта без вода?

# 380
  • София
Как така водата за деня до 12ч? на обяд ли? Тоест след това буквално цял ден и вечерта, чак до сутринта без вода?

Да, аз така го правя. Но само в деня преди прочистващия ден - т.е. в деня с фаст в 12.00 и в 18.00 ч. На мен това не ми е проблем, понеже така или иначе не обичам да пия много вода. А и ставам рано, така че не ми е проблем да изпия 1,5 л. до 12.00 ч. Ако ставах в 10 примерно нямаше как да стане това Simple Smile В другите 2 дни - ден 1 и 2 пия по 2 л вода на ден, а в прочистващия ден - 3 л вода.

Как разбирате, че задържате вода?
Аз също съм на 43 г., 162 см висока и съм 56-58 кг. Искам да намаля мазнините около корема, но нещо не успявам. Талията ми е 74 см., но  ми се иска да е поне 70 см.
Сега с тези студове ми е трудно да тренирам, тъй като тичам и карам колело.

Най-ясно го виждам по пръстите на краката и на ръцете. Подуват ми се и халката на ръката ми се впива в пръста. А и кантара също показва, когато задържам вода.

# 381
Кантара понякога е показал 2 кг разлика за два дена, но не съм забелязала пръстите да са ми подути. Нямам му много доверие на кантата. В такива моменти дори ми действа депресиращо. Уж се старая да се храня с определени храни и брой калории, спортувам, ограничавам се и накрая 2 кг отгоре... На сантиметри не съм мръднала, което също не ми харесва.

# 382
Здравейте, искам да попитам с фастинг 16/8 от колко часа до колко часа се храните?

# 383
Здравейте, някой знае ли пуканките колко калории са? Примерно в 100 гр.

# 384
# 385
Здравейте, някой знае ли пуканките колко калории са? Примерно в 100 гр.
Ако става въпрос за пуканките за микровълнова фурна, те се произвеждат с палмово масло

# 386
Става въпрос за пуканките в кината, аз дори не знам колко тежи там един среден пакет, но питах ориентировъчно.

# 387
Става въпрос за пуканките в кината, аз дори не знам колко тежи там един среден пакет, но питах ориентировъчно.
Не знам точно калориите, но след всеки пакет пуканки от Арена изпитвам около литър вода.Толкова сол в друг продукт не знам да има.

# 388
  • Пловдив/София
Здравейте, искам да попитам с фастинг 16/8 от колко часа до колко часа се храните?
Здравей, аз ям от 12 на обяд до 8 вечерта. Свикнала съм да не закусвам и не ми е проблем, понякога издържам и до 2.
Ако можеш вечер и по-рано е още по-добре, например да ядеш от 10 до 18ч, но на мен ми липсва социалния елемент с вечерята (сядаме с мъжа и децата)

# 389
  • София
Влизам да се похваля, че сутринта кантара показа 51,8 кг. Умирам си от кеф Simple Smile Не съм виждала тези цифри от преди ковида.

Общи условия

Активация на акаунт