Инсулинова резистентност!

• 51 761
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Бургас
То всичко тръгна от там, че някои лекари в чужбина бяха представители на този тип лекарства и тръгнаха да ги изписват на богати клиенти (не казвим пациенти) на космически цени. И понеже хората отслабнаха започнаха поголовно да го предлагат като лекарство за отслабване.

Иначе извън това в държавите, където си има строго здравеопазване диабетиците вече преминават от метформин на GPL-1 заради намаляването на инсулина от тях.

# 1 231
Пак ти казвам, инсулинът намалява по друга линия, с каквито и средства да отслабнеш ще намалее. С очите си съм виждала пациент да се откаже от безплатния си Оземпик защото и без това беше с висок инсулин и силно резистентен и нещата съвсем са се повишили там от лекарството, каза че с този препарат няма да се спогоди. Същото ми е споделял и диабетик когото бяха пробвали на Трулисити, дето е от същата група.
Не е цветя и рози и Галена или коя беше там да го похвали и юруш всички на иглички. Но да, пари играят, големи при това.
Последно като гледах и листовката на Оземпик, изрично си пишеше че се прилага ако метформин и диета не са достатъчни за контрол над КЗ или ако по някаква причина пациентът не може да взема метформин.
Ама метформинът е евтин, а пък това хем е много пари, хем на всички в устата, хем и още няма достатъчно години опит с него че да се види на какъв хал ще са накрая хората и да се стресне тоя-оня.

# 1 232
Аз имам опит с шестмесечен курс с оземпик. Свалих 20 от 30те си качени кг. Другите 10 с диета и движение. После забременях, качих 10 кг и ги оставих в родилното както е модерно да се казва. Тайна няма, безкрайно е просто: лишаване от въглехидрати и възможно повече движение.  Не съм си правила илюзии, че Оземпика ще ми излекува ИР, много се колебаех дали да го започна изобщо и в крайна сметка съм благодарна, че ми даде този голям начален тласък. Обаче истината е в храненето и движението. Добавки си пия целогодишно и дефицити нямам. Дългосрочната ми цел е да си поддържам тегло и форма без повече медикаментозна помощ.

# 1 233
Много по-важно е каква част мазнини са свалени и каква част мускул от тези свалени кг. а не колко минус показва кантара.

# 1 234
Е, то е ясно Оземпика какво сваля. Който търси дългосрочни резултати мери и см., а не само кг.

# 1 235
  • Бургас
То е ясно, че не лекува. Никога не съм твърдяла това. Акцента на поста ми беше, че вече се преминава направо към неговото изписване и все по малко се изписва метформин. За чужбина говоря. Тука е ясно, че сме назад от тенденцията.

Иначе аз временно си зарязах диетата, защото последните дни нещо ми се разбърка стомаха.

# 1 236
5000 единици пия и аз витамин Д. Даже в началото, когато бях с голям дефицит пиех и по 10 000 за месец-месец и нещо. Мисля да направя една контрола и да видя как е.

Аз се страхувам от хапчета и предпочитам да стисна зъби, да променя нещо. В случай, че не се получи, неминуемо е да се приемат медикаменти. Винаги, обаче бих опитала другия вариант. Много луднах по карфиолен мус аз, с пържоли, със суджук, с кюфтета .. Много ми е вкусно. Вярно си е, че като се на ядеш хубаво на обя и на вечеря и няма пристъпи на глад. Е, има си и моменти на лудост, особено в началото. Joy Ама по-добре един такъв момент и прегрешения от колкото другото. Аз го приемам като нещо нормално, втълпявам си, че не е забранено да ям еди си коя глупост, а че ще ми се отрази зле, например ще ме за боли корема, ще имам киселини, ще ми се доспи и т.н. Лоши симптоми след нещо не особено полезно. За сега работи тази психологическа атака, освен в някакви частни случаи, в които прегрешавам и после се започва с разни болежки и неразположения ..

При мен лично, високо опира до нагласа. С тренировките е същото - един месец бях редовна кипях от енергия и се чувствах супер, сега месец не съм и не мога да намеря мотивация, но съм се зарекла, че събота сутрин се смятам пак. Почна ли веднъж - няма мърдане. Joy

# 1 237

Общи условия

Активация на акаунт