Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 057
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Хубав беше първи епизод на втори сезон на "Позлатената епоха'.
Чакам си завръзката Лари-Мариан.😊

И аз чакам, ама ако изобщо я има, май няма да е скоро Simple Smile Лари в следващите серии ще има романс с вдовицата Блейн и май майка му няма да е много щастлива Simple Smile,  а Мериан май я гласят за братовчеда Дашиъл.

# 616
И на мен така ми се стори,ще видим.
Аз си държа на Лари.

# 617
  • Галифрей
Почвам го най- сетне “ Позлатената епоха”  😘

# 618

Приятно гледане!

# 619
  • Бургас
Вчера в каталога на Арена попаднах на филма Becomeng Astrid за Астрид Линдгрен. Като цяло го бяха направили доста тъжен и тежък. Филма обхваща периода през 20-те години на 20в. -  от започването на работа в местния вестник, раждането на първото й (извънбрачно) дете и изоставянето му на приемна майка, до момента, в който си го взима. Не знаех за тези факти от нейния живот.

# 620
  • Галифрей
Велика жена е била Астрид въпреки трудностите. Тя измисля Пипи когато дъщеря й била болна, на рожденият й ден подарява вече публикуваната книга. ❤   Филмовата адаптация на Пипи  1969 г.  Уникален едно към едно. ❤❤

# 621
  • Бургас
Не зная доколко достоверен е филма по отношение на шведската действитерност тогава, но ми направи впечатление, че още тогава (20-те) е била доста развита страна, на фона на това, което е било тук.

# 622
  • Галифрей
И ние сме се развивали, виждала съм снимки и филми. Но за съжаление са ни спрели от развитие от 40-те години.

# 623
  • в сърцето на един мъж...

Приятно гледане!

Някъде има ли първи сезон?

# 624
Не зная доколко достоверен е филма по отношение на шведската действитерност тогава, но ми направи впечатление, че още тогава (20-те) е била доста развита страна, на фона на това, което е било тук.
От 1840г. до 1930г.,тоест за сто години от Швеция емигрира над 50% от населението! През тези сто години е имало периоди през които е върлувал такъв страшен глад,че шведите са яли корите на брезите. А алкохолизмът сред мъжете е бил масов. Причината – пропаднал и корумпиран шведски елит на върха на държавата.

# 625
  • Бургас
Първи впечатления от "Том Джоунс". Гледах първи епизод по Епик драма и ми хареса, като изключим  политкоректността. Този път са решили не само актрисата, но и самата героиня да е чернокожа. За целта са измислили някаква история, че майка й е робиня от Ямайка. Не зная какво друго са си измислили и доколко сериала се придържа по книгата, тъй като не съм я чела. (Тук е момента да кажа, че я издирвам. Не я открих в Читанка както и в градската библиотека, издавана е през 1988. Ако четат от някое издателство сега е времето да я преиздадат.)

# 626
Според мен това ще са сезони линии, а Лари-Мериан ще са endgame.

Аз хубаво си помислих, че съм си припомнила всичко, но сюжетите със слугите са ми пълна мъгла. Май все пак ще изгледам първи сезон и без това едва издържам цяла седмица, много ми харесва. Така ще си начеша крастата 😅

Май тоалетите са доста по-ярки и пищни от първи сезон? Влияние от Бриджъртън, как мислите?

Хубав беше първи епизод на втори сезон на "Позлатената епоха'.
Чакам си завръзката Лари-Мариан.😊

И аз чакам, ама ако изобщо я има, май няма да е скоро Simple Smile Лари в следващите серии ще има романс с вдовицата Блейн и май майка му няма да е много щастлива Simple Smile,  а Мериан май я гласят за братовчеда Дашиъл.

# 627
Втори епизод на "Златната епоха " вече го има качен, но без субтитри. Ще си чакам.
За мен няма влияние от Бриджъртън, защото тоалетите няма много общо.
Тук са много по-дръзки и пищни.
И тук е моментът да кажа,че много ме кефи Бърта Ръсел. И като характер и как я обличат. Точно да пасва на персоната й.
Жена със замах.
Изобщо сериалът е много приятен.
Лари и Мариан са си лика-прилика.
Но и според мен ще го завъртят малко, да има интрига и накрая все пак ще са заедно.
Много ще сгрешат ако измислят нещо друго, но не вярвам,всичко очакват това.
Слугите -там е също е интересно, все пак е някакво разнообразие в сюжета.
Спомням си,че имаше един мъж,който се самоуби в първи сезон, защото фалира.
Мисля, че беше съпруг на една от дамите във висшето общество, Аврора.
Смятам, че втори сезон ще е доста по-интересен и наситен със събития.
Така е очертава. Първи беше въвеждащ.

# 628
Бизнес , финансова-икономическа част също ми е страшно интересна (може би като завършил финансист). Това е единствената информация, с която тормозя мъжа ми Grinning Та и там си го следя с голям интерес.

Мистър и Мисис Ръсел страшно много ми харесват, супер power couple са.

# 629
По всички линии е интересен.
На мен са ми интересни и Гладис и Оливър и как ще се развият техните взаимоотношения,въпреки че ми е жал как ще я използва.
Тя иглежда много желае самостоятелност и ми се вижда скрита лимонка и леко опърничава, макар и да е много наивна.
Ръсел са чудесна двойка. Няма кой да им се опълчи,накрая ще триумфират.
Макар мистъра да е безкрупулен, има си много отрицателни черти.
Но са огън и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт