Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 152
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
То като се замисли човек всички истории в руската класическа литература са все тъжни, трагични и депресивни. Само мъка, тъга и студ. Не се сещам за едно произведение дето да има нещо щастливо и безоблачно. Дори и кратките радостни моменти тук там биват веднага попарени.

В тази връзка препоръчвам Доктор Живаго с Кийра Найтли. Пригответе се за тежка депресия.

Да има го това. Аз затова и Ана Каренина не харесвам.

# 91
  • Бургас
Аз реших да си поразчистя малко списъка за гледане в HBO MAX и разбира се започнох първо от период драмите.
Гледах "Крилете на гълъбицата" с Хелена Бонъм Картър по едноименния роман на Хенри Джеймс.
https://www.imdb.com/title/tt0120520/
Интересна и тъжна история за една богата млада жена раздвоена между това да избере охолен живот с богат мъж или да бъде лишена от наследство, избирайки своя беден любим. И до къде е готов да стигне човек избирайки любовта.

Гледах и минисериала (само 3 епизода) The Pursuit of Love с Лили Джеймс. Този сериал беше голяма изненада за мен. Много ме впечатли, най вече с чудесната игра на актьорите и чисто кинематографично. Има ли смисъл да казвам, че Андрю Скот беше фантастичен дори за минималното си екранно време. Сериала е режисьорски дебют на актрисата Емили Мортимър. Тя също така е написала и сценария още преди години. Доколкото разбрах книгата, по която е провен е написана с чувство за хумор. Оказа се, че е издадена у нас преди 20 години, но явно е била в много малък тираж, защото не мога да я намеря никъде на старо. (Ако някой я има, купувам я)
https://www.imdb.com/title/tt10556338/

# 92
  • Галифрей
Като спомена гълъбицата се сетих,че имаше един италиански сериал “ Ястребът и гълъбицата” За една невъзможна любов между девойка от богато семейство и беден капитан на кардиналската войска. Врагове и тн ве пак двамата попадат в центъра на историческите събития на Европа. Война срещу Франция и Испания. Гледала съм отдавна, не си спомням много но беше як и приключенски. Ествено пълен с интриги.

# 93
Здравейте!
Попадна ми нещо съвсем ново. Италиански сериал за жена адвокат (Lidia Poët). Ето го тук с руски дублаж:
http://seasonvar.ru/serial-35358-Zakon_Lidii_Poet.html
** Загледах половин серия. Не съм впечатлена особено. Но ще видим нататък може да погледна отново. Аз обичам испански и италиански сериали.
А Tiempos de Guerra преди време го бях дръпнала от някой торент. Много ми допадна. Щеше ми се да има и още поне един сезон. Ето го тук с руски дублаж:
http://seasonvar.ru/serial-16835-Voennoe_vremya-1-sezon.html
А що се отнася до Il Falco e la Colomba/Ястребът и гълъбицата не съм го гледала още целият,  някакви фрагменти само и от коментара по-горе се подсетих да го сложа на изчакване. Ето тук намерих с бг дублаж:
https://www.vbox7.com/play:625a0e3663
Отстрани има още серии.

# 94
  • Галифрей
Имаше го и другаде с бг аудио епизодите са дълги ама тъпото,че не са с добро качество.

# 95
The Persuit of of love и аз много искам да го гледам. Попаднах на кадри в ИГ(там следвам сума ти профили за костюмни драми).
И този за 4 те жени, испанският.
Ще ги търся със субтитри,да видим ще има ли.

# 96
Caroline_Bingley, в Замунда го има със субтитри.
Търсиш по испанското име.  А торента се нарича "Tiempos de guerra / Мароко: Военни времена".
Но пак казвам- недовършен е или да кажем, с отворен финал, остана само един сезон.

# 97
Caroline_Bingley, в Замунда го има със субтитри.
Търсиш по испанското име.  А торента се нарича "Tiempos de guerra / Мароко: Военни времена".
Но пак казвам- недовършен е или да кажем, с отворен финал, остана само един сезон.
Благодаря!
На мен ми върви на недовършени сериали. Или считани такива.
И обикновено те винаги най-мнгоо му харесват.

# 98
Най-после филм,който дава различна гледна точка за така наречената Велика Френска Революция. В него добрите са контра-революционерите. Голямото Вандейско въстание... Филмът предизвикал "смут" във френското общество. В част от него.
https://www.causeur.fr/la-vendee-a-l-honneur-louis-de-bourbon-254472

# 99
  • София
Гледах и минисериала (само 3 епизода) The Pursuit of Love с Лили Джеймс. Този сериал беше голяма изненада за мен. Много ме впечатли, най вече с чудесната игра на актьорите и чисто кинематографично. Има ли смисъл да казвам, че Андрю Скот беше фантастичен дори за минималното си екранно време. Сериала е режисьорски дебют на актрисата Емили Мортимър. Тя също така е написала и сценария още преди години. Доколкото разбрах книгата, по която е провен е написана с чувство за хумор. Оказа се, че е издадена у нас преди 20 години, но явно е била в много малък тираж, защото не мога да я намеря никъде на старо. (Ако някой я има, купувам я)
https://www.imdb.com/title/tt10556338/

Единственото слабо звено във филма е Лили Джеймс. И е голям майтап, че тя играе чаровната и красива Линда. А наистина красивата и талантлива Емили Бийчъм играе скучната Фани. Не го оценявам високо сериала, точно заради Лили. Не знам защо толкова я тикат навсякъде. Същата работа като Кийра Найтли.

П.п. Офтопик, много ме дразни Уди Алън като актьор. Върши чудесна работа като режисьор. Не знам защо държи да се покаже и пред камера.

# 100
Артемис, знаеш ли, че вчера точно това си мислех, че Лили Джеймс е новата Кийра Найтли. С тази разлика, че Кийра аз си я харсвам много.
Просто някак новите лица нормално вървят по пътят на старите и намирам някакви съвпадения и сходен път в кариерите им.
Нормално, появяват се нови лица, едни изпъкват пред други, и почват да се лансират. Но специално Лили не ми е нещо особено и наистина не знам защо така навсякъде я бутат.
И то за за такива серизони роли.
Очаквам скоро и Ана Каренина да изиграе.

# 101
  • Галифрей
Лили Джеймс изобщо никога не съм я харесвала бутат я почти навсякъде. Исках да гледам “ Война и мир” и гледам нея и се отказах. Има нещо в нея което ме дразни. Гледала съм само с нея Пепеляшка. Слаба актриса ми е. Разликата,че Кийра е доста по-добра от нея. Тя има много силни филми. Atonement (2007) и  The Edge of Love (2008)

# 102
  • София
Прекаленото лансиране изхабява бързо лицата. Преди години имах чувството, че и хладилника да отворя, ще се появи Кийра. Същата работа сега с Лили.

# 103
Да, преди 3 сезон ще е. Според мен Бриджиртън ще се опитат да го върнат отново за излъчване около Коледа, тогава обикновено е най-гледаемото време в шатите. Другото е май месец, което явно ще е запазено за Кралица Шарлот.

Има и слух че се наложило да пренаписват сцени за 3ти сезон, да видим.

Ще го излъчат преди сезон 3, така ли?

# 104
А защо въобще ще има серил за кралица Шарлот?
Книга не знам да има за нея.
Не мисля, че животът й е толкова интересен за снимане.
Мен даже малко ме дразни тя в сериала.
Това решение на създателите на сериала ли е? Решили са да снимат сезон, посетен на нея?
Даже не знаех, че има такива нещо.
От вас разбирам.
Не ми е интересно. Искам да си гледам сезони по книгите.
Не знам защо се прави това. Но пък кой знае, може и да е интересно.

Кийра е светлинни години над Лили Джеймс, тя е много добра актриса и има запомнящи се роли.

Общи условия

Активация на акаунт