Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 158
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Аз в момента гледам "Wolf hall". Препоръчвам, ако не сте го гледали. Wink.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 15:22 от bubastet

# 76
Много е хубав Белгравия.
Вълци аз не можах да го изтърпя.
 Но на мен и книгата не ми хареса.

# 77
Видях реклама за още една филмова премиера за императрица Сиси (Елизабет Австрийска): Корсаж
Класическа период драма с модерен привкус.
Някой да е гледал филма?

Тази актриса съм я гледала и в германския сериал "Das Boot" - "подводницата" по epic drama и ми направи впечатление, че доста добре си изигра ролята. Талантлива е

# 78
Queen Charlotte, May the 4th 👑

# 79
  • София
Тъкмо идвах да постна за Шарлот. Нямам търпение. Heartbeat

# 80
  • Галифрей

Забравих да го постна а и има доста нови снимки! 

Скрит текст:
Шарлот и Александър ще тръгнат по таверните за да спасяват Аугуста от Едуард. Ужас горкото момиче да се хвърли на вратът на този 🤢 Тя ще бяга с него, на снимките са се хванали под ръка като младоженци тя е облечена с една рокля като за съблазняване. Гадост. Дано да я спасят на време. 

# 81

Ще го излъчат преди сезон 3, така ли?

# 82
  • София
Аз изгледах Любов в окови, първо преведените на български епизоди, а после и последния сезон на руски език. В началото започва доста интригуващо, но след като убиват единия главен герой, ми ставаше все по-трудно да гледам нататък. На моменти ми се струваше доста тежък с жестокостите, побоя и други мъчения.

# 83
Да споделя и аз, че се натъкнах на много хубав испански сериал - Tiempos de Guerra. Действието се развива през 1920 г. в Мелиля - град, разположен в Северна Африка. Испанският Червен кръст изпраща група медицински сестри, дами от висшето общество, под ръководството на кралицата, за да устроят болници за първа помощ в зоните на военните действия.

# 84
Чудесен е този сериал. Обаче за съжаление няма втори сезон и затова завърши с открит край.
Ако са снимали  втори сезон и аз съм пропуснала, ще се радвам много, хареса ми.

# 85
Къде може да се гледа Tiempos de Guerra?

Напомня ми някак си за един друг испански сериал, който изгледах с удоволствие преди време, Cable Girls (Las Chicas del Cable).
За 4 жени  работещи в телефонна компания в Мадрид през 1920. Романтика, приятелства, любов, загуби, тайни…изобщо пълен спектър на преживявания. По netflix го гледах, 5 сезона.

# 86
Захванах се и за 3 вечери изгледах
"Война и мир" на ББС от 2016 с Лили Джеймс...
Още съм под въздействието му, скъсах се да рева с Болконски. Поревах си добре.
Тоя сериал го почвах на няколко пъти и го зарязвах. Но този път ми тръгна.
Припомних си колко стойностна е книгата, времето, в което я четох, колко различни характери, колко човешка история, велика, пълна с простички истини.
Сега, имам някои забележки към Лили Джеймс(не харесвам комерсиални актриси, които ги бутат навсякъде), обаче цялостно ми хареса много и беше прекрасна Наташа.
Княжна Маря, княз Иля Ростов, Николай Ростов, Доллохов, Денисов, Елена, Стария Болконски-всики бяха много добре изградени образи.
Но най-вече Николай Ростов, Пиер и княжна Маря ми харесаха.
На един дъх го изгледах.
Не исках да го гледам, заради трагичния край на Болконски и, защото не обичам такива истории. Пък същевременно книгата ми е много любима.
 За мен това е една от най-великите книги и една от най-истинските и тъжните.
Та отлагах поради тези причини.
Там цялата история е много трогателна, дълбока, човешка.
Накрая малко го претупаха.
Не показаха добре отношенията между Наташа и Безухов, не ги развиха по - детайлно нещата, много от сюжетните линии.
Действието доста бързо се развиваше. Това пък от друга страна е хубаво.
 За 6 серии толкоз, няма как да се покажат толкова страници история на екран.
И сега ще търся по-стари версии.
Трябва да я препрочитам скоро книгата. Но 2000 хил страници, на фона на толкова мн четива, които ме чакат... не знам..
Поразтърси ме, така да кажа.
Бях позабравила историята.
Сам Дейно беше страхотен Пиер.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 22:14 от Caroline_Bingley

# 87
Има го бананите, но аз не успях да го сваля оттам и свалих от руски сайт. Гледам го с руски субтитри.
Las Chicas del Cable също е много хубав. Изгледах го на един дъх.

Къде може да се гледа Tiempos de Guerra?

Напомня ми някак си за един друг испански сериал, който изгледах с удоволствие преди време, Cable Girls (Las Chicas del Cable).
За 4 жени  работещи в телефонна компания в Мадрид през 1920. Романтика, приятелства, любов, загуби, тайни…изобщо пълен спектър на преживявания. По netflix го гледах, 5 сезона.

# 88
  • Бургас
То като се замисли човек всички истории в руската класическа литература са все тъжни, трагични и депресивни. Само мъка, тъга и студ. Не се сещам за едно произведение дето да има нещо щастливо и безоблачно. Дори и кратките радостни моменти тук там биват веднага попарени.

В тази връзка препоръчвам Доктор Живаго с Кийра Найтли. Пригответе се за тежка депресия.

# 89
О, страхотни са минисериите с Кийра Найтли като Лара. Аз мога да препоръчам и италианските мини по Ана Каренина с Витория Пучини. Няколко пъти съм ги гледала по бтв - два епизода по 90 минути.

Общи условия

Активация на акаунт