Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 133
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
И "Лейди Сюзан" и "Любов и Приятелство" (който е по нея) съм ги подхваща два,три пъти. По-скучна книга не съм чела, а аз съм голям фен на Джейн Остин.
Чак ми е едно такова неудобно да ги напиша.
Написана е под формата на писма,и може би заради това не ми хареса.
Филмът и той въобще не ми хареса.
Толкова няма нищо за гледане по нашите теми,че май ще си тегля Тюдорите и ще го подхващам наново.

# 406
  • Галифрей
Като каза Тюдорите се сетих песничката от Horrible Historical 😂

# 407
И аз се чудя какво да гледам, и търсейки нещо от жанра в различни групи по интернет, попаднах на този филм от 2006, Amazing Grace:
Скрит текст:
И този сериал, The Way We Live Now от 2001.
Скрит текст:
С мои любими актьори са и двете екранизации, сигурно само на DVD се намират.

# 408
  • Бургас
И двата ги имаше преди във filmisub, уви. Остава ни само да се надяваме да се възстанови архива напълно.

# 409
  • Бургас
В предната тема стана въпрос за поредицата "Цветя на тавана". Намерих всички филми в Pickbox Now. Четирите филма от 2014-2015 година са по първите четири книги. Действието се развива през 50-60те. Не са нещо особено. Само първия филм си заслужава. Останалите са малко като филми на Холмарк. Иначе Хедър Греъм е мнооооого красива жена. Жалко, че не се снима по-често.
След това гледах сериала от 2022 с Макс Айрънс (сина на Джеръми Айрънс) - 4 епизода по час и половина. Той е по петата книга, чийто сюжет е предистория на първата книга. Действието се развива през 20-30те и на мен лична много ми хареса. За разлика от предните филми е с по-висок бюджет и са се постарали доста.
https://www.imdb.com/title/tt15293240/

П.П. За фенките на Макс само да кажа, че тук няма снимки по гол задник Grinning

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 13:30 от Irene Adler

# 410
  • Бургас
Лятото не предполага много много гледане на период драми, но тук таме изниква по нещо.
Тези дни по телевизията даваха доста нов филм (от 2021) - Цветната стая, с нашия любим Матю Гуд и мацката от първия Бриджъртън.
Действието се развива през 20-те години и е за действителна личност - eто тази жена - първата дизайнерка (тогава не са ги наричали така) на керамични и порцеланови съдове и изделия.

# 411
  • Враца
Здравейте. Някой намирал ли е трети сезон на "Версай" на английски и с БГ субтитри? Преди време го свалих с френско озвучаване и с много лоши БГ субтитри, така че не успях да го гледам- не зная френски и не успявах да си "запълня празнините" при слушане.

# 412
  • Галифрей
Здравейте. Някой намирал ли е трети сезон на "Версай" на английски и с БГ субтитри? Преди време го свалих с френско озвучаване и с много лоши БГ субтитри, така че не успях да го гледам- не зная френски и не успявах да си "запълня празнините" при слушане.

Има гo в Fmovies.to с бг субтритри

# 413
  • Враца
Благодаря, Диана Бишоп. Намерих го, обаче не зная как се качват субтитри. Ако може малко помощ и по тази тема? Wink

# 414
  • Галифрей
Благодаря, Диана Бишоп. Намерих го, обаче не зная как се качват субтитри. Ако може малко помощ и по тази тема? Wink
Има едно бутонче от страни на дясно cc цъкни го и избери субтитри

# 415
  • Враца
Супер!
Сърдечни благодарности!!!

# 416
  • Галифрей
😘 Знам,че рекламите са досадни ама трябва да е издържат. Аз ги трия от хисторито.

# 417
Четох  статия и се оказва, че тази година трябва да има поне 10-15 нови исторически филма, но досега не е излязло нищо впечатляващо, освен да ги набутат всички в предколедната програма.
Лятото не предполага много много гледане на период драми, но тук таме изниква по нещо.
Тези дни по телевизията даваха доста нов филм (от 2021) - Цветната стая, с нашия любим Матю Гуд и мацката от първия Бриджъртън.
Скучноват ми беше, не разпознах актрисата, историята е интересна като сблъсък на поколенията, тук-там беше смешно, но героите не ме развълнуваха.

# 418
  • София
Вече има "Тримата мускетари, д'Артанян" в замунда с бг субтитри, ако някой се интересува.
Току-що го изгледах и съм със смесени чувства. По някаква причина повечето филми по темата не успяват да предадат основни неща от историята, особено взаимоотношенията.
Трябва да изгледам пак руската версия и тази с Ричард Чембърлейн да видя и там ли е така, спомените ми са поизбледнели и за двете.

# 419
Трябва да изгледам пак руската версия и тази с Ричард Чембърлейн да видя и там ли е така, спомените ми са поизбледнели и за двете.
Версията с Чарли Шийн е готина откъм отношения между героите.

Общи условия

Активация на акаунт