Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 108
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Белгравия беше чудесен наистина! И препоръка от мен за новата версия на "Доводите на разума" с Дакота Джонсън. Въпреки някои негативни коментари на мен ми хареса много. Беше приятно модернизирано и тя придава чар на Ан, който в оригинала малко и липсва.

И на мен ми хареса много. А никак не го очаквах. Да, много модернизирано,дори скандално представена Ан Елиът(която е една от най-прекрасните героини на Джейн Остин). Втрещих се малко в началото.
А много мразя измишльотини и свободни и интерпретации на класически произведения,но тази екранизация ми хареса много.
Новата Ема също. С изключение на нелепата сцена с кръвта от носа,която отказвам да приема.
Не мен сегашните млади актьори са ми прекалено сладникави за да представят Остиновите мъже.

# 481
  • Галифрей
С излкючение Ben Lloyd-Hughes той е перфектен ❤

# 482
  • Бургас
Очакват ни много премиери до края на тази година.
https://britishperioddramas.com/lists/2023-best-new-british-peri … a-tv-mini-series/
Съжалявам, нямах време да направя обичайното си резюме.
Нови версии на Завръщане в Брайсхед, Английския пациент, Хрониките на Нарния, Големите надежди.
Нови герои на екрана - Дик Търпин, Том Джоунс (не певеца Simple Smile)
Нови случки с реални хора - Агата Кристи, Мерилин Монро, Чърчил, Джейн Остин, Одри Хепбърн.
Спин-оф-а на Бриджъртън за кралица Шарлот.
И накрая нова сага по поредица на Бърнард Корнуъл, този път по трилогията за Артур.
И още...

# 483
  • Бургас
Благодаря , Irene Adler! Много интересни предстоящи премиери! На прима виста си набелязах "Човекът слон", "Мис Остин" и "Последните години на Мерилин Монро", но и още доста заглавия ме заинтригуваха...

# 484
  • Галифрей
Позлатената епоха хубав ли е?

Гледа ми се много криминална  период драма. The Alienist (2018) ми изглежда интересен с участието на Даниел Брюл, Дакота Фанинг и Люк Еванс.

# 485
Да,много е хубав Позлатената епоха.
На мен споменатите заглавия и примери не са ми в тематика,които харесвам за съжаление. Освен Джейн Остин,Чърчил може би.
Иначе Ирене винаги е в час и е супер изчерпателна.
Позлатената епоха си като исторически период е много интересна. Така ме е яд,че няма избор никакъв от книги на бг за епохата.

# 486
The Alienist (2018) ми изглежда интересен с участието на Даниел Брюл, Дакота Фанинг и Люк Еванс.
Добро е, без да е запомнящо се, бавна кримка.

# 487
Гледа ми се много криминална  период драма. The Alienist (2018) ми изглежда интересен с участието на Даниел Брюл, Дакота Фанинг и Люк Еванс.
Aз много харесвам Grantchester, британски детективски сериал, но самите криминални истории не са център на сериала, по-скоро фон за опознаване на главните герои. Идилична атмосфера, Кембридж, през 50-те се развива действието. Засега са 8 сезона. Харизматични и симпатични герои.

# 488
  • Галифрей
Благодаря ви!! Ще го видя 😘❤

# 489
И аз следях "Грантчестър", но като смениха главния герой в 5 сезон го зарязах.

# 490
И аз следях "Грантчестър", обаче като смениха главния герой в 5 сезон го зарязах.

Аз харесвам много и двамата викари, и предишният и настоящият. Blush

# 491
Гранчестър два пъти пробвах да го гледам. Не става. Нещо не ме грабва.

# 492
  • Пловдив
Позлатената епоха хубав ли е?

На мен много ми харесва испанският "Гранд хотел".

# 493
  • Галифрей
Гледала съм го много пъти  ‘ Град Хотел’ един от любимите ми сериали. Йон Гонсалес и Амая Саламанка. В ролята на лошия е пича от Хартиенета къща.
Страхотен ❤❤❤

# 494
  • Бургас
За криминални период драми освен Гранчестър мога да препоръчам
Ендевър (Епик Драма),
Мис Скарлет и херцога (Епик Драма),
Alias Grace,
Пери Мейсън (НВО),
Ripper Street (с нашия любим Матю Макфейдън),
Войната на Фойл (има го с БГ аудио по торентите и е по сценарии на Антъни Хоровиц),
Кръв във Виена (Епик Драма),
Кръгът Блечли (дават го по FOX Crime),
Dead Still (Епик Драма),
както и Поаро и Мис Марпъл разбира се
и всички филми/сериали по Агата Кристи Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 16:07 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт