Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 104
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
За криминални период драми освен Гранчестър мога да препоръчам
Ендевър (Епик Драма),
Мис Скарлет и херцога (Епик Драма),
Alias Grace,
Пери Мейсън (НВО),
Ripper Street (с нашия любим Матю Макфейдън),
Войната на Фойл (има го с БГ аудио по торентите и е по сценарии на Антъни Хоровиц),
Кръв във Виена (Епик Драма),
Кръгът Блечли (дават го по FOX Crime),
Dead Still (Епик Драма),
както и Поаро и Мис Марпъл разбира се
и всички филми/сериали по Агата Кристи Simple Smile

Мис Скарлет и херцогът на мен ми хареса, но ми липсваха моменти на романтика между двамата герои. Изобщо за толкова сезони тяхната връзка изобщо не се разви

# 496
  • София
Аз не усетих химия между двамата и уж красиви актьори, а хич не ми бяха убедителни като цяло, също и историите. Може би проблемът е в сценария, не знам.

# 497
  • Бургас
И в допълнение трети сезон беше особено слаб и на всичкото отгоре в два от епизодите "Херцогът" изобщо не участваше.

Само да кажа, че във vsi4kifilmi са качили новия Тримата мускетари с Ева Грийн. Ако някой го гледа, моля да сподели отзиви.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 19:46 от Irene Adler

# 498
  • София
Писах кратко впечатление миналата седмица, има го и в замунда.
Започна обещаващо, но някъде към средата ме позагубиха.
Освен това Ришельо беше....като безгласна буква. Имаше 5 реплики, все едно го нямаше 😞
Миледи също не ми беше убедителна. Най-неочаквано Луи ХIII ми хареса сякаш най-много с присъствие. Кралицата не ми беше достатъчно хубава (това ми е проблем при повечето екранизации). Хареса ми Констанс. Венсал Касел е ненужно състарен за Атос, който не е възрастен. Като цяло ми липсваше изграждане на взаимоотношенията между героите.

# 499
  • Галифрей
За Херцогът бях гледала един епизод и никак си не ме грабна, аз обичам викториански криминални драми. Отказах се просто ми стана скучен.
Поаро и Мис Марпъл съм ги гледала пак ще си ги гледам отново през есента. 😘
Благодаря ти. Irene 😘 ще прегледам другите.

Тримата мускетари толкова много версии правят и за съжаление са все зле 😔 Явно си остават най-добрите старите. Имаше сериал с тях по BBC аз съм гледала само откаси,защото Питър Капалди играеше кардиналът.Ама някак си не събуди интерес в мен да го гледам цялото.

# 500
  • София
На мен пък този сериал много ми хареса. Подходих скептично, но бързо ми стана любим. Страхотен каст, интересни истории, ползвайки романа само за база. Бих го гледала пак.

Наскоро гледах разни много стари екранизации на Мускетарите - едва не заспах (ама наистина стари).
Явно е труден за екранизация този роман...на една ръка се броят що годе сполучливите версии.

Все пак може следващата част да е по-добра. Не губя надежда 🙃

# 501
И в допълнение трети сезон беше особено слаб и на всичкото отгоре в два от епизодите "Херцогът" изобщо не участваше.

Само да кажа, че във vsi4kifilmi са качили новия Тримата мускетари с Ева Грийн. Ако някой го гледа, моля да сподели отзиви.

Супер новина. Направо още сега ще си го пусна.

# 502
Не е в категорията, но много искам да споделя с други любители на хубавото кино, един предстоящ филм, който чакам с нетърпение, заради любими актриси. С Маги Смит и Кати Бейтс. Премиерата му е тази есен.

The Miracle Club

# 503
Изгледах новите мускетари.
Не беше особено интересен.
Но не беше и лош.
Наистина взаимоотношенията между героите не са представени добре.
Ева Грийн е катастрофална Милейди.
Влезе на бала на Бъкингам все едно баровец  в дискотека.
Не представи добре тази роля. Излишно маниерничене и преиграване и прекалена самонадеяност, която идваше в повече.
Не беше убедителна, не беше автентична Милейди.
Няма да отварям дума за облеклото и прическата. Трагедия. Няма блясък, няма нещо, което да впечатлява, да привлича погледа.
Букли дори нямаше🤣
Нито прическите, нито роклите са били такива тогава.
Кардинал Ришельо също не беше добре изигран. Някак прекалено безличен, почти не го показваха, а той е главна фигура. Все едно е някаква  безгласна буква, а то въобще не е така. А е точно обратното.
Този кардинал е дърпал конците.
Имал е едва ли не повече власт дори от Кралят в тази епоха. Бил е голям интригант,много умен,умел политик, обигран и безскрупулен. Нищо от това аз не видях.
Тук нещата бяха представени обратното.
Кралят с повече характер от Кардинала.
Не е това този кардинал, за когото съм чела и учила. Никаква интирга,никаква лукавост,пресметливост,сила на хатактера, живец в него нямаше, даже прекалено благ ми дойде. Само хвърляше разни погледи.
Не показаха изобщо конфликтът им с Кралицата, техните отношения.
Основната история,основните сюжети и конфликти са сякаш само загатнати, няма дълбочина.
За час и половина -два толкоз.
Наясно съм, че няма как по-задълбочено да се покажат героите и техните характери.
Атос ми е любимият от мускетарите,хареса ми,но е ненужно състарен.
Д'артанян ми допадна много. Симпатичен,на вид не е този герой,който си представям,но играта ми хареса,образът също.
Кралят за мен беше най- добре представен,най-голямото попадение в каста. Даже се учудих, признавам си. Супер приятно се изненадах.
Орлеанският херцог също беше достоверен.
Кралица Ана съм съгласна, че не е достатъчно красива, а и до Луи стоеше,хайде да не е майка, но по-голяма сестра да речем.
Отношенията между нея и Бъкингам им беше отделено много малко място, а в книгата са описани надълго и нашироко, но за това време, с което се разполагаше ми харесаха двамата заедно, имаше химия между тях.
Не усетих романтизма, красотата на тяхната невъзможна любов, представена най-вече в писмата им.
Констанс беше много симпатична.
Тя и Кралят сякаш най-много ми харесаха в ролите си.
Като обобщение филмът беше малко сив .
Не така си представям епохата и героите.
На мускетарите облеклото не е изобщо такова,червени плащове имат,отличителни знаци, по-пищни шапки.
Да си кажа аз-липстваше ми пищност и красота.
Много тъмно, много мрачно снимано.
Досега почти нито една версия не ми е допаднала.
Скучноват беше,но не дотам,че да не мога да го догледам.
Приятен филм.
Неприятно се изненадах, че има и втора част и ще е за Милейди. И на всичкото отгоре скоро няма да я гледаме.
Та като нищо и да не я изгледам.
Тази Ева Грийн голямо недоразумение като Милейди.
Никак не ми хареса. Едва я издържах.
Та, това са моите впечатления.
Д'артанян са го докарали. Уловили са основните черти на неговия характер.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 16:16 от Caroline_Bingley

# 504
  • Бургас
Аз гледах само трейлъра и наистина ми направи впечатлетие, че Милейди е облечена доста безумно. Особено една черна рокля с капси. Сякаш беше наметнала рокерско яке GrinningGrinningGrinning

А във филма за Милейди какво ли ще има? Може би предисторията й.

# 505
  • София
Caroline, благодаря, че написа по-подробно, споделям казаното.

Според мен ще си е продължение на историята. Все пак Луи обяви война, сега следва обсадата на Ла Рошел, убийството на Бъкингам.
Със сигурност ще гледам и втората част, дано ме изненадат приятно.

Относно костюмите, и на мен ми липсваше цвят и пищност, но да кажем че това е някакво виждане на режисьора.

# 506
Да,със сигурност това е до виждането и аз с това си го обясних.
И аз най-вероятно ще гледам,но наистина не ми е хич приятна тази актриса.
Втората част даже би трябвало да е още по-интересна.
Ще си има продължение,но вероятно Милейди ще е акцент в историята.

# 507
  • София
Да ви подшушна, че утре в 21:00 ще дават Отнесени от вихъра по FOX.

# 508
Да ви подшушна, че утре в 21:00 ще дават Отнесени от вихъра по FOX.

Тъкмо навреме ми идва. Наскоро направих втори прочит на първа част и започнаг втора.
Не съм от големите фенове на филмите. Не харесвам актьорът,който играе Ред особено.
Но съм го гледала отдавна и ще повторя.
Може път този път повече да ми хареса.

# 509
  • София
Много, много добра екранизация по толкова популярно произведение.
Винаги съм се чудила защо няма нова, съвременна версия. Не че ми липсва де 😎

Общи условия

Активация на акаунт