Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/ШахМаран/Проекти и Колеги /Тема 5

• 34 100
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Нека сме оптимисти. Животът надраства всичко. Надявам се да има и поука за качеството на строителството. Колкото пъти се замислям за ново жилище, толкова пъти си представям какво е качеството на сегашните архитекти, строители и предприемачи...Дано не съм права.

# 646
  • София
Нека сме оптимисти. Животът надраства всичко.
Скрит текст:
Надявам се да има и поука за качеството на строителството. Колкото пъти се замислям за ново жилище, толкова пъти си представям какво е качеството на сегашните архитекти, строители и предприемачи...Дано не съм права.
Не, то няма начин да не започнат да снимат, да излъчват, да отворят магазините, сергиите, да тръгнат на работа във всички сфери, все пак в един момент трябва да започнат и да се препитават. Въпросът е, че възстановяването ще е трудно, бавно и мъчително.

Възмутена съм от медиите за пореден път. Защо е нужно да се снимат страдащи хора, които са загубили роднини и близки, сред които и деца? Ужасяващи гледки! Кому е нужно това? Поне към скръбта на хората можем да бъдем уважителни.

# 647
Медиите не знам какво целят.
Това тяхното не е информиране на зрителя, а подигравка със страдащите. (вчера българските медии поне 100 пъти повториха колко е "апокалиптично", колко страдат хората) Това на всички ни е ясно, възмущаваме факта как взимат интервюта от съсипани хора, които страдат и не зная къде се намират и какво се случва с живота им. Какво очакват да кажат?

# 648
Ох медиите винаги са така аз се ядосах на една по Шоу Тв когато момичето каза не пращат достатъчно помощ... 🤦‍♀️
И веднага се отдалечи. Трагедията е огромна природата и смъртта не зачита дали си беден или богат.
Плаче ми се и днес като отидох че чак днес успях още по криво ми стана.

# 649
Излезе новина преди малко, че Афра е дарила 200 хил. турски лири за земетресението.

# 650
Излезе новини преди малко, че Афра е дарила 200 хил. турски лири за земетресението.

Другата седмица цялата Стар ТВ отново няма да излъчва сериали и ще продължи да излъчва
oбщото си предаване до момента  С NTV

# 651
  • Яко в Матрицата...
Не знам защо в такова време Бирсен се занимава с това да пише кой колко е дарил. Колкото е могъл, толкова е дарил. Това не е състезание. Тези хора там в момента мислят за физическото си оцеляване, но като мине малко време ще им е нужда психологическа помощ и подкрепа. Как ще се вдигнат на крака и продължат живота си?

В Туитър чета постове на фенове на сериала, как им се иска най-големият им проблем да е как сценаристът окепазява образа на Ферит... Казват си: "де да знаехме, че това са били толкова хубави дни, да ги бяхме ценили"... Напълно ги разбирам, макар да не мога да с поставя на тяхно място...

# 652
Трагедията за хиляди семейства е огромна. Дано поне времето малко се позатопли.
Хубаво е, че известни личности помагат и призовават своите стотици хиляди последователи да помогнат.
Не мисля, че е лошо да се споменават имена и суми. Така се активизират и др. хора. Не бих харесала самия дарител да се хвали, но ако някоя организация спомене даряващите, за мен е ОК.
Не обвинявам и не съдя никой. Всеки действа според ума и сърцето си!
Но ще спомена само един случай, който наистина ме потресе. Туркиня изселила се от България, живее в Истанбул и е доста известна във ФБ с рецептите си ( сигурно доста от вас са последователи в страницата й). Наскоро издаде кулинарна книга. На втория ден от земетресението, тя пусна пост , че скърби, но живота продължава и тя благодари на някаква журналистка, която написал статия за нея, следва и линк към публикацията.
Добре, иска да й се продава книгата и си прави реклама, но не можа ли да изчака с тази статия поне докато изтече 7 дневния траур в страната й!?

# 653
Рени Бирсен все е недоволна...
Мен ме нерви как нападат хората ами не всички са смели като Ибо Ч да ходят да вадят хора и да гасят пожари
Пресолиха мандата всички. Освен това защо гн Халук не го съобщи първи
Бирсен какво я топли?

# 654
То какви сериали да дават? Не си ли предоставиха караваните и цялата техника? То и ще е страшна простотия на фона на цялата трагедия да пуснат сериал да се върти по телевизията. Да се съвземат малко хората и ще го излъчат пак. Така ги спряха и покрай ковид. Малко забравяш, какво си гледал последно, но това не е най - важното.
Аллах да дава търпение на всички 🙏🙏

Най-много ме дразнят мрънкящите. Къде били дарителите за Карлово? Десетки хиляди загинали, обаче сравняваме с Карлово. Ако новината беше за отнесени къщи в Турция и Сирия, щяхме дружно да изцъкаме и да подминем. Тук става въпрос за огромна човешка трагедия. Има ли нещо по-непоправимо от смъртта? А и в крайна сметка абсолютно никой не е длъжен да помага. Всеки да прави както прецени, спрямо собственото си съзнание.

# 655
Никой никого не е накарал на сила да прави материални или парични дарения. Всеки сам решава дали и колко да даде. Всеки помага с каквото може. Най-малкото от човещина. А когато се помага не трябва да се афишира. И за украинците ми е криво. Скоро ще стане една година от военните действия в Украйна, а вече света свикна да ги възприема просто  като една отразена новина по световните медии, а че хиляди измират, колко семейства останаха разделени, колко се водят безследно изчезнали и каква е тяхната съдба, един Господ знае. Същото ще стане и с тези хора и в Турция и в Сирия. Събираме пари, носим помощи, но скоро ще ги забравим като се отдадем на собствения си уют. Страшното е когато започнем  да възприемаме човешката трагедия за нещо нормално. Cry

# 656
Важни са тези първи часове, в които все още нещо може да се направи. Нямам съмнения, че особено в Турция ще се справят, защото са фамилно центрични. А и въпреки икономическите трудности турската държава има много ресурс. За Сирия съм скептик. Моля се хората да се опазят и малко по малко да си стъпят на краката. Живот. Ще видите и че до две седмици ще възстановят сериалите, за да се успокои населението и в самата Турция. За живите животът трябва да продължи. Живот, който за никой от обикновените хора не е лесен.

# 657
Привет.
 Бирсен  все повече ми пада в очите,като професионалист  и човек.  В България също  не липсват глупави коментари от всякакъв род. Чудя се само как може да има толкова невежи и ограничени хора. Не мислещи, лишени от човещина и състрадание.
 Дано още живи хора да бъдат открити. Всеки помага с каквото може.
Дано се вземат поуки и изводи,  от индустрията и политици, за да няма трагедии с такива мащаби.
  Yakut    И  през моята глава минаха подобни мисли.  Войната в Украйна е  част от дневния ред,  статистика и отразяване.Confused

# 658
Аз не виждам тези хора как ще се съвземат скоро време, честно. Всичко трябва да се гради от 0. Години ще отнеме. За жертвите и мащаба на трагедията изобщо няма да говоря.
Ще ми се днес да имахме епизод, да не се беше случвало всичко това, да се радваме на чапкъна, и да си коментираме спокойно и весело, но ..... живот.
И в тази връзка едно съобщение

Канал Star TV няма да показва своите сериали и  следващата седмица! Каналът ще продължи да излъчва новини съвместно с канала NTV.

Ето още малко добри новини: Flowers Four Leaf Clover
"Катар изпраща 10 000 контейнерни къщи с всички удобства и 5 милиарда долара помощ на Турция и Сирия. Това са всички приходи на страната от домакинството на Световното първенство."

Доколкото чух по радиото-6000 домове са разрушени
Ако изпратят тези 10000 каравани,това ще е най-хубавата новина за страдащите хора

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 17:51 от usmivkata20

# 659
  • София
Не знам защо за Катар имах едно наум. Може би беше твърде непозната за мен страна. Покрай СП по футбол бях толкова негативно настроена и бях сигурна, че нищо няма да направят. Еееее, останах толкова впечатлена от първенството, огранизацията, отношението, вниманието към детайлите. Започнах да гледам филми за подготовката на първенството и покрай тях научих доста неща за страната. Та евала им за помощта!
Като цяло да се връща стократно на всички, които за помогнали с нещо.

Скрит текст:
Наш познат-спасител е на терен в Адана. Казва, че е страшно това, което вижда.

Общи условия

Активация на акаунт