Отговори
# 45
  • by the sea
Когато станах на 25г реших че трябва да се "съхраня" та започнах да се информирам, да ползвам бяла козметика, ходех на почистване при козметик...всеки месец. На около 28г вкарах в обръщение и anti-aging козметика като я редувах с хидратиращата.
Няколко години по-късно открих азиатския подход на layering (наслояване на продуктите по степен на концентрация)и започнах да експериментирам с техни продукти. Общо взето това са навиците които вече 10 години имам и съм много доволна. Ползвам среден клас козметика, трицифрени суми за крем не давам.
Разчитам на навик и постоянство повече , отколкото на скъпи марки или процедури.

# 46
Наближавам 46.
Пръвите осезаеми за мен признаци на стареене забелязах преди около година - няколко бели косъма в областта на слепоочията. Буквално са 5-6, но аз съм с тъмна коса и ми се набиват на очи и ме дразнят. Заради тях си боядисах косата за първи път в живота си миналия месец. Но ми се струва, че да си боядисвам цялата коса за три бели косъма не е удачна идея и ще търся други алтернативи.
Другото нещо - пак последната ми година- започнах да се затормозявам с четенето, коства ми усилия - изписаха ми очила 0,5 диоптра - минимално е, но самата мисъл, че недовиждам... много ме депресира.

От бръчки, Слава на Бога, не мога да се оплача.
По медицински причини мога да спя само по гръб, а някъде бях чела, че най-доброто спане против бръчки е по гръб. Ами факт е при мен. Препоръчвам.

В областта на очите кожата е с една идея по-изтъняла.

Не ползвам скъпа козметика.
Не ходя на процедури.
Не приемам добавки. Освен витамин Д по лекарско предписание.
Не спортувам.
Гримирам се от малка.
Пуша понякога по някоя цигара, мога да не пуша с дни.
Пия вино.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 17:28 от utro77

# 47
  • Down south
Цитат
Другото нещо - пак последната ми година- започнах да се затормозявам с четенето, коства ми усилия - изписаха ми очила 0,5 диоптра - минимално е, но самата мисъл, че недовиждам... много ме депресира.
Видях снимката, преди да я махнеш. Изглеждаш впечатляващо и съм сигурна, че го знаеш.
Повода да ти отговоря е подчертания текст.
В същата ситуация съм и Presbyopia-та ме измъчва. Процес, за жалост съпътстващ останалото.
Най-добре е да се приеме и да се извлече максималното, красивите рамки скриват част от мимическите бръчки около очите.

ПП Спрях да се боря с очила за четене, визирам сваляне и слагане, ориентирах съм към progressives.
Безкраен избор. Препоръчвам.

# 48
Daylily, благодаря!
Със сигурност ще потърся тези очила!  Въпреки че на този етап все още почти не ползвам. Само при четене на книга за по-дълго и ми се затормозяват очите. Но така или иначе... ще ми трябват. Sad

# 49
  • някъде под слънцето...
Цитат

ПП Спрях да се боря с очила за четене, визирам сваляне и слагане, ориентирах съм към progressives.
Безкраен избор. Препоръчвам.
А аз не.
Неоудобни са ми за работа на компа.Трябва да  повдигам глава и да протягам шия, като шираф.
По тази причина  свалям прогресовните и слагам обикновените.

# 50
На 25г съм и може би ще ви прозвучи смешно и дори комплексарско, но ме е страх да ми остарее кожата. Постоянно чета как може този процес да се забави. Наясно съм, че не може да спре. Simple Smile
Поради тази причина от 10 години .. да, точно така! 10 години! От дете. Та от 10 години имам желязна рутина в грижата за кожата си. Тя се е променила през годините, разбира се, заради новата информация, която съм научавала. Спомням си, че още тогава бях чела, че кожата около очите е най-тънка и податлива на остаряване и си слагах крем за тази зона по 2-3 пъти на ден. Дневен, нощен и продукти за почистване. Горе-долу това беше и днес вече имам достааа повече продукти. Ексфолкране, маски за хидратация или почистване през ден; серуми, ампули, тоници, есенции, кремове и т.н. всяка нощ Simple Smile
Сутрин грижата е 2-3 продукта, но никога не я пропускам. Винаги слънцезащита.

На плажа пък лицето е фанатично пазено. Подновявам слънцезащита, очила, шапки, на сянка..
Не е смешно, аз на 15 г имах фикс идея за гладка кожа без несъвършенства. Тогава няма да забравя първия крем за лице, който си купих на Гарниер пюр, действаше ми страхотно. От 18-19годишна започнах с фдт, маски и ексфолианти, боя за коса. Никога не съм заспивала с грим, минавала съм през различни периоди и мании за продукти. От 25 годишна използвам околоочен крем. Първите ми бели коси се появиха на 32-33 г. , тогава започнах да забелязвам промяна и в лицето, кожата ми стана от смесена към нормална, но имаше и белези на умора. За мен е закон 2-3 пъти седмично маска за лице. От година-две включих вечер серум или нощен крем, до скоро нямах нужда.
Сега съм на 37 г, нямам бръчки, но съм склонна към отпускане и двойна брадичка. По снимки виждам, че лицето ми изглежда дебело, кожата уморена, но недоспиването вече си казва думата.

# 51
това е абсурдно, смешно и жалко. Смятам че, това е по-скоро психически проблем, отколкото физически. Не се опитвам да нападам някого, но е прекалено. Правя процедури - използвам дори "тежката артилерия", разбирайте филъри, ботокс, конци. На 40+. Вкъщи правя маски, пилинг /слаб, но редовен/ микродемаембразио. Пиша  това, защото се опитвам да кажа че, разбирам желанието на всяка жена да изглежда добре и да спре времето, ако може. ОБАЧЕ, да се стартира с процедури и кремове и каквото и да било друго / като антиейдж грижи/ на възраст 15 години, ми се струва абсурдно. Дори и в бебешка възраст да започнем с грижите за кожата срещу остаряване, дори да имаме най-страхотния ген, пак ще остареем и ще имаме следи от времето по себе си. Не крититувам никого, просто това е моето мнение

# 52
  • някъде под слънцето...
И защо да е абсурдно да се използва крем за контура на 25 години?

Никъде не видях дамата да е написла че е бил анти еийч.
Има си  очни контури с леки консистенции, за млади кожи.
Функцията на бялата  козметика е  превенция, а не  корекция.

# 53
И защо да е абсурдно да се използва крем за контура на 25 години?

Никъде не видях дамата да е написла че е бил анти еийч.
Има си  очни контури с леки консистенции, за млади кожи.
Функцията на бялата  козметика е  превенция, а не  корекция.
защото дамата е написала че, ползва антиейдж от преди 10 години т.е. когато е била на 15!
Ок, няма да споря с теб, ако за някого е нормално деца - 15 годишни да се мажат с кремове и да се притесняват за остаряването на кожата - за мен , не е
наистина ли не ви се струва прекалено, на 15 години да се мажеш по два три пъти на ден, да не остарее кожата
вечерна грижа, сутрешна и т.н. Не говорим при наличие на акне или друг проблем, а срещу остаряване!

# 54
  • някъде под слънцето...
Нека не търсим под вола теле.
Цитирам
 "Та от 10 години имам желязна рутина в грижата за кожата си. Тя се е променила през годините, разбира се, заради новата информация, която съм научавала. Спомням си, че още тогава бях чела, че кожата около очите е най-тънка и податлива на остаряване и си слагах крем за тази зона по 2-3 пъти на ден. Дневен, нощен и продукти за почистване."
Никъде не пише, че е анти ейч.
И защо  да не се ползва козметика на 15, ако е съобразена с нуждите на кожата за момента.

# 55
хахахаха, остава и 15 годишни да ходят по дерматологични клиники за процедури, страхувайки се от тънката си кожа и за превенция срещу остаряване
Simple Smile ще спра този спор. Аз няма да решавам такъв проблем, добре че имам син.

# 56
  • някъде под слънцето...
Ха , ха,  ха,Наистина е  смешно , когато някок се взема рочкова на сериозно, че св счита за "критерий " и поледна инстанция.
 Че кой спори  Simple Smile
Изказваме мнения. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

"Todo lo que
escuchamos es una
opinión
no un hecho
Todo lo que vemos
es una perspectiva
no la verdad"
Marco Aurelio

Solo una mente
educada puede
entender un
pensamiento
diferente al suyo
sin necesidad de
aceptarlo.
Aristóteles.

# 57
  • при Arctic Monkeys
Ми то смешно, но виждам, че моята дъщеря на 17 вече има съвсем фини линии по челото, с прозрачна, порцелановобяла кожа е. Тъй че когато мине периода на акнето /грижите там са в друга посока/, ще трябва да полага доста усилия…

# 58
  • Down south
"Todo lo que
escuchamos es una
opinión
no un hecho
Todo lo que vemos
es una perspectiva
no la verdad"

Marco Aurelio

Solo una mente
educada puede
entender un
pensamiento
diferente al suyo
sin necesidad de
aceptarlo.

Aristóteles.

Добре казано.
Скрит текст:
Bien dicho con ciertas citas!
Еs placer leer el comentario.

# 59
заяждането го оставям на други, за мен това си остава, нелепо. Явно за други е нормално - добре, ок съм с това .Simple Smile
Щом е нормално и необходимо, 15 годишни да се борят срещу стареенето, така да бъде. Нека се мажат и живеят със стрес от остаряване, както ние .  Моето мнение беше че, децата не трябва да бъдат жертви на тази индустрия - красота,остаряване и т.н. На по късни години вече ще е по необходимо, но така да бъде
Освен това си мисля че понякога, за да е интересно във форума, се водят спорове просто така, за да е по весело. Така че, ок.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт