Отговори
# 75
Живея до морето и цяло лято сме на плаж.
Слънцезащита ползвам само на плажа. Когато излизам навън, смятам, че ФДТ/пудра играе достатъчна защита от слънцето.
Голямата ми дъщеря беше решила, че задължително трябва да ползва слънцезащита при ежедневните си излизания. Ами бързо се отказа. Въпреки че си беше взела продукт на скъпа марка.

А фактор 50 на мен винаги ми се е струвал прекалено тежък и не ползвам такъв!

# 76
  • при Arctic Monkeys
Ми то смешно, но виждам, че моята дъщеря на 17 вече има съвсем фини линии по челото, с прозрачна, порцелановобяла кожа е. Тъй че когато мине периода на акнето /грижите там са в друга посока/, ще трябва да полага доста усилия…
А дали не е възможно продуктите, които използва заради акнето да пресушават кожата много и от това да изглежда че има линии? Стрелям в тъмното, разбира се, но понеже съм страдала от лошо акне и съм изпробвала доста неща, знам колко са агресивни повечето.
По-скоро е от мимиката. Веждите и са постоянно нагоре, все се чуди и мае нещо. SmileyКарам и се, това е ужасен навик

# 77
  • при Arctic Monkeys
Аз съм наясно със слънцезащитата, но не мога да я прилагам в ежедневието, дори лятото. Не знам дали само аз съм така, понеже всичко живо говори за слънцезащита, аз съм купувала колко пъти и след 1 нанасяне вече се отказвам.

Нанеса ли такъв продукт, лицето ми изглежда много зле, остава нещо като мръсотия. Не застава фдт отгоре, брутално зле. И на мазната ми кожа просто нищо не може да застане. Купувала съм все уж слънцезащита за мазна кожа, ами не е ок. Може би ако има някакъв серум … с spf.

Другата ми чуденка е като си сложите фул мейкъп, как нанасяте слънцезащита през деня? Нали на няколко часа трябва да се нанася отново?
Има спрей на Юриаж, който е страхотен спф 50, както и на Лaрош. Първия на мен ми е по-хубав.Пробвай.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 17:50 от karmacoma

# 78
Разбира се, че имам интернет. И съм чела и съм дала немалко пари за продукти, които уж са подходящи за моята кожа и след първата употреба заминават в кофата. Това е.

Ако не си пробвала на Euserin слънцезащитния,ти го препоръчвам. Аз го слагам след основния крем и отгоре Фдт като изчаквам малко. От всички други лъсвам ужасно и ми се събира целия грим по гънките на лицето. Ползвам фактор 30,50 само на плажа и само за лицето,че нослето ми изгаря ако съм без.

# 79
Благодаря за препоръките! ❤

# 80
  • при Arctic Monkeys
Аз съм наясно със слънцезащитата, но не мога да я прилагам в ежедневието, дори лятото. Не знам дали само аз съм така, понеже всичко живо говори за слънцезащита, аз съм купувала колко пъти и след 1 нанасяне вече се отказвам.

Нанеса ли такъв продукт, лицето ми изглежда много зле, остава нещо като мръсотия. Не застава фдт отгоре, брутално зле. И на мазната ми кожа просто нищо не може да застане. Купувала съм все уж слънцезащита за мазна кожа, ами не е ок. Може би ако има някакъв серум … с spf.

Другата ми чуденка е като си сложите фул мейкъп, как нанасяте слънцезащита през деня? Нали на няколко часа трябва да се нанася отново?
Има спрей на Юриаж, който е страхотен спф 50, както и на Ларош. Първия на мен ми е по-хубав.Пробвай.

# 81
Слънцезащита слагам само на плажа или на планина. Моят опит показва, че покривният фдт предпазва най-много кожата. Мисля, че този тип покривни и гъсти фдт-ни имат в себе си и малък spf фактор от рода на 5-10.

# 82
  • София
Аз се родих, откакто открих тонираните слънцезащитни кремове на Supergoop. За съжаление, не ги продават в България, а май и изобщо в Европа. За кратко имаше мини форматите им в Сефора, така ги открих. Сега МП ми ги носи от САЩ, зареждам се за месеци напред. Лятото само това слагам на лицето си, а зимата комбинирам с хидратиращ крем. Комбинирам с лек ФДТ, ако се налага. Аз лично не търпя грим върху кожата си, вкл. и на очите. Гримирали са ме и професионалисти за разни събития, уж с хубава професионална козметика. Нямах търпение да си измия лицето, отвратително се чувствах. Иначе наистина плътният грим вероятно предпазва кожата, но е фактор и че в края на деня най-често лицето се почиства от грима, слага се после някой крем, т.е. гримът води след себе си и допълнителна грижа за кожата.

# 83
Първите признаци може би около 38-39, една умора, която в някакъв момент ми се отпечата на лицето. Липс на блясък, свежест. Отидох на дерматолог за пилинг, те искаха с инжекционни терапии, даже една каза, "тука с кофите трябва да се налива", а тя самата изглеждаше като мумия. Тръгнах си.
Започнах шокова грижа (до тоя момент беше минималното), може би малко късно започнах. Още не съм слагала ботокс.
За младите - навремето, била съм на 21-22, реших да почна с антиейдж грижа и си купих кремове против бръчки. Появиха ми се отворени сълзящи рани...отидох на дерматолог и той ми обясни, че съм си докарала дерматит от неправилни, прекалено силни продукти. Обясни ми го като "преяждане" - кожата ти, каза, е млада, няма нужда от нищо, произвежда си всичко. С тия кремове си я прехранила и тя не може да усвои мазилото, изхвърля го. Лека хидратация и пазене ти трябва на тоя етап. Тогава научих колко е важно да ползваш продуктите според възрастта и нуждите на кожата си. И сега се водя от тоя принцип, хем вече съм на възраст, на която имам нужда от "оня крем". Не я претоварвам, не я омазнявам излишно, не я премивам. Стресирам я контролирано, колкото да не мързелува. Карам я тя сама да си произвежда нещата, не и ги давам наготово. Но това си е някаква моя теория.
По повод на фдт, че пазел. Лично аз не съм съгласна, въпреки че има някаква логика. Сега самите фдт са антиейджинг има страхотни измивни продукти и много информация, но преди нямаше. Пигментите, цинкът и талковете може да пазят кожата, но и се натрупват в порите - едно време имаше обикновен сапун, тоалетно мляко, дегримьори, по-късно кърпички. Това ежедневно търкане с онези почистващи разтяга кожата, особено около очите. Гледам майка ми как си маха грима - едно търкане, едно теглене, едно чудо, не мога да я науча на маслено почистване. Да, сега има страхотни продукти, но преди 20г?
СПФ има страхотни в момента, леки, хидратиращи и озаряващи, не е нужно да са бели и мазни.
Всички ще остареем, неизбежно е. Но нека поне е с финес и да сме в крак с нашето си поколение. Не искам да впечатлявам  20 годишни момчета, защото те не ме впечатляват мен. Абсурдно е. Обичайте се, харесвайте се и то ще ви се отрази на лицето.

# 84
До преди 2 години буквално изглеждах като момиченце, но уви - много здравословни проблеми и много стрес = вече истинското лице на възрастта. На 40 г. съм и до миналата година нямах някаква рутина в грижата си за кожата, ползвам кремове за лице всекидневно от тийнейджърска възраст, но нещо леко и хидратиращо.
Буквално до миналата година бях супер необразована в областта на тенденциите, защото се опитвах да преборвам през годините други проблеми - себореен дерматит, в последствие маскне, тъй че антиейдж грижите ми бяха на последно място.
Сега вече си имам рутина, с махането на маските няма повече пъпки, себорейният дерматит ми е под контрол… но вече имам бръчици - назолабиалните, гневна, на челото. Инжекционни процедури - абсурд, че имам възпаление на троичния нерв, тъй че се мажа, ходя на козметик за почистване на лицето, слагам си маски и наистина виждам резултат.
Не се гримирам, винаги съм мразила ФДТ, ако по повод се наложи - слагам пудра, руж и сенки. На устните обаче винаги имам или цветен балсам или червило.
Сега за слънцезащитата - и това много мразя. През годините съм пробвала многократно да я въведа в ежедневието си, защото имам склонност към спукани капиляри и важно и все не мога да си намеря нещо, което да е наистина моето.
В резултат - почнах да се сдобивам с пигментни петна над горната устна и множество лунички. Е, тази година определено няма да пропускам слънцезащита, защото и в градски условия хващам тен (съответно мустак). Сега тренирам за въвеждането - правих си лазер на лицето за петната и капилярите, а след него е задължителна слънцезащитата.
И аз не виждам как се съчетава с ФДТ, но много дами слагат, вече наистина има безброй продукти на пазара.
Аз това, което открих за себе си е, че не изглеждам никак лошо с тонирана слънцезащита, не ми седи тежко като грим, своевременно изравнява тена и изглеждам по-добре ☺. Ползвам тази на Биодерма за зачервявания (AR), хем ги покрива, хем предпазва.
Иначе - бели косми още от преди 30, но до 37 бяха много малко. Сега се боядисвам всеки месец, но с био билкова боя и поне щадя косата.

# 85
Пробвайте корейските слънцезащитни кремове. Много са приятни и леки.
Ползвам Benton Air Fit, кожата ми е мазна. Не матира, но и не ми омазнява допълнително.

# 86
Пробвайте корейските слънцезащитни кремове. Много са приятни и леки.
Ползвам Benton Air Fit, кожата ми е мазна. Не матира, но и не ми омазнява допълнително.

Откъде поръчвате корейска козметика?
Аз тъкмо съм в търсене на слънцезащита , която да не ми прави кир ефект на лицето

# 87
  • Велико Търново

Аз тъкмо съм в търсене на слънцезащита , която да не ми прави кир ефект на лицето

Ако си в Търново ми пиши и ще изберем."Кир ефект" се получава или от по-голямо количество продукт или при недобре хидратирана кожа.
Винаги препоръчвам след основната слънцезащита да се ползва и спрея на La Roche spf 50, който я подновява през всеки 4 часа.

Аз от много работа не разбрах кога остарях, само като кажат на децата си "Кажи на лелята чао" и се усещам, че в очите на хората съм "леля".Бял косъм нямам, но за сметка на това се боядисвам от 7 клас, а това са вече 30 години.Кожата ми е все още хубава/поне на тялото/, лицето е прилично като за 44 годишна.

# 88
И аз това идвах да кажа,че ние не се усещаме кога остаряваме ,повече си личи отстрани . Себе си виждам,че имам отпускане по лицето,бръчки много няма защото съм опъната Wink, и кожата ми е по- мазна. Но ми прави впечатление ,че човек няма реална преценка за себе си, вчера видях колега ,по- малък от мен ужасно сбръчкан , той е и много слаб и със суха кожа, но той не го забелязва това. Всички сме така Simple Smile

# 89
И аз съм така, на 37 г. Нямам никакви бръчки, но кожата ми се отпуска и ме дразни двойната брадичка. Майка ми, бабите,лелите ми и от двете страни са по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт