Отговори
# 90
Всички ще остареем, неизбежно е. Но нека поне е с финес и да сме в крак с нашето си поколение. Не искам да впечатлявам  20 годишни момчета, защото те не ме впечатляват мен. Абсурдно е. Обичайте се, харесвайте се и то ще ви се отрази на лицето.

И аз това идвах да кажа,че ние не се усещаме кога остаряваме ,повече си личи отстрани . Но ми прави впечатление ,че човек няма реална преценка за себе си, вчера видях колега ,по- малък от мен ужасно сбръчкан , той е и много слаб и със суха кожа, но той не го забелязва това. Всички сме така Simple Smile

Това е и моето мнение по темата. Абсолютно в 10-тката Hands Thumbsup

# 91
винаги, когато видя жена, която се прави на по-млада, отколкото е, ме хваща срам. Имам впредвид, облича се нелепо, минижупи, големи деколтета, скъсани дънки, оголен корем и т.н.
Дори да има хубаво тяло, то се вижда че, не е на 20, а примерно на 40 или 50 години и е срамно малко. Също така, преди време, бяхме на заведение и видях една по-възрастна  жена / на години като мен или малко по-голяма/, която открито флиртуваше с 20 и няколко годишен младеж.
Жената трябва да се поддържа, ако има средства и възможности да забави времето, да изглежда максимално добре, защо не , и по-добре от връсниците си и по-млада от тях, но чак пък да се състезава с деца. Жалко е.
Аз съм на 40+ и съм благодарна че, колегите ми смятат че гоня 35 години, хахахах Това ме ласкае, но не искам да се съзтезавам с 20 годишни деца, защото освен че става жалка картинка, е и обидно.

# 92
Въобще не съм съгласна с последното мнение! Защо пък да не може жена на възраст с поддържано тяло и хубаво лице, да се облича по начините изброени по-горе. Хайде стига с тия калъпи и ограничения.Всичко с определена мярка, е приемливо.Това въобще не означава ,че жената се състезава с по-младите, а че се чувства достатъчно уверена, секси и красива,за да се носи по този начин! А вие продължавайте да се срамувате, заради чужда увереност, ваша воля!

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 20:34 от Lioness77

# 93
Откъде поръчвате корейска козметика?
Аз тъкмо съм в търсене на слънцезащита , която да не ми прави кир ефект на лицето
Поръчвала съм от Kocos, Notino и Barecare.

# 94
Абсолютно съм несъгласна за облеклото.
Какво - като съм на 40 г. да почна да се обличам като баба ли?
И изобщо - има ли някаква мода 40+, 50+ и т.н.?
Аз съм 45 кг на ръст 167 см, тялото ми е стегнато и си гледах скоро снимки отпреди 15 г. - не виждам кой знае колко голяма разлика. Да, имам малко повече целулит, кожата не е чаааак най-стегната, но като цяло - съвсем ОК съм си. Не виждам защо да не мога да нося минижупи (предимно такива нося), потничета (ох, ужас - и ми се вижда корема), а пък дънките няма да ги коментирам изобщо.
Миналата година се видях с мои колежки от университета, на моята възраст - ами всички бяхме с поли над коляното и блузи с голи рамене. Не знам на 35 градуса през лятото с бурка ли трябва да ходя, защото съм минала сега 40?

# 95
  • Бургас
В наше време 40-те години минават за по-скоро млада възраст, но след 50-55г. вече е малко гротеска, колкото и слаба и стегната да е дамата, има начини да подчертае фигурата си, без да изпада в крайности, които са простени на младите

# 96
  • при Arctic Monkeys
В 40 те трябва да се обличаме с поли до коляното, жилетки и балтончета като за лели Simple Smile
При цялото разнообразие от дрехи , това ли измислихте … и оставете хората да флиртуват с когото си искат Wink

# 97
  • София
Вярно си е, че неподходящият тоалет може да състари жената. Според мен по-голямо значение има контекстът, в който се носят дрехите от даден стил, а не непременно колко плът показват/не показват. Къса парти рокля по тялото изглежда глупаво в офиса, независимо от възрастта и фигурата на жената. Друг е въпросът, че една жена на 55 би трябвало отдавна да е разбрала що е то дрескод и как се ползва, което няма общо с това, дали роклята ѝ стои добре.

Иначе и аз не съм почитателка на определени стилове на обличане и никога не бих ги избрала за себе си, но не ми пречи по-възрастни от мен жени да носят минижупи и дълбоки деколтета. Честно казано, по-неприятно впечатление ми правят стандартните български лели и баби в безформените дълги поли и блузи, все едно чувал са навлекли, сакън да не заприличат на хора.

# 98
  • София
Кой както иска да се облича, това е негово лично право. Лелите с дългите поли и блузи са ми ок, лелите с минижуп привличат вниманието, но честно казано понякога ми изглеждат нелепо. Но чуждото мнение не е от значение, щом се чувстват добре, нека ходят както искат. Това важи за всеки пол и всяка възраст. Благодарна съм, че нямаме модна полиция. Simple Smile

# 99
Въобще не съм съгласна с последното мнение! Защо пък да не може жена на възраст с поддържано тяло и хубаво лице, да се облича по начините изброени по-горе. Хайде стига с тия калъпи и ограничения.Всичко с определена мярка, е приемливо.Това въобще не означава ,че жената се състезава с по-младите, а че се чувства достатъчно уверена, секси и красива,за да се носи по този начин! А вие продължавайте да се срамувате, заради чужда увереност, ваша воля!
това да се облича някой като тийн, с оголен пъп или с пола под д...пето, не говори за увереност, а за комплекси.
Не говоря че, жената трябва да се срамува от тялото си, да се облича като баба на 100 г., примерно, но все пак, и на 50 г. да е като тийн. не говори за самочувствие, а за безполезна, предварително загубена битка с приемането на възрастта.
Не визим че, трябва да носим бабешки дрехи и да изгубим женствеността си, или сексапилността си. В момента съм 54 кг.- 163-164 височина. Просто исках да кажа че, според мен има и някакъв баланс, и залитането в крайносттите, е смешно. СПОРЕД МЕН Simple Smile

# 100
Crissy, вие май прочетохте поста ми, както "дяволът чете евангелието"! Да забелязахте, че съм написала - всичко с определена мярка е приемливо, или това го подминахте в текста? Никъде аз специално, не съм уточнявала точно какъв вид дрехи могат да се носят, и какво е или не, ок за дадена възраст!

# 101
Crissy, на мен пък ми стана крайно любопитно на колко години си и с тези размери какво обличаш?

# 102
  • София
Аз също не харесвам една жена на 50 да се облича като тинейджър, смешно е.

По темата, на 47 съм, без бръчки, първите признаци на стареене забелязах преди година, започна да ми увисва контура, от страни на брадичката Sad
За косата е ясно, май след 35, забелязах бял косъм, жените сме лесни с боите Mr. Green

# 103
Нелепо може да си облечен и на 20г Simple Smile
Мен пък ме хваша "чужд срам" когато видя някоя жена на 30-40г с прилепнала пола до коляно, вталено сако в някакъв силен цвят и токове.. нагримирана до безкрай...

Аз съм на 40г и нося къси поли, къси панталони, големи деколтета, широки увиснали дънки, худита... просто всяко нещо на правилното място и време Simple Smile

# 104
  • София
За мен оголен пъп, пола до дупето, прозрачна блуза и подобни са нелепи и на 15, и на 25, и на 55. Има дрехи, които са гротескни на всяка възраст, докато всичко, което стои добре на дадения човек и не е пошло и смешно, е красиво.
Описаните по горе могат единствено да отиват на 5-годишните и то само в определени ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт