Отговори
# 105
Аз отдавна не харесвам себе си с къси поли и гол пъп, около 25 г. спрях да се възприемам с тях. След 34-35 г. самият ми вкус доста се промени, а преди умирах за камъни и брокат по дрехите. Но имам щастието професията ми да изисква униформа и не съобразявам особено цивилните си дрехи, никой не може да ми направи забележка как идвам и си тръгвам от работа. Затова инвестирам основно в приличен маникюр, лек грим, бижутата ми са малки обици, една гривна и халката. Държа и на хубави и удобни маратонки, които нося само за работа, защото съм по цял ден в движение.

# 106
От въпроса за бръчки до носенето на поли. Типично в стила на повечето да изместват същината на темите. 🤦🏻‍♀️ Следях темата, защото ми стана интересна обаче в последно време не намирам нищо такова. Жалко.

# 107
  • София
Пролетно цвете, не забравяй, че с времето коленцата ни, лактите и други части също се набръчкват, затова имат общо и с облеклото.

# 108
Някъде около 25- тата си година открих първия бял косъм. После следващия... Но аз така или иначе се боядисвам от 18- годишна някъде, така че не се притесних особено. При мен е генетично и към момента (на 46) ако не се боядисам на 3 седмици макс, си вижда, че реално цялата ми коса е побеляла.
Иначе кремове за лице ползвам също от преди навършване на пълнолетие, макар и тогава всички да ми се чудеха- "ама защо", "ти нямаш нужда" и т.н. Да, неизбежно е от един момент нататък и увисване на контур, и поява на бръчици тук- там, но като цяло съм много доволна от състоянието на кожата на лицето ми и мога само да съм си благодарна за всичките грижи, внимание и време, които съм отделила в грижи по него. Отделно, приемам остаряването като нещо съвсем естествено, даже му се радвам (доста хора нямат тази привилегия) и за мен е важно да носим годините си с достойнство, а не да отказваме да ги приемем и поради тази причина да заприличваме на клоуни.

Също така, не по- малко тъжно ми става като видя някое младо момиче, таман завършило училище, как се е докарало да изглежда като минимум 30- годишна жена.

# 109
Crissy, на мен пък ми стана крайно любопитно на колко години си и с тези размери какво обличаш?
привет, сега видях и пиша Simple Smile на 40+, НЕ СЪМ ПРОТИВ късите рокли и поли, не това казах, а минижупи под д..то
повод да кажа това, беше една дама, която видях в трамвая поличката и беше точно до свивката на д...пето
имаше хубаво тяло, но от близо се виждаше че е възрастна, мисля малко по възрастна от мен. Изпусна монета и когато се наведе .... едни деца около 13-14 годишни бяха свидетели на гледката.
Когато следе, беше обект на доста подигравки от тези мъници.
Не мисля че, да се обличаш красиво, стилно и елегантно, дори малко секси, е задължително да се оголиш отвсякъде . Говорех и сега говоря за крайности, а не за секси облекло.
Работя в офис на международна компания, имаме дрес код - но иначе нося и аз рокли, ефирни, и т.н.
Говорех за крайности. А това какво е крайност е ясно - виждаш човек, който се прави на 15 годишен, а е баба за такива деца.
и сега ще допълня - всеки може да се облича както иска и се чувства добре, изказах моето мнение и това е
Simple Smile

между другото, на какъв период от време се боядисвате - изчаквате ли да се появят черни корени / ако косата е по-светла например/ Моята е омре светло кафяво, златни краища, обаче се налага да го правя на около 3 седмици. При вас как е?

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 12:35 от Crissy

# 110
Аз се боядисвам на 1 месец, защото ми се появяват белите корени, изрично си правя косата вече с подобен на моя цвят (уж), за да не личи толкова…

# 111
корените ми са тъмнокафяви, почти черни, не си харесвам естествения цвят на косата и го правя на три седмици. А при слепочието имам и няколко бели косми. Ужасно е. Та по темата-първите бели косми, на слепочието се появиха към 38 години.

# 112
То имаш късмет, че имаш толкова малко бели косми всъщност.
Иначе много зависи и колко бързо ти расте косата и с каква прическа си.
Казват, че за да не се налага да се боядисваш толкова често единственият вариант е да си правиш руси кичури, което аз лично пробвах на 36, когато вече се наложи да почна да се боядисвам заради бели коси, но първо, че грам не се харесвам, второ, изтощава много косата (поне моята) и трето - пак стои въпросът с корените отгоре.
Но ето например майка ми, която е естествено руса си прави кичури от години на няколко месеца и не и личат белите коси.
При много тъмна, почти черна основа едва ли би седяло така.
Поне аз си реших проблема с изтощаването на косата с ежемесечното боядисване като минах на билкова боя на основата на къна, вярно е, че не покрива белите коси максимално, а ги оцветява в златисто поне при мен, но като цяло съм много доволна.
Това с косата ми е един от най-досадните признаци на стареене 😤.

# 113
Ами веждите, вчера открих един по-светъл косъм на веждата ,и хо махнах, обаче когато станат повече,  там как ще се скрива не знам Sad

# 114
с тъмни корени е много гадно, а и не се харесвам с естествения цвят.
Била съм руса, но и аз не се харесвам с прекалено светла коса и много ми се изтощаваше косата. Сега, намерих баланс с омбре ефекта, но като се покаже черното горе и става на три цвята. Голям проблем ми е косата. Иначе по-темата, имам една бръчка тип пачи крак, за която се жалвам от много време, получих я миналата или поминалата година, при поставяне на един ботокс над веждата и сега си ходя с тази бръчка на едното око. А съм суетна и много ме дразни, хахахха
и за мен косата издава възрастта, прическа, цвят, поддръжка.

# 115
На мен плрвите бели косми ми се появиха на 40г. С една колежка днес си говорихме за това. Тя има кичури бели а не на 28г.

# 116
На мен също ми се появиха съвсем първите бели косми някъде на 28. Но до 36 бяха сравнително малко, та изобщо не ми се налагаше да се боядисвам… после дойде Ковид пандемията, много стрес, боледувания и т.н. и ето че сигурно поне 30% съм побеляла вече.
Тъй че не е само до ЕГН, ген и фактори на околната среда са решаващи в случая.

# 117
  • Велико Търново
Аз съм без бели коси, боядисвам се на 30-35 дни, защото съм руса, а естествената ми коса е тъмно кестенява.Боядисвам си косата от пети клас, което е било преди 30 години.Имаше едни шампоан оцветители на Арома колор-тъмен махагон.
За стила имам си изграден такъв от години и към момента не смятам да го променям.Винаги съм с дълги рокли и поли, от които гола кожа не се вижда.Показвам ръце, рамена и гръб.След някоя година може и тях да не показвам, но към момента е така.

# 118
Побеляването на косата не го свързвам с остаряването. За мен е съвсем нормално нещо може би по тази причина. Познати момичето се боядисваше, но брат ѝ на 18 год. беше 80% побелял. При тях е генетично много млади и техните родители са побелели.

# 119
и аз познавам едно момче, вече мъж, който започна явно да побелява на 20 г. Мисля че, при мъжете това не е такъв проблем. На мен дори ми харесва когато мъжът е побелял леко. ПРави ги по-мъжествени, по-зрели. Моят съпруг също е побелял, но мисля че, му отива.  
така другият проблем, са кг. Покрай пандемията бях напълняла с около 5-6 кг. Свалих ги едва края на миналата година. Преди години, ядях много, особено сладки неща и не можех да напълнея, дори се опитвах да кача кг.
До 30 г.- бях около 48-49 кг. Сега трябва да внимавам какво ям и да не прекалявам т.е. всеки ден, без ограничение с тестените и сладките неща, за д аподдържам около 54 кг. Имам два кг, които се опитвам да сваля, и ми е по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт