"Обичам" Топлофикация - тема 7

• 37 762
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Мисля, че радиатори отдавна не се откачат. Забранено е. А и защо, щом имате отчитащи уреди?

# 706
  • София
За мене е безсмислено откачането.
Имат си уреди за отчитане, ще се види дали е ползвано.
А от монополиста като са решили да надпишат - пак ще го направят. Дали на топлата вода/ако се ползва/, дали в сградната инсталация.....

# 707
Прекъснати радиатори по-точно,тръбите се прекъсват так където става връзка с радиатора...Не знам дали сега го правят.И аз си мисля защо като има тези дистанционни разпределители? Иначе ако са само тези 15лв за отоплителния сезон, както и да е....Но ако ги взимат всеки месец като минават, стават близо 200лв. и защо пък да се дават излишно.
А достъп ще има осигурен,когато трябва.

Ще трябва по-подробно да се разпита там.

Айша,така е...Точно за това гледам поне да минимализираме каквото зависи от нас.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 12:47 от Zhani

# 708
  • София
За да си изясниш нещата - попитай Техема. Или по тел, или на място, или им пиши в контактната форма. Последното ще го имаш черно на бяло. При Нелбо за месечното отчитане вземат еднократно 15 лв. Предполагам, че и другите така, но питай.

# 709
Тя няма как месечно да се отчита, защото то не е възможно индивидуално, а само общо за целия блок/абонатна станция. Обсъждали сме го многократно.
Ако ли блокът се отчитат всеки месец, значи нещата са решени и всякакви нейни действия са излишни. Какво обсъждаме тук?
Да пита майка си и баща си как стоят нещата. Или съседите.

# 710
  • София
Има как да се отчита всеки месец - с дистанционни топломери и водомери. В моя блок сме така отдавна.
Старците кой знае какво знаят и разбират. Затова я съветвам да разпита Техема как се отчита блока. Любезни са, обясняват подробно и дават съвети как да се постъпи при разни случаи.

# 711
Има, АКО е целият блок. Нали това обясняваме цял следобед.
Че старците не се знае какво знаят, е вярно, но младите имам чувството, че съвсем нищо не знаят 😃

# 712
  • София
Да, при нас целия блок е с такива уреди от вече 20 г. Първо само на радиаторите, после и водомерите. Те от Нелбото обясняваха, че няма смисъл ако не е за всички дистанционното отчитане.
Младите ако не са наясно - да питат, то не боли. Никой не се е родил научен. Но да не питат непознати във форуми, а да посетят съответния отчетник.

# 713
Водомера за топлата вода им е дистанционен,доколкото знам.

Чуденката ни е дали да се откачат двата радиатора или няма смисъл.
Няма смисъл. Ще излезе по- скъпо, защото освен за откачането, ще трябва да викнеш и топлинния счетоводител да състави протокол, да ги пломбира и т. н.

# 714
  • София
Здравейте! Всички ли получихте изравнителните сметки за този сезон? Гледам, че срокът е 15 юли, но при нас още ги няма. Към Техем сме.

# 715
Проверете в сайта на Техен.
Там също има изравнителните сметки.

# 716
Здравейте! Всички ли получихте изравнителните сметки за този сезон? Гледам, че срокът е 15 юли, но при нас още ги няма. Към Техем сме.
Качени са преди повече от месец, та даже и корекция има.
Хартиена сметка не чакайте.

# 717
А как са фактурите за юни и юли? Предишните години в тях беше отбелязано какво се дължи след изравняването или, ако има за връщане, какво се приспада и колко остава от надвзетата сума. Сега нищо! Само парите за топлата вода и никаква друга информация.

# 718
Фактурите от Топлофикация т.г.ще излязат след 15/08.

# 719
  • София
Няма как да е отбелязано, защото до 31.08.2024 е срока за обжалване на изравнителните. Все някой от блока може да го направи и ще стане объркване.

Общи условия

Активация на акаунт