Кралски работи и клюки - февруари 2023

• 66 727
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Някъде там
Откровената Амалия : ❤️
"Ако трябва да бъда много честна, все още ми е много трудно. Липсва ми нормалният живот, животът на студент. Да се разхождаш по улиците, да можеш да отидеш до магазина." Амалия е доволна, че по време на пътуването си е върнала малко от свободата си. "Прекарах си чудесно."
Скрит текст:
Амалия за заплахите и засилената охрана: "Все още ми е много трудно
Принцеса Амалия се надява, че скоро нещо ще се промени в ситуацията около заплахите, пред които е изправена. "Ще бъда много честна и ще кажа, че все още ми е много трудно", каза тя на остров Сейнт Мартен в последния ден от посещението си в карибската част на кралството.

Амалия си мисли и се надява, че положението ѝ не е постоянно. "Липсва ми нормалният живот, животът на студент. Да се разхождаш по улиците, да можеш да отидеш до магазин." По време на пътуването с родителите си, крал Вилем-Александър и кралица Максима, принцесата се радваше, че е върнала част от свободата си. "Прекарах си чудесно", казва тя.
Миналата година беше обявено, че 19-годишната принцеса не може да живее в университетския си град Амстердам заради заплахи. Тя може да учи само в университет и все още живее с родителите си. Националната информационна служба, полицията и прокуратурата не коментират сигурността на Амалия.

Пътуването на принцесата на Оранж и нейните родители приключва след две седмици на разговори, запознанства и танци. Те посещават карибската част на Кралството, за да запознаят Амалия с островите и да я подготвят подобаващо за кралската власт, която я очаква.

"Ревнувам родителите си
Крал Вилем-Александър не се притеснява за сигурността на дъщеря си по време на посещението. "Аз самият не съм експерт по сигурността, така че ако трябва да се притеснявам, ще се притеснявам за нещо, в което нямам опит. Така че оставям това на всеки, който каже: можете да се разхождате там безопасно", каза той. "Когато се разхождам тук, изобщо не мисля за това."

Кралят също изрази гордостта си от Амалия. "Сияя от гордост, когато видя дъщеря си. По време на това посещение на шестте острова тя беше фантастична.

Запитана дали се е забавлявала, принцесата отговаря ясно. "Мога да ви уверя, че ми хареса изключително много и съм ви изключително благодарна", каза Амалия. Тя казва, че гледа ревниво на родителите си, които вече познават много хора в карибската част на кралството. "Ще ми трябват много посещения, преди да се разхождам толкова спокойно, колкото те тук", казва тя.
https://nos.nl/l/2463179
Ули не съм аз писала, но Южени е присъствала на Zona Maco. Това е панаир на изкуството, организиран от 2003 г., който се провежда два пъти годишно през февруари и септември в Мексико Сити.
Южени е  мениджър на художествената галерия Hauser & Wirth, предполагам, че за това е там.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 08:30 от daviz

# 286
Първата снимка е като картичка, страхотна е. А на втората бебока кой е?
Поздравления за съпричасността на английските рояли към хората в Турция и Сирия.

# 287
Скрит текст:
Откровената Амалия : ❤️
"Ако трябва да бъда много честна, все още ми е много трудно. Липсва ми нормалният живот, животът на студент. Да се разхождаш по улиците, да можеш да отидеш до магазина." Амалия е доволна, че по време на пътуването си е върнала малко от свободата си. "Прекарах си чудесно."
Скрит текст:
Амалия за заплахите и засилената охрана: "Все още ми е много трудно
Принцеса Амалия се надява, че скоро нещо ще се промени в ситуацията около заплахите, пред които е изправена. "Ще бъда много честна и ще кажа, че все още ми е много трудно", каза тя на остров Сейнт Мартен в последния ден от посещението си в карибската част на кралството.

Амалия си мисли и се надява, че положението ѝ не е постоянно. "Липсва ми нормалният живот, животът на студент. Да се разхождаш по улиците, да можеш да отидеш до магазин." По време на пътуването с родителите си, крал Вилем-Александър и кралица Максима, принцесата се радваше, че е върнала част от свободата си. "Прекарах си чудесно", казва тя.
Миналата година беше обявено, че 19-годишната принцеса не може да живее в университетския си град Амстердам заради заплахи. Тя може да учи само в университет и все още живее с родителите си. Националната информационна служба, полицията и прокуратурата не коментират сигурността на Амалия.

Пътуването на принцесата на Оранж и нейните родители приключва след две седмици на разговори, запознанства и танци. Те посещават карибската част на Кралството, за да запознаят Амалия с островите и да я подготвят подобаващо за кралската власт, която я очаква.

"Ревнувам родителите си
Крал Вилем-Александър не се притеснява за сигурността на дъщеря си по време на посещението. "Аз самият не съм експерт по сигурността, така че ако трябва да се притеснявам, ще се притеснявам за нещо, в което нямам опит. Така че оставям това на всеки, който каже: можете да се разхождате там безопасно", каза той. "Когато се разхождам тук, изобщо не мисля за това."

Кралят също изрази гордостта си от Амалия. "Сияя от гордост, когато видя дъщеря си. По време на това посещение на шестте острова тя беше фантастична.

Запитана дали се е забавлявала, принцесата отговаря ясно. "Мога да ви уверя, че ми хареса изключително много и съм ви изключително благодарна", каза Амалия. Тя казва, че гледа ревниво на родителите си, които вече познават много хора в карибската част на кралството. "Ще ми трябват много посещения, преди да се разхождам толкова спокойно, колкото те тук", казва тя.
https://nos.nl/l/2463179
Ули не съм аз писала, но Южени е присъствала на Zona Maco. Това е панаир на изкуството, организиран от 2003 г., който се провежда два пъти годишно през февруари и септември в Мексико Сити.
Южени е  мениджър на художествената галерия Hauser & Wirth, предполагам, че за това е там.
Много ми беше интересно да прочета мислите на Амалия и Вилем, мерси. Звучат като топли и земни хора. Знам, че е PR, но добре е направен, защото наистина докосва.

За Южени и Джак разни приятелски сорсове твърдят, че и те обмислят преместване в Калифорния.
https://www.express.co.uk/news/royal/1730869/princess-eugenie-ja … rkle-prince-harry

# 288
  • Някъде там
Не знам пи-ар ли е, но е кофти за едно младо момиче да няма право на избор, как да живее живота си.
Дано заплахите секнат и тя се върне към нормалното.

# 289
Ако учеше в чужбина, щеше да е по-свободна, а и щеше да има повече сигурност.

Но като цяло тя, а и не само тя, няма право на избор. Да не би някой да я е питал дали иска да е престолонаследница.

# 290
Този цвят е просто прелестен!

Joy
https://www.instagram.com/reel/CocYnYqIGWA/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Катрин с учителя си от началното училище
https://www.instagram.com/reel/Cocntwco4qS/?igshid=YmMyMTA2M2Y=https://

# 291
  • Някъде там
Не съм прочела друг престолонаследник от сегашното поколение,  да няма възможност да излиза в ученическите или началната си студентска година и чак такива ограничения да има като цяло, пък и тях не са ги питали, като са ставали престолонаследници.

Максима и Вилем ще ходят в Словакия на държавно посещение от 7 до 9 март.

Монакците на премиерата на "Пазителите на планетата" във форума Грималди. "Пазителите на планетата" е документален филм за гърбатите китове, разказан от
Жан Дюжарден.
На Шаролот не и личи че е бременна.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 13:04 от daviz

# 292
Това е трето дете на Шарлот, нали?

# 293
  • Някъде там
Да. Рафаел от Гад Елмалех и Балтазар от Димитри.
Дано сега е момиченце.

# 294
Ъ? Шарлот бремменна ли е? Супер, хубава новина Blue Heart

# 295
  • Някъде там
Януари обявиха.

Норвежците вчера са дали дипломатическа вечеря.
Астрид (сестрата на Харалд) като я видя с тези рогца и ми става много смешно.

И с крилцата

# 296
Астрид е скица, каква е усмихната. Това тиара ли е или някаква диадема и има ли история, Daviz?

# 297
The Prince and Princess of Wales will attend the @BAFTA Film Awards ceremony at the Royal Festival Hall on Sunday 19th February. Prince William is President of BAFTA.

Принца и Принцесата на Уелс ще присъстват на наградите БАФТА в Кралската фестивална зала на 19 февруари (неделя). Принц Уилям е президент на БАФТА.

# 298
Хахаха, много ми е готина Астрид Smile

# 299
  • Някъде там
Жасмин, води се  Ruby and Diamond Aigrette.
Терминът aigrette се отнася до туфирания гребен или перо на главата на бялата чапла, използвани за украса на шапка.
Думата може също да се отнася за всеки подобен орнамент от скъпоценни камъни.
Основата е една,орнаментите се сменят.
Ето подробности.
Скрит текст:
Принцеса Астрид притежава два диамантени егрета, които споделят една и съща основа. Първото е това парче, което е направено от диамантени крила. То е принадлежало на бабата на Астрид, кралица Мод.

Вторият агрет на принцеса Астрид е това парче, чифт антени, изработени от рубини и диаманти. Може да се прикрепи към същата основа, използвана за диамантеното перо.

Част от разказ на журналист който е написал биография за Астрид.
Тя най-често носи
Егрет, който е едно от най-универсалните и особени кралски бижута.
Последното наистина е две различни бижута; с други думи основата е една и съща, но има два различни орнамента, които могат да бъдат прикрепени към нея.
Най-често носената версия – последно за държавния банкет по време на израелското държавно посещение през май– има чифт диамантени крила на Меркурий, които треперят, докато човекът, който ги носи, се движи. Другата версия – видяна на държавния банкет за президента на Естония миналата седмица – има рубин, поставен в диаманти във формата на цвете, от което излизат две цветя с дълги дръжки от диаманти и рубини.
Когато написах биографията си за нея, която беше публикувана преди седем години, принцеса Астрид ми каза, че винаги я дразнят, когато носи егрет. Хората казват, че предполагат, че едното [цвете] получава сигнали от Лондон, а другото от Москва“.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 16:43 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт