Нашите цветя - обща тема 19

• 39 844
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Бяха ми подарили бял антуриум,мини. Всички листа и цвят изсъхнаха. Изрязала съм го. Дано покара. Стъблото и основата ми се струва жива.

# 361
  • на кой му пука, майна
Бяха ми подарили бял антуриум,мини. Всички листа и цвят изсъхнаха. Изрязала съм го. Дано покара. Стъблото и основата ми се струва жива.

Лошото е, че като изгуби цвят, може повече никога да не цъфне...абе капризна работа...

# 362
Лошото е, че като изгуби цвят, може повече никога да не цъфне...абе капризна работа...

Точно така стана с моя антуриум, не пожела да цъфне отново. Много са красиви, но аз някак не се справям с тях.

# 363
Ааа поспрете се, не ме отчайвайте аз толкова му се зарадвах. Преди време гледах един червен антуриум без много усилия оцеля с години до момента в който го поверих на една тийнейджърка и тя го умори с безразличие т.е. не го поливаше.

# 364
  • Варна
И аз уморих един антуриум, има-няма три месеца изкара.
Днес ходих до Бриколаж, има мушката и сакъзи на добра цена, но без цвят и етикет. А аз искам да знам как цъфтят. Взех едно огромно цъфнало Калиопе за 7,50 да не съм капо и една ягода Crazy Мисля да я пробвам на терасата, майка и беше гледала навремето.

# 365
Аз магданоз не успявам да отгледам, но други се справят успешно.
След няколко опита през годините да го отгледам на терасата,миналата година най-накрая се получи.Според мен причината за неуспеха беше,че коренът му е като морков и размерът на сандъче не позволява той да се  развие.Миналата година го засадих в стара ,пластмасова кофа,,може би 10-15 литрова  и в момента е порядъчна туфа презимувала без проблем на остъклена тераса.

# 366
Днес си взех Орнитогалум, някой успял ли е да отгледа такова дългогодишно, чудя се проблем ли ще е ако го сложа на засенчено място в стая. Хареса ми саксийката в която се продаваше и има какво да сложа в нея ако това отиде фира, но все пак цъфти красивичко и ми се ще да го опазя както си е 😁
Скрит текст:

# 367
Днес си взех Орнитогалум, някой успял ли е да отгледа такова дългогодишно, чудя се проблем ли ще е ако го сложа на засенчено място в стая. Хареса ми саксийката в която се продаваше и има какво да сложа в нея ако това отиде фира, но все пак цъфти красивичко и ми се ще да го опазя както си е 😁
Скрит текст:
Моят гарванов лук стоя 3 седмици на масата и от няколко дни е засаден в една голяма саксия навън. Надявам се като дивият му съименник да се размножи и да си живее навън.

# 368
  • оттам, откъдето започва България
Моят гарванов лук си живее и цъфти на остъклената тераса целогодишно, но тази година тръгна да расте, показаха се листенца около 10 см, спря растежа и клюмна.
Имам съмнение, че това е така откакто сложих миналата година пясък в пръстта. Сега и кактусите ми не цъфтят, а те са заедно с гарвановия лук. Други кактуси пък почнаха да изсъхват.

# 369
  • на кой му пука, майна

Точно така стана с моя антуриум, не пожела да цъфне отново. Много са красиви, но аз някак не се справям с тях.

Да. Сега, като ми хареса някое цвете, първо чета как се отглежда и ако е капризно изобщо не купувам. Иначе ако е подарък, както беше при мен...се опитах да положа всички усилия за отглеждането му, но уви...не се получи ! Живя около 6 месеца, листата му станаха на петна и цвета опада.
Антуриума иска висока влажност, която явно аз не можах да му осигуря....Обича светлина, но без пряко слънцегреене и кисела почва.

Ето един метод за съживяване на антуриум, ако го знаех тогава, щях да пробвам
https://www.youtube.com/watch?v=BBs_7UfKvaA&ab_channel=V%C6%B0%E … BB%9Dn%26Nh%C3%A0

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 14:06 от doniboni

# 370
Здравейте цветни момичета! Хубавото време раздвижи темичката ни и я напълни с красотички. Дори и да има известно захлаждане не мисля че би се отразило на балконските китки. Не помня откога не съм прекарвала часове на покривната си тераса, но днес просто не ми се прибираше вътре. Пресаждах, редих, чистих, торих. Голям кеф! Още не съм ходила за мушката и петунии, другата седмица може би. Миналогодишните ми дипли се облистят, едната даже скоро ще цъфти.

Олеандрите също са отрупани, нямам търпение да видя какъв цвят вкорених ( уж слагах листчета по резниците, но кои пуснаха коренчета съвсем забравих)

Фуклата е с нова саксия. Флокс, благодаря за насоките за сега е прекрасна и почти двойно по голяма. Пандореята също е с много цветни пъпчици, карамфилчетата и те.

Обмислям един проект - цветарник тип гъба, имам конструкцията от една стара градинска маса, ММ ще осигури “шапката” и се надявам да осигуря малко повече сянка на капризните. Просто искам вече да е лято!

# 371
Днес си засадих 3 броя хризантеми в една саксия. Този вид многогодишни ли са? Зимата трябва ли да ги прибирам? Как да ги гледам? Simple Smile

# 372
  • София
Не знам как антуриум издържа 3м. без вода. Не обича дълго засушаване и прекалено поливане.

# 373
  • Варна
Хризантемите са си студоустойчиви и многогодишни. Само се чудя дали няма да им е тясно на три корена в една саксия, доста се разрастват. А как се гледат.... като прецъфтят се режат до долу и избиват пак.

# 374
Месечинка виторога, благодаря за инфото. Все ги затривам тези хризантеми. За сега ще са в една саксия, ако не умрат, а се разраснат, ще ги разредя.
Купих ги от Кауфланд миналия вторник за по 1,99 лв. Този вторник ще има лалета 3 броя в саксия за по 2,39 лв. Мисля да отида да си взема няколко.

Общи условия

Активация на акаунт