Нашите цветя - обща тема 19

• 39 859
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Браво, страхотни са всички! Докато сме на темата за сакъзчета да ви попитам - по колко слагате в сандъче от 50 см.? В един сайт за цветя прочетох, че се слагат по 3, а ако искаш наистина впечатляващо сандъче да сложиш 4. Питах се обаче да не им е тясно на 4 корена Thinking

# 391
Нарцисите, за които се оплаквах, че са изчезнали започнаха да цъфтят.

Как се казва това жълтото цвете като маргаритка ?

# 392
  • Варна
Докато сме на темата за сакъзчета да ви попитам - по колко слагате в сандъче от 50 см.? В един сайт за цветя прочетох, че се слагат по 3, а ако искаш наистина впечатляващо сандъче да сложиш 4. Питах се обаче да не им е тясно на 4 корена Thinking
Повечето са ми по 3, имам едно сандъче с 4, не им е тясно, но и особена разлика не виждам.

# 393
  • Карлово

Не знам. Приложението за разпознаване е с изтекъл срок на безплатно ползване.
Иначе е много хубаво цвете цъфти почти месец и прави големи туфи.

# 394

Дороникум /див слънчоглед/ 🙃

# 395
  • Карлово
Много благодаря. Май съм го виждала септември в Стара планина.

# 396
Многогодишно ли е ?

# 397
Някой отглеждали ли е такава Бромелия?
Какво и е специфичното?Наскоро ми я подариха и не знам дали и е ок?
Ще съм благодарна за инфо за това цвете.

# 398
  • Мадрид / София
Имах преди години такава бромелия. Когато увяхне умира освен ако не пусне издънки. Новите издънки цъфтят след 3-4 години.

# 399
  • София
Ако бромелията изкара издънки, за да се отделят, трябва да са поне на 1/3 от майчиното растение.

# 400
И аз имам такова цвете подарък, неуморимо е , предвид нещата , които е претърпяло. Моето има и зелени издънки.
Засушавано, удавяно, още е живо.

# 401
  • София
Аз имам бромелия - малко по-друга разновидност, но те се гледат по един и същи начин. Не е капризна. Специфично е това, че не се полива директно в пръстта, а в розетката на листата. Чакате напълно да я поеме ( от 5-6 дни до седмица) , после още 1-2 дни може да почива напълно суха, и след това поливате (пак в розетката). След като прецъфти цветът, основното стъбло няма да даде повече цветове и постепенно ще започне да пожълтява и изсъхва. Дотогава би трябвало да се появят млади издънки към него. Могат да се пресадят, а може и да останат към голямото стъбло, докато е още живо. Но трябва да са пораснали достатъчно, както е писала Amiamo.

Да се оплача, че съм напът да си уморя азалията. Всичките ѝ цветове прецъфтяха, а нови пъпки не е образувала. Листата ѝ постоянно падат - не са пожълтели или загнили, но от най-малкото докосване се отронват. Беше с много богата корона и цветове, като я получих  (само преди малко повече от месец) - може би просто ѝ преминава активният цъфтеж, но не вярвам да е нормално да ѝ останат само голи клони???

# 402
  • Мадрид / София
От привидно голи пръчки на азалията започват да изникват нови клонки, но ще мине кратък период на почивка. Цветовете бързо повяхват и падат.

# 403
  • София
Благодаря, Angela61, обнадежди ме малко. Green Heart

# 404
  • оттам, откъдето започва България
sweetkids_mama, изкарай я навънка, че май предпочита по-хладно.

Общи условия

Активация на акаунт