Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 63 757
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Някой с мнение за elie saab - le parfum in white ? Хвърлила съм око на няколко на elie saab, но вече съм затрупана с парфюми, поръчвани на сляпо, които са ок, но не са моите. Най-мой (така да кажа) си остава булгари омния аметист, така и не намерих парфюм, който да го замени… Или пък ако може да препоръчате някой, който да ми хареса?

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 22:56 от posh95

# 691
Петя, Lale, благодаря ви. И аз това се замислих, че явно е за по-топло време, затова не го усещам. Иначе е много красив аромат, интенс също ми харесва!

# 692
Сега се сещам и че не са особено трайни 😂😂😂 Ама това нас не ни спира, нали?!? 🤭

# 693
Търся Madonna Truth or Dare отдавна и видях че го сравняват с Fracas (Robert Piguet). Обожавам тубероза, но видях че парфюмът на Мадона е описан като по-сладък от Фракас. Страх ме е да поръчам Фракас насляпо за да не се окаже прекалено ретро за мен. Имат ли допирни точки?
По-скоро Ви препоръчвам това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Ulric-de-Varens/Varensia-White-29879.html, много сходен с Truth or Dare.

# 694
Сега се сещам и че не са особено трайни 😂😂😂 Ама това нас не ни спира, нали?!? 🤭

Аз имам някакъв проблем с парфюмите. Зимата си купувам зимни. И лятото пак си купувам зимни. Grinning Накрая имам един летен и го нося всеки ден. А в студените сезони се чудя и избирам по 10 минути какво да сложа. Обичам много трайни аромати и може би затова лесно харесвам зимни.

Вчера бях с Mugler - Angel и си е яко мощен аромат.

Дайте идея за нещо пролетно, но трайно, забележително и не съвсем масово.
Днес пробвах и Miss Dior EDP хич не е моето.
Харесвам сладко, мускус, бергамот, ванилия, подправки, уд.
Не понасям виолетки и леки аромати.
И много държа на трайност. Парфюмите живеят у нас, не нося в чанта и не подновявам през деня.

# 695
Aз си взех goddess intense крaя на есента , обезателно ще то пробвам в по-топло време, че сега нa вълна red tabacco mancera и всички други съм оставила.

# 696
На моята кожа Goddess е траен.
Трайни пролетни при мен са Guerlain Idylle, Narciso Roeiguez For Her edp, Shiseido Ginza.
А голямото ми миналогодишно пролетно откритие е Korloff Un Jardin A Paris - страхотен и много траен на моята кожа.

# 697
Здравейте, дами! Има ли тук фенки/притежателки на Mugler - Goddess?
Траен ли ви е? В кой сезон го носите най-често? На мен ми е по-пролетен някак, не ми е за много студено време. Обаче днес го пръсках в Сефора и на кожа, сякаш не го долавям почти.
Аз го нося точно сега, в студа, и ми е изключително комфортен.
Съвсем скоро ще имам възможност да го пробвам и на жега, ще видим дали и колко по-различен ще бъде.
Относно трайността - дълго време му се опъвах точно, защото ми се виждаше супер нетраен при тестовете в магазина, но това е един от ароматите, които някак се "наслагват", и колкото повече носиш, толкова по-добре усещаш.
Намирам го за много по-интересен от Интенз версията, между другото.

# 698
Здравейте, дами! Има ли тук фенки/притежателки на Mugler - Goddess?
Траен ли ви е? В кой сезон го носите най-често? На мен ми е по-пролетен някак, не ми е за много студено време. Обаче днес го пръсках в Сефора и на кожа, сякаш не го долавям почти.

Преди седмица го пробвах върху китката (интенз версията) и вече имам чувството, че го притежавам, защото ръкава на якето попи от него и не спира да ухае.  Мноого траен и изразителен!
Колкото до сезона, не мога да преценя. Има нещо лятно в него. Но с тази настойчивост и сладост, защо да не е и зимен?

За пролет - Alien EDT е чудесен. Elle YSL също, ако го откриете (магазинчето на Красно Село го поддържат, разбрах). Pure Poison го пиша също пролетен.
Aqua Allegoria Herba Fresca е много пролетен, но колко ли ще е траен върху Вашата кожа...
Успех в откриването на подходящ аромат!

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 11:33 от Селма

# 699
За пролет предлагам Nomade EDP, Angel Nova EDP, Idole l'Intense и Narciso Musc Noir.

# 700
И аз имам същия проблем. И аз съм фен на трайните аромати и доста често ми идват тежки когато е топло.
За пролетта съм си замислила да позлвам Al Haramain Amber oud gold edition който се определя като близък до Ерба Пура. Но ми е много свеж и най-най любимия ми.
Много бях харесала и Pure gold на Montale. Имам една мостра вкъщи, ще пръскам пак за да видя ще стигна ли до покупка.
Записвам си и предложенията тук за проба 💐
Mugler Goddes също има интересна пирамида, ще пробвам и него.

# 701
Като цяло и аз предпочитам аромати, които сякаш са подходящи за по-студено време. Alien Goddess въобще не можа да ме впечатли, харесах LVEB Soleil Cristal, с който общо взето попадат в една категория.

# 702
Здравейте! От кой сайт мога да си намеря мостри на Montale и Xerjoff ?  Рових се в популярните, но никъде не намерих.

Монтал можеш да намериш в starcorp.bg

# 703
  • Пловдив
Мостри на Montale има и в elfragrance

# 704
Никъде из форума не намирам да се коментира един парфюм, който съм на косъм да отстрелям насляпо: JEAN PATOU COLLECTION HÉRITAGE ADIEU SAGESSE
Във фрагантика го оприличават на Honour на Amouage и доста го величаят. Знам, че е нова интерпретация на аромат от времето между двете световни войни и толкова. Моля ви, ако някоя/й от вас го е ползвал, има или го е тествал, дайте мнение!
SOTD: Honour - Amouage

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 17:30 от kumbata

Общи условия

Активация на акаунт