Деца със СОП в гимназията.

• 16 665
  • 146
  •   1
Отговори
# 135
Явно е масово явление. Joy Та към софийските майки - може да се организираме някоя среща … да се срещнат и да се опознаят ..

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 14:31 от driada

# 136
И със сина ми е подобна ситуацията - няма тормоз в този клас, слава богу, общува с децата, но и няма истински, близки приятелства. Като цяло добре се държат с него, но по някакъв начин леко снизходително. Бих се радвала на среща в София.

# 137
Ако решите подпишете

За истинско и качествено образование

https://www.peticiq.com/497112#form

# 138
  • София
Да се запиша в темата, въпреки че реших да не продължавам с подпомагането и детето вече не е официално със СОП. В ново училище сме, много се надявам новата среда и новите деца да повлияят положително. Дислексията и четенето сме ги изчистили почти, ще видим какво ще правим с математиката.

# 139
Добре дошла. Миналата година и аз реших да не подновявам СОП в гимназията, срещнах подкрепа от класната и ръководството и продължаваме напред без него. Да, успехът е нисък, но колкото, толкова. По-важното е, че май случихме на гимназия и ръководство, което подкрепя различните деца и не позволява тормоз над тях.

# 140
  • София
Аз тия дни ще се видя с класната и може да й кажа за нашите затруднения. Дано да е свястна!
При нас основният проблем от 10 години насам е самото ходене на училище. Ако младежът ходи редовно на училище, все нещо успява да му влезе в мозъка и успява да закърпи 4ки и 5 ци. Обаче си има своите мрачни периоди, в които спира да ходи, успехът пада и въобще всичко тръгва надолу.

# 141
  • София/Севлиево
Моят в 8 и 9 клас бе точно така-ходеле, когато се чувств добре.Но аз не го карам да ходи ,а и си има официална диагноза аутизъм доживот,не е обикновен СОП,няма дислексия или нещо друго Дай му математика(решава квадратни и тригонометрични уравнения на ум),химия и чужди езици и за друго не го търси.На този етап съм склонна да не го натискам,той и оценки не получава ,а е на "справя се(покрива изискванията)/не се справя(среща затруднения)".Ако след 10-15 години му дойде музата да учи ще търсим вариант за вечерно училище и истински оценки...

# 142
Честита нова учебна година на всички! Дано е изпълнена с повече позитивни емоции и по-малко стрес за децата Hug
И в този връзка запознати ли сте с промените в програмата и изпитите в 10 клас. На мен честно казано не ми остана време , та ако нещо важно сте намерили ще се радвам да споделите …

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 08:13 от driada

# 143
  • София
Бях в новото училище и съм с много добри впечатления. Видях се с класната, предложи ми синът ми да се види с психолог и ресурсен, похвали екипите. В края на краищата, ако получа подкрепа от класната, може пак да кандидатствам за екип.
Училището е тихо, класът е приятен и въобще - май улучихме този път!

# 144
Бях в новото училище и съм с много добри впечатления. Видях се с класната, предложи ми синът ми да се види с психолог и ресурсен, похвали екипите. В края на краищата, ако получа подкрепа от класната, може пак да кандидатствам за екип.
Училището е тихо, класът е приятен и въобще - май улучихме този път!

За кое училище разказвате, ако не желаете да е публично моля пишете ми на лично съобщение.
Благодаря предварително!

# 145
Как ще завърши средно образование?
Според мен има капацитета за това. Според мен го натисни, да си учи както всички деца. И 3 да има по БЕЛ, пак ще получи средно образование.

Моят в 8 и 9 клас бе точно така-ходеле, когато се чувств добре.Но аз не го карам да ходи ,а и си има официална диагноза аутизъм доживот,не е обикновен СОП,няма дислексия или нещо друго Дай му математика(решава квадратни и тригонометрични уравнения на ум),химия и чужди езици и за друго не го търси.На този етап съм склонна да не го натискам,той и оценки не получава ,а е на "справя се(покрива изискванията)/не се справя(среща затруднения)".Ако след 10-15 години му дойде музата да учи ще търсим вариант за вечерно училище и истински оценки...

# 146
rumka833, не е въпрос на натискане. Детето щом е на качествена оценка е на редуциран учебен план - от програмата могат да бъдат махнати изцяло някои предмети, а тези които учи са по адаптиран учебен план. За да завърши нормално трябва да държи приравнителни изпити по всички предмети на качествена оценка за всяка година, в която е учил така. Как точно мислиш, че ще стане?

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 08:59 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт