Преместване от голям град в по-малък?

• 13 607
  • 258
  •   1
Отговори
# 90
Горна Оряховица - Лясковец са свързани с тротоар и автобусна линия, Горна Оряховица и Велико Търново имат две градски линии (по спомен), които свързват двата града.

# 91
Както и Дебелец и Килифарево /градове за незнаещите/ имат транспорт до Велико Търново през 30 мин. В Дебелец си има ясла, детска градина, училище, които децата там посещават. Моя колежка живее там и децата ѝ освен на училище, посещават английски, народни танци и футбол на символични цени. В момента одобряват проекта за  площадка за скейт и баскетболно игрище в близкото до Велико Търново село Шемшево. Та малките градове и някои села хич не са забутани.

# 92
  • в сърцата на децата <3
Което не значи, че няма забутани, но далеч не е задължително да бъдат.

# 93
  • СИ
Както и Дебелец и Килифарево /градове за незнаещите/ имат транспорт до Велико Търново през 30 мин. В Дебелец си има ясла, детска градина, училище, които децата там посещават. Моя колежка живее там и децата ѝ освен на училище, посещават английски, народни танци и футбол на символични цени. В момента одобряват проекта за  площадка за скейт и баскетболно игрище в близкото до Велико Търново село Шемшево. Та малките градове и някои села хич не са забутани.

За съжаление такива са много малка част от малките градчета и селата. А останалите изглеждат така, все едно до вчера сме били във война.

# 94
  • в сърцата на децата <3
Няма държава, в която да няма забутани, обезлюдени, почти разрушени населени места.

# 95
Забиваме в девета глуха с тези крайности.
За мене е показателно изказването, че от разглеждания град хората бягат. Значи не е точно от типа Перник-Софив или Попово-Търговище, или Поморие-Бургас.

# 96
  • Great Britain
Авторке, кое е градчето ?

# 97
  • София /Абсурдистан
Доходът е важното нещо за такова начинание. Има ли го в достатъчни размери, другото са подробности.

# 98
Здравей, не съм чела другите мнения, направо ти отговарям на въпроса. Преместих се или по-скоро избягах от големият град София, в малко село с има-няма 400 души. Ами, добре ми е живеем в двуетажна къща с двор декар и половина, имаме дете на почти 2г, ще си играе на воля, ще си произвеждам зеленчуци това лято, писна ми да ям боклуци. НО. Всичко опира и до финансова гледна точка, ако имате стабилна работа, стабилни доходи не виждам проблем, опитайте. Може да ви хареса, нали знаеш проба-грешка. Ние се преместихме от чисто финансова гледна точка, родителите ни се разболяха и се налага да им помагаме, а със 2к, къде по-напред, сметки ли, лекарства ли, за детето ли. Тук сметките драстично намаляха и кажи речи си живеем прилично, че даже и ни остават. Опитайте, щом нямате деца, няма какво толкова да загубите.

# 99
  • Пловдив
Отскоро - откакто децата ми, на 8 и на 4 години, започнаха да се дебнат един друг кой пръв да награби таблета с интернет - започнах много активно да се питам дали в някое по-малко населено място детството не е по-близо до нашето, с игри навън с други деца. Как мислите?

В съседния апартамент има две деца на горе-долу същата възраст, но дори и с тях не се събират. Отсреща през улицата живеят съученичка на щерката и брат и, на 5 - малко с тях след училище и градина с баща им и техните родители, малко в парка при хубаво време и това е.

# 100
Това със събирането и игрите с други деца е индивидуално и зависи и от характерите на децата. Едното ми дете се сприятелява лесно, другото трудно се вписва и си намира среда. Аз също трудно се запознават и сприятелявах. Децата от моята улица или клас с нетърпение чакаха лятото да си отидат по селата и да си видят приятелите, а аз изкарвах една седмица скучаейки, въпреки че селото беше голямо и с много деца.

# 101
Тук в селото ги виждам, че някои тичат, играят футбол, мятат пръчки по реката, а други седят на пейка и пак са се забили в телефоните. Та си е до дете и както се е научило.

# 102
Моите наблюдения са, че колкото по-малко е населеното място, толкова повече време децата прекарват пред екран, на по-малка възраст получават собствени телефони и изобщо детството не е съвсем детство. Знам, че повечето потребители имат силно романтична представа за детството в малкия град и селото, обаче е по-вероятно в големия такъв да се намери семейство без телевизор, чиито деца играят с часове в парка - не поради финансови причини - отколкото в малкия.

# 103
Живея в голям областен град на тиха улица в центъра. Децата все още ои играят пред блока, ритат топка, крещят. Като се изморят, по - големите /12-13 г/, сядат с телефоните на стълбите на входа. Зависи от децата, от средата...

# 104
  • София /Абсурдистан
Времената са други, няма как децата да имат като нашето детство.
И аз имам такова намерение за преместване. София се превърна в кочина, нищо общо няма с това, което помня от детството ми. Само въпросът с работата да се реши и ден повече няма да стоя тук. Но това е задача с повишена трудност. Ако за мен може и да стане дистанционно, за ММ няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт