Преместване от голям град в по-малък?

• 13 619
  • 258
  •   1
Отговори
# 120
не знам какво търсите, но там единственото хубаво е басейнът, лошото - много манго
има малки градове, в които може и да си пожалае да живее човек, но П. Тръмбеш не е от тях, не бързайте с окончателното решение, без да сте поживели поне 2 месеца там

# 121
  • София /Абсурдистан
Какво му е лошото на Бургас, че искате да се преместите?

# 122
Да смениш Бургас с Полски Тръмбеш е доста интересно решение.
На 10-15 мин от Бургас има много хубави села. Айтос е град и е на 20 мин...

# 123
  • Пловдив
Имат къща и близки там, доколкото разбирам. Има си значение.

# 124
Според преброяването, точно в Полски Тръмбеш има под 50 души роми, в селата наоколо може и да има, но Климентово на пример е чисто българско село. Българчетата от Раданово ходят на градина и училище в П.Тръмбеш, а ромчетата - в селото си.
Бургас - П.Тръмбеш е интересно решение, но всеки си знае възможностите - финансови, жилищни и т.н. Цената хич не е малък фактор за хора с ограничени възможности, я тук момичето пише, че в малкия град момчето има собствен имот - къща. Кога ще си купят по морето къща и на какви пари?

# 125
Да, съгласна съм, че имотите в града са по-скъпи, но... аз и десетки мои познати (които не сме родом от Бургас) имаме имоти в града. Постепенно, с желание, плануване... Някои дори втори имот купуват вече. И не сме богаташи, а хора на заплати.
Авторката на темата е написала, че доходът им няма да се промени и това ме води до мисълта, че работят нещо в ИТ сферата. В такъв случай едва ли са някои тъпингьози, а млади хора с възможности пред тях... Simple Smile
Разбира се, това е лично решение и всеки има право да реши кое е най-доброто за него.

На мястото на авторката бих поживяла 2, 3 месеца там и след това да взема окончателно решение.
Приятелят й е лесен - той вероятно има близки и приятели в града.
Пък ако не им хареса - винаги може да се преместят. Нищо не е крайно в този живот.

# 126
Да се преместиш от Бургас в Полски Тръмбеш направо звучи абсурдно. Ама всеки си знае.

# 127
Не е абсурдно да се премести от Бургас - града, където и да е на по-спокойно. Но П. Тръмбеш определено не е мястото. Ромчетата от Раданово може и да не ходят в Тръмбеш. Ама родителите им и другите от околните села със сигурност ходят - на пазар, по работа, може би и за забавление. За съжаление целия регион от гр. Бяла до В. Търново е с променено (в сравнение с преди) съотношение българи/роми. Не, че това е лошо, но не знам потребителката дали ще свикне. Едно е да си за седмица на гости, съвсем друго - 365 дни в годината.
Варианта за някое селце край Бургас, дори навътре в сушата, е определено по-добър. Около Поморие напр. е чуден лозарски регион с начупен релеф.
Живяла съм и още имам близки в съседно до П.Тръмбеш село. Колкото и да ми е мило, въпреки, че съм привърженик на малките населени места - определено не го препоръчвам.
Транспорта с влака до Русе и Г. Оряховица дори не го коментирам. Неудобни часове, мръсен, остава си и придвижването от гарите до централните точки. За транспорт с автомобил вече писах - най-ужасното трасе сигурно на Балканския полуостров, не само в БГ.

# 128
Мои приятели се преместиха от София в село до Полски Тръмбеш и след 1 г се върнаха в София. Липсата на адекватна болница ги отказа. Те там бяха при родителите на момичето и с дете на година. В болницата за малко да изпуснат детето от неправилно диагностициране и после спешно превозване до Пирогов.

# 129
Лекарски грешки има и в София, и навсякъде из България. Сложни случаи - също.
Определено е шокова разликата между двата града, но не ние се каним да направим промяната, а всеки се изказва о неговата си камбанария.
На жената идеята й се вижда привлекателна, нищо не пречи да пробват щом и младежът няма против. Това, че 100 души тук не биха предприели подобна стъпка, не означава, че за сто и първия такава промяна също е неудачна.

# 130
В София обаче има друга болница на 5 мин, което не е така за Полски Тръмбеш. Изпуснах при родители ли ще живеят? Авторката, както е от Бургас, да не се изненада неприятно от цялостния манталитет на града. Понеже и аз съм родом от такъв град и не мога да кажа, че е бляскаво, освен ремонтираната с европари пешеходна алея.

# 131
  • софия
Благородно завиждам на авторката, че живее в Бургас. Море, чист въздух, нормални условия за живот, много добри болници и т.н. На нейно място не бих мислила за преместване.

# 132
... в Бургас... чист въздух...
Виц на годината!
Kissing Heart

# 133
В София обаче има друга болница на 5 мин, което не е така за Полски Тръмбеш. Изпуснах при родители ли ще живеят? Авторката, както е от Бургас, да не се изненада неприятно от цялостния манталитет на града. Понеже и аз съм родом от такъв град и не мога да кажа, че е бляскаво, освен ремонтираната с европари пешеходна алея.
Обаче извън София малко, и от областни градове имат повече от една болница - Варна, Бургас, Пловдив, Плевен и Русе. Е, може и още някой град да има 2 болници. Въпреки това хората си живеят и гледат деца и в Нови Пазар, и в Шумен, и в Пещера, и в Гоце Делчев... Но да, разликата между Бургас и П. Тръмбеш е огромна, но явно нещо влече авторката към малкото градче. Докато не опита, няма как да знае дали е нейното.
Аз не бих сменила моя средноголям областен град, въпреки кусурите му със София с всичките й удобства и многото болници.

# 134
а с Полски Тръмбеш ще го смениш ли?

Общи условия

Активация на акаунт