Магията на изтока - тема 70

• 28 674
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • MJF
Мда.
Я да ви разхладя с един данс макабър.
Хана-Йе
Satisfied

# 151
Добре.Край с кифличките.
Шош,ето пица.
Скрит текст:

# 152
  • вятърничава
Love to Hate You - не помня коментирах ли финала - много наситен епизод беше, видяхме фенската любов и омраза (ооох, Yoo Ah In Sob ), добър епизод и добър сериал,актьори.Аз съм доволна.
Та главния Yoo Teo , роден в Кьолн, Германия, участва в Past Lives американска романтична драма, чиято премиера е била на фестивала Сънданс през януари. Режисьорката е корейка,чието семейство се мести в Канада,когато тя е на 12 години. Всъщност тя е и сценарит на филма, а в него се разказва за момче и момиче приятели ,налага се да се разделят, след като семейството на момичето емигрира от Южна Корея.20 години по-късно те се събират отново за една съдбовна седмица, той май не е могъл да я забрави,тя пък е омъжена.

Другия красавец Kim Ji-Hoon ще ми е интересно да го видя в Ballerina . За гледалите Money Heist: Korea - събрали са Токио и Денвър отново на екран.

# 153
  • MJF
С пица ми се подмазвате а ?! Одобрявам Satisfied

Еми ще го видим този Past Lives задължително като се появи за нас. Актьора по едно време проговори на английски в сериала , изненада ме нивото и заподзрях някаква "чужда намеса" но не съм забелязала .....

Ето за настоение едно лъвче Мао Шимада и едно коте Минсол Куон- това не знам дали е правилно като име.

# 154
След повече от година Road Home най-после започва в понеделник, 13 март. Явно е минал успешно партийната селекция.
На фона на тази азиатска суша/ безидейност поне ще гледам Боран.

# 155
My Boyfriend in Orange
Това е от този тип филми, в който виждам всички недостатъци, но сърцето ми казва -  не ме интересува.Това е сладко,сладко и сладко. Има своите недостатъци,но наистина пеперуди яздеха еднорози на поляна от маршмелолс.
Понякога имам нужда от малко сладост или от много.
bb6,благодаря.
Сега се нуждая от собствен пожарникар,но предполагам,че подобни пожарникари  са  измислени и не могат да бъдат намерени в реалния живот.
Не уточнявам за кой пожарникар става въпрос Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 156
  • вятърничава
Tuon,много се радвам,че пеперудите вече пърхат щастливи.
Ами да вземем да ги покажем тези снажни ориндж огнеборци от AKABOSHI.

Все пак е петък!
Скрит текст:
Те тренират много!

И тренират....
И тренират....
И тренират....
Но моето Cupid открадна този малък пожарникар в ляво Wink

# 157
Koлегата на Пожарникар номер 1 от бебе тренира Joy
Скрит текст:

И сега

# 158
  • MJF
Tonbi 2022 започнат и спрян. По 2 причини. Първо стигнах до много емоционална част, хем до нея  кресчендо вървяха емоциите. Второ се раздразних на непрекъснатото бъркане в превода на местоименията. "Ши" е винаги "хи" и обратно а "хъ" е все "хиз" и обратно и т.н. Остава мистерия за мен защо на японския  и корейския фронт  се бъркат така местоименията в английския език. Има някаква обективна причина  при такава масовост.

Седнах да гледам без каквото и да е предварително инфо. Нов прочит на романа гледам , този път от Takehiko Minato . Разбира се аз забраваната Bowtie не помня почти никакви детайли от Tonbi 2013 . Но пък помня добре как  го гледах. Под вещото ръководство на Рос и как го нищихме епизод по епизод  в спирита . Мда Satisfied
Та сега като седнах да гледам филма започнах да си припомням разни детайли.  
Скрит текст:
До където съм стигнала се сетих за две неща от сериала . Самия инцидент при който баща и син останаха без майката. И сцената на поотчаяния баща , задаващия му трудни въпроси син, монаха и сина на монаха. Как монаха обясни нещата на малкото дете на ниво като за него. Силен момент. Сетих се че го имаше и в сериала. Сега ми стана любопитно как беше именно тази сцена там. Та така, като гледам след филм май ще погледна и сериала пак. ThinkingBlush

# 159
  • пустинен пъпеш
Започнах да гледам и дорамата ,,Любов в огъня на войната"(2022) отново с Шон Доу и също като в сериала,,Наследство"(2022) действието се развива през тридесетте години на 20 век- времеви период към който са пристрастна заради интересните факти за живота в Китай.
Интересното е,че в другите дограми с ,които съм изгледала с участието на Шон Доу: ,,Легенда за Сяо Ча"(2020) -исторически и ,,Сълзи в рая"-(2021)- съвременен,действието се развива в различни епохи,което показва умението на актьора да се превъплъщава.Намерих и филма ,,Тотемът на вълка"(2014),заради който актьорът е бил на няколкомесечно обучение в Монголия.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 13:55 от rududu

# 160
Тотемът на вълка е фимът на Жан-Жанк Ано,нали?

# 161
  • пустинен пъпеш
Да.Във филма са използвали вълчици.

# 162
6 Byokan no Kiseki - епизод 9, предпоследен

Скрит текст:
След като се разбра, че всичко е свързано с майката и изоставянето на Сейтаро (това не му е дало мира цял живот), се надявах и на някакво малко чудо за него - да успее да я види след като изгуби баща си и да се помири с нея. В сцената, в която тя го видя, се зачудих дали ще успее да познае собственото си дете, макар да го е изоставила на 9 години, а той вече да е на 40...

За радост, японската сценаристка направи точно това, което очаквах.
Цубаса не се е появила случайно при майсторът на фойерверки...
Ще видя и финалните 20-ет минути другата събота, но и сега мога да кажа, че този сериал беше едно мъничко нипонско бижу. Не трябва да се гледа на порции, събота след събота, а наведнъж - като един филм.

Reversal Orchestra - епизод 9

И тук крачка преди финала, който е в сряда. Нашите славни и безстрашни музиканти бяха чудесни в тазседмичното си изпълнение. Остана им само да натрият носа на подлия общинар, който не спираше да им подлива вода. А, да, трябва да разкрият и дали диригентът ще отвърне на първата цигулка, която така откровено му призна чувствата си.
Чудесен сериал по повод 70-та годишнина на NTV (една от националните японски телевизии). Добър пример, нормални човешки отношения (с поредната голяма доза уважение, съобразителност и съпричастност) и японски хумор какъвто обичам.
Мамчето и таткото-кмет бяха топ-ноч, хаха. Особено с рекламните кремчета за ръце, които направиха тази седмица и зарадваха кандидат-снаха си, хаха.
В ролята на мамчето на Кей Танака е лелята на Лемон-сан - актрисата Мако Ишино. Тази жена е родена за такива роли. Когато и да се появеше в някой от епизодите на Reversal Orchestra - все беше паметно и забавно, хаха.

# 163
Опитвам се да дам шанс на Chasing the Undercurrent ,защото: 1 съм фен на Джони и 2  не изглеждаше толкова блуткаво като Ace Troops,но го чувствам като история от Wattpad,но ако нарека това фенфик означава да обидя добре написаните фенфици,които съм чела. Мисля да погледам още малко и да видя края,че 40 епизода са много за тази история.

# 164
Тази година церемонията на Оскарите явно беше платена от Си Дзинпин. Повръща ми се от тези американски глупости година след година, но се зарадвах за Брендън. Единствено за него.
Остин беше разочарован, но ще дойде и неговия миг, някога.

Мишел Йео най-добра актриса... Боже, в колко абсурдни времена живея щом и тази бездарница беше отличена с Оскар.

И се чудят защо харесваме и предпочитаме да гледаме Yellowstone на фона на холивудския шит, с който ни заливат целогодишно.

Общи условия

Активация на акаунт