Магията на изтока - тема 70

• 28 673
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • MJF
Crash Course in Romance
Мда, аз този път реших да се спестя горе персоналната похвала на  Roh Yoon Seo , щото всеки път я хваля много,  нали излиза че съм я гледала във вскичките ѝ 3 роли на игралния екран, та всеки път .... Smile
Забавлявах се и с плеадата познати актриси които играха майките и приятелката/колежката на ГГ. До една. Smile въпреки "сериозните" им персонажи.
Въобще на продукцията ѝ куцаше продуцента и режисьора. Свикнали сме.

Ааа , значи Agency  е готов. Следва тогава. Предишните дни изгледх анблок няколко серии до последните 2 но превода им още го нямаше.

Хехе, Divorce Attorney Shin- първите 2 серии видяни. Заедно с последните 2 на Crash Course in Romance -уикендово. Сега виждам че е кратко , "само" 12 серии. Какво да кажа като първо впечатление?
Скрит текст:
Нещо спейса не е много на ниво. Има едни такива прекалено дълги "лирични отклонения" които не са и на място и ....Мишока не си почина. Главния герой един такъв прекалено измислен - в Корея адвокат, в Германия - пиано виртуоз, музикален професор. 2 семейни казуса в първите 2 серии. Единия го разведе, другия още не е стигнал до него , но иначе го питаха за таксата му щом е адвокат по разводи. Та така.

# 136
Шош, последните две серии на Агенцията ги изгледах на руски в дорамата. Автоматичен превод, но е сносен и няма прблем да се гледа с него. Дори е по-добър от някакъв измислен английски, който имах за 15 епизод.

# 137
Честит празник Flowers Rose

Щях да сложа снимка на Текеру с цветя,но докато търсих подходяща ми попадна снимка на една от първите драми,която гледах с него - Princess Princess D
Скрит текст:
Joy

Mоже ли някой да ми предложи романтичен филм.Без значение от коя част на Азия,но главните да се гледат така все едно сърца излизат от очите им,а около тях пеперуди яздат еднорози,има розови облаци и лилави дъги.Само пух и сладост.

# 138
Сряда е малкият петък, както казва Tuon, пък е и празник Innocent.

# 139
Вчера никой не каза ни един романтичен филм.За това The One Hundred

Toва не е като онези 100-те,които пристигат на Земята като наказание,имат няколко сезона приключения и убиха Линкълн.Не.Това е история,която е вдъхновена от разказ от времето на  крал Рама V и има чудовище,което мени формата си.
Има Mike Angelo.Има стоножки,има Mask и малко закъсняха с филми свързанис Ковид19,но няма значение.
Тайландците обичат хорър филми,това е ясно.Тук CGI-то е добре,кастът бива,сюжетът лъкатуши от интересно към “как точно се случи това” и обратно.Като цяло - става.Без големи очаквания,но е над средния тай хорър.

# 140
  • пустинен пъпеш
Отскоро гледам азиатски филми и то предимно китайски,започнах сериала ,,Легенда за Сяо Ча",  в който има исторически персонажи и проследява съдбата на една силна жена,която става императрица.
Освен размахът,с който е направен сериалът,впечатление ми прави и отличната предварителна подготовка на актьорите,като например  Шон Доу - в ролята на един от историческите персонажи,(актьорът е пристрастен към спортния адреналин)който в продължение на няколко месеца  в Монголия се обучава в местните обичаи  и в езда на коне специално за роля.
Явно повечето китайски актьори са многостранно развити .Друг подобен пример е Хан Генг от препоръчания от мен в съседната тема филм ,,Наследство",който е бивш лидер в групата Super Junior,има и кариера на соло певец,многократен капитан в шоуто ,, Китайски улични танци " има доста интересна биография,показваща един от ранна възраст разумен и зрял човек.Като изгледа човек клипове му с песните и особено с изключително пластичните му танци и сравни с образа му на трезвомислещ дипломат по време на японско-китайската война през тридесетте и четиридесетте години на 20 век,се убеждава в актьорските му умения.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 09:20 от rududu

# 141
rududu,привет Grinning
Докато четох поста ти си мислех,че говориш за главния герой от Edge of Innocence,защото знам,че е бил в кпоп група,но виждам,че е друг човек.
След справка се оказа,че Хан Генг съм го гледала само е Seek McCartney.От друга страна кпопа ми се свежда само до BB + скоро слушах 2PM и не мога да оценя таланта му.Това обаче няма никакво значение за теб,защото е важно,че ти го харесваш и оценяваш.Истината е,че ти ще откриеш  и някой друг,после още един и т.н. но първата азиатска любов винаги има място в сърцето. Важното е да се забавляваш.
Азиатците като цяло са всестранно развити таланти и могат да правят всичко. Певец,артист,художник,модел....те са всичко това.

# 142
  • пустинен пъпеш
Tuon, сърдечно благодаря за топлия прием в темата.

# 143
  • MJF
rududu, привет. Настанявай се удобно.

2в1, готова с Agency и аз.
На "моя" ресурс така и не разбрах хамалогията с превода на това заглавие - на английски де. Бавеха се с дни. Ама нали все пак се появява а и сме толко "разлигавени" на кор-фронта , че превод има и ще има та въобще не съм и придиряла/мърморела и сие Wink Mr. Green
Скрит текст:
Ясно че играта на котка и мишка няма край в този конгломерат. Но пък към момента се отърваха от няколко по-дълбоки плевела - шефа на рекламната им агенция /или някакъв подшеф беше там Thinking Choi Chang-Soo и секретаря на таткото - Kim Tae-Hwan. Дядото с тия орехи неговите и бившия му секретар с го-то ме Mr. Green редовно. Но пък и с лека ръка се лишават в игричките м/у себе си от професионалисти в своето дело като старшите бивши колеги на нашата гг - ресторантьора и дамата с рекламната агенция не към конгломерат.
Добър завършек за главните герои. Професионалистите "над тези неща" / такава загуба на време/ деструкция. Все пак за тях е крайно досадно/депресиращо и от този род да ги занимават с нещо различно от конструкция.
Само една забележка имам към творческия екип. Имаха 16 серии, сега проверих пак бройката Wink , и няколко героя -екип на ГГ. Защо ни занимаха само с героинята Jo Eun-Jung , тези вметки/лирични отклонения с нейното семейство ми бяха като големи кръпки и то до самия край. Въобще не ги разбрах а и в тях имаше бая игра на думи, която аз по задание, дори и много добър превод да е , почти съвсем не разбирам. Еле пък и това с името на хлапето  тотално ме довърши Mr. Green . Eдно на ръка че редовна се замотават с имената си ами да не започвам темата "шоши и корейските имена".
Wink Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 12:26 от Шошулчо

# 144
Здравей rududu. Настанявай се удобно в темата и пиши за всичо, което те вълнува независимо дали е стар или нов сериал/филм и от коя част на далечния изток е. Всяко ново мнение е добре дошло Simple Smile.

Шош, и на мен ми беше досадно вторачването в семейните проблеми на тази героиня, но явно бяха решили да вкарат техния прочит на темата за избора на жената между семейство и работа. Добре, че беше бабата, че иначе не знам кой щеше да го гледа това дете. Майка му не можеше да втаса да се прибере от работа, пиене и ядене. А бащата се явяваше някаква безгласна буква. Това с името си е някаква тяхна заигравка. Те нали все влагат някакъв смисъл в значението при изписването им или пък е било някакво обикновено или със старовремско звучене. Не се задълбочих много, че моят Мишо ги редактираше често моментите със семейството.

Обаче, много ми намирисва, че се завръща модата от 80-те с огромните подплънки на раменете. И главната, и богатата кифличка ги обличаха с такива. Чон До Йон също беше с подобни огромни палта в някои от епизодите на Романса. А, щом нежните и маломерни азиатки изглеждат като четирикрилни гардероби в раменете, представям си как ще е на запад. Скоро някъде видях и Ева Лонгория с такова сако. Като се сетя как се подигравахме на Мими заради късите над глезените крачоли на панталоните в Personal Taste през 2010, а сега се носят масово, очаквам и подплънките да станат пак тренд. Буфан ръкавчетата вече се настаниха.

# 145
  • вятърничава
rududu, Hug

Tuon, много рязък завой са направили твоите летящи еднорози,яздени от пеперуди.От розовите облаци право в Scream Как успя да я изгледаш тая,извинявай за думата - гадост със стоножките?Сещам се защо или заради кого си го направила.
Ти ли гледаше Suzuki Jin наскоро в сериал? Аз го гледах Джинката (ох,звучи като божинката) в
My Boyfriend in Orange (2022) - и аз с надеждата за нещо розово и леко.Да леко е,но по-скоро прилича на детски филм.Не очаквайте много.Иначе много симпатични всички актьори - снажни пожарникари и хубавки ученички и един мноооого сладък 5-6 годишен бонбон, брат на Тя.Адаптирано по манга.

2в1, след завръщането на перлите,жабото и жилетките иде ред и на подплънките.

# 146
  • MJF
Брей, ето какво не съм забелязала. Тез тоалети с подплънки на раменете. Хъх и аз съм имала такива назад във времето, кошмар, все не бяха на място/дадения обем и прочие. С една дума пречкаха ми се и редовно настоявах да ми ги махат.

2в1 , тази въпросната героиня поне послужи за реклама на масата -бюро и подвижната плоскост. Голяма реклама падна. Mr. Green
Аз от тоалетите на ГГ останах впечатлена/забелязах този в последния епизод. Синя блуза/поло и в друго синьо палто и ....

# 147
Scream Харесвам буфан ръкавчетата и жилетки харесвам.
То и чарлстон панталоните се завръщат.От миналата есен ги виждам при мъжете Joy

Като се сетя как се подигравахме на Мими заради късите над глезените крачоли на панталоните в Personal Taste през 2010, а сега се носят масово...
Отричам да съм правила подобно нещо. Мими има красиви глезени Stuck Out Tongue Closed Eyes
Само за косата на Домьоджи,ама той не е виновен.После с Faith фризьорите се компенсираха. Апък в The King: Eternal Monarch беше пълен пакет.

bb6,някой вчера да ми предложи романтика,а?А?Пеперудите бяха тъжни.Не ми остана нищо друго освен да им пусна нещо с техни далечни братовчеди.
Smiling Imp Не съм го гледала в нищо след The Misfits.Той и не е снимал.
Ама и той се е чудил в какво се забърква
Скрит текст:

Не съм гледала My Boyfriend in Orange.Ама ще го видя.Сюжетът много ме заинтригува.Истинска загатка. Дори не съм погледнала,коя канелена кифличка участва Satisfied

# 148
Ей за това говоря...
Скрит текст:

Tuon, и чарлстон имаше Rolling Eyes
Скрит текст:

# 149
  • вятърничава
bb6,някой вчера да ми предложи романтика,а?А?Пеперудите бяха тъжни.
Ми суша,няма какво да предложим - виждаш пазара кво предлага - бизнес,уроци по математика,скука и хлебарки!
Поне с модните трендове влязохме в крак.Добре,че колите им са широки,та да се съберат с такива рамене.Предполагам,че влизат странично.Този чарлстон за карнавала в Рио...
И престанете с тези кифли,кифлички канелени, преди Шош да е избягала пак към ледената пързалка!
Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт