Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 90 898
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
# 166
А резултатите от олимпиадата по математика винаги ли излизат толкова бавно за София-град?

# 167
  • София
Миналата година са излезли на днешната дата при провеждане отново на 12.02. Но са били 300 4класници, тази година са двойно и отгоре. 5 и 6 клас не съм сравнявала. Дано не се бавят още много дълго...

# 168
# 169
  • София
Благодаря, Дидева!
На първи бърз пробег - 22 деца с 21 т. (4 кл) - това май е стабилна бройка? Видях и едно с 20,75. Тук подозирам, че единият проверяващ е отнел 0,5 т, а другият  е дал пълния брой точки. Иначе 0,25 отнема ли се само?

# 170
Да напиша по моя въпрос, може да му се стори полезно на някого Wink Дете има право да се яви в старото училище, само ако в новото не се провежда МБГ. И после изпращането към финала е по усмотрение на училището, но се вземат предвид и точките от предните явявания на предното място.

# 171
Дидева, много благодаря! Моето е с 20,25 точки от олимпиадата. Резултата е добър според мен за ориентир. Има ли национален кръг?

# 172
Да, 22 деца с макс точки май си е сериозна конкуренция. Но от тях голяма част са от Питагор, не знам дали съм права, но по-голямата част от тези деца от Питагор ще си продължат в Питагор( вероятно). И да, сериозна бройка е, но е и сериозна бройка на явилите се деца. Поздравления за всички тях!

# 173
НОМ не е чак такъв фактор. Основното е МзВ и ПМС, така че там, каквото излезе, ще е решаващо.

# 174
  • Sofia
ПМС от кой клас започва? От 4-ти ли?

# 175
тази година вдигнаха коефициента на НОМ, та вече и това състезание също става с по-висока тежест. иначе да, по-важно са другите две

# 176
  • София
Дидева, много благодаря! Моето е с 20,25 точки от олимпиадата. Резултата е добър според мен за ориентир. Има ли национален кръг?
Резултатът е повече от добър - към отличен, ако питаш мен Simple Smile
Национален кръг  - от 7 клас нагоре.
ПМС от кой клас започва? От 4-ти ли?
Да, от четвърти.
Съгласна с 6mati, че тази година и НОМ ще е важна според мен, поне за НПМГ, където коефициентът вече е 5, а не 4 като мин. година, когато е послужила на единичен брой деца за формиране на рейтинг.

# 177
Ние сме със 17 точки Sad Но и аз като гледах наредбите, стигнах до заключение, че Пролетното е достатъчно важно също. А за СМГ - най важно си остава последното - Математика за всеки (как го измислиха математика за ВСЕКИ - далеч не е за всеки?!)

А къде гледате, че са двойно участвалите 4токласници тази година? Това много ме притесни в комбинация със 17те ни точки Simple Smile)))

# 178
  • София
А къде гледате, че са двойно участвалите 4токласници тази година? Това много ме притесни в комбинация със 17те ни точки Simple Smile)))
В резултатите. Тази година са 691 ученици, миналата година (все още се намират на сайта на СМГ в старите новини) в списъка фигурират 301.
Но може би по-важното е колко деца ще кандидатстват, което няма как да се знае от сега. Може би някакъв ориентир би била бройката явяващи се на пробни за Мат за всеки.

# 179
  • Където морето целува небето...
В Бургас НОМ не влиза в точките за МГ, но пак имаше рекорден брой явили се на областен кръг - 217. За сравнение миналата година са били едва 63 деца.

Общи условия

Активация на акаунт