Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 90 902
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Миналата година последната задача беше много трудна и малко деца се класираха за областен кръг в София. Предишни години е имало по 3-4 деца, приети без НОМ, а миналата година поне 1/3. Отделно МзВ доста им се опря.

# 181
Това Математика за всеки ми е, чистосърдечно с ръка на сърцето признавам, противно. Може би понеже е важно, или понеже е гадно, или понеже и двете.

# 182
В нашето "село" за МГ точно пък ОЛИ е с най- голям коефициент.

Моето дете миналата година не се класира на областния кръг, но с точките от другите две състезания, които бяха сравнително добри влизаше в стотицата за СМГ.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 12:59 от Желязно ветрило

# 183
И моите влязоха без олимпиадата

# 184
Следващото състезание е кенгуруто, но при решаване от предишни години съвсем не влиза във времето. Предполагам може и без него?

# 185
За 4 клас Кенгуруто е най-лесно от всички балообразуващи. Принципно може без него, но, ако не се яви на ПМС, се взема ЕК като резултат за СМГ. За НПМГ си влиза за рейтинг, макар и с ниска тежест. Детето може да се яви, пък каквото стане.

ПС: В случай, че става въпрос за дете 4 клас, което кандидатства. Иначе изобщо няма значение. Но пък е хубава тренировка.

# 186
Здравейте, знаете ли какво е променено в учебната програма по математика за трети клас след 2017? Въпросът ми е свързан с това , до колко могат да се ползват теми от състезания от по-стари години за сегашните третокласници.

# 187
могат да се ползват, като могат да се ползват и есенните теми на 4ти клас. С моите деца решаваме лятото есенните теми от следващата година, понеже много малко е новият материал в тях, основно е от предишната година. Също бих добавила, че по-старите години са с по-лесни теми. Но като за подготовка според мен, са отлични. На моите почвам винаги с теми от по-предни години, за да се увеличава сложността постепенно.

# 188
Имало ли е Пролетно математическо през 2020? То беше КОВИД, но децата са си кандидатствали.... А не го откривам. Дайте идея къде да тъсим (освен във ФБ групата, класиране, инисофт)

# 189
  • София
Не е имало нито ПМС, нито ЕК през 2020 г.

# 190
През 2020 заради пандемията успя да се проведе само НОМ и след това направиха Математика за всеки, като с него се кандидатстваше за всички МГ.

# 191
А прави ли ви впечатление от 2021 и 2022 ПМС да са по-трудни от предишните? Гледам, че дъщеря ми тези двете й отнеха доста повече време от тези 2019 надолу. Питам като трудност, не толкова брой задачин(те първите от 2021 и 2022 са базови).

# 192
В темата за първи клас момичета пишат, че в някои училища на първокласниците ще им бъдат четени условията на задачите. Дали е практика това от предните години, за първи клас? Или е инцидентно?

# 193
Не се четат условия в никой клас на никое състезание.

# 194
  • Където морето целува небето...
И аз не съм чувала да се четат задачи. Че те така може да се "изчетат". че направо да ти изникне решението. Ако става дума за ЕК в 1 клас и детето до сега се е явявало само на МБГ, то да, би го стреснал многото текст, но това не оправдава изчитането на задачите.

Общи условия

Активация на акаунт