Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 233
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, задачи от типа..имате числата 1,2,3,4,5...колко четни четрицифрени числа се изписват ...как се наричат и къде да намеря подробни задачи с отговори

# 421
Здравейте, задачи от типа..имате числата 1,2,3,4,5...колко четни четрицифрени числа се изписват ...как се наричат и къде да намеря подробни задачи с отговори

В математическата читанка май като "преброяване на възможностите" са ги написали. В Немо пък е нещо съвсем различно като име на раздела, но и там има такива (моето дете от там ги научи). Иначе това е един вид елементарна комбинаторика.

# 422

В математическата читанка май като "преброяване на възможностите" са ги написали. В Немо пък е нещо съвсем различно като име на раздела, но и там има такива (моето дете от там ги научи). Иначе това е един вид елементарна комбинаторика.

Да, това е едно от нещата, които ме дразнят в "Немо" - твърде отвлечените заглавия на главите. В сборника на Кортезов също са "преброяване на възможностите", а в "Немо" са ги "скрили' в раздел "Да подредим".

# 423
Здравейте, някой дали може да ми прати отговорите на задачите от Европейско кенгуру за 1ви клас? Не ми се отварят файловете. Благодаря.

# 424
Здравейте!
Страницата на СМБ Секция "Изток" е недостъпна от няколко дни. Някой може ли да ми каже утре от колко часа е ВМС за първолаците? Детето е записано в 125 СУ Боян Пенев, но и на сайта на училището нищо не откривам.
Предварително благодаря на отзовалите се! HugHeart

# 425
Здравейте!
Страницата на СМБ Секция "Изток" е недостъпна от няколко дни. Някой може ли да ми каже утре от колко часа е ВМС за първолаците? Детето е записано в 125 СУ Боян Пенев, но и на сайта на училището нищо не откривам.
Предварително благодаря на отзовалите се! HugHeart
При нас е от 10:00 за всички класове. Предполагам всички училища ще са с еднакъв час

# 426
Великденско математическо състезание
ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 1 ДО 7 КЛАС
22 април 2023 г. (събота)
1-2 клас от 8.30 до 10.00ч.
3-7 клас от 10.30 до 12.30ч.
в 125 СУ „Боян Пенев”

# 427
Великденско математическо състезание
ЗА УЧЕНИЦИ ОТ 1 ДО 7 КЛАС
22 април 2023 г. (събота)
1-2 клас от 8.30 до 10.00ч.
3-7 клас от 10.30 до 12.30ч.
в 125 СУ „Боян Пенев”

Благодаря от сърце! Flowers Rose Heart

# 428
Здравейте. Във връзка с проведеното днес ВМС и задачата за 2. клас, свързана с правоъгълни триъгълници, бихте ли ме ориентирали в кой клас се изучават видовете триъгълници според ъглите? Дъщеря ми изобщо не е разбрала термина и искам да знам пропуск на училището й ли е това, че все още не е учила за ъгли на фигури или от СМБ малко са попрекалили?

# 429
  • В офиса
Имам въпрос за задача 12 за 4-и клас от ВМС - в някое училище на копията на децата мрежата да не се е виждала? На копието на моето дете и съучениците му няма следа от мрежа, респ. никой е нямал идея малките плочки колко са големи, за да я реши.

# 430
Сайтът на СМБ Изток все още не работи. Къде ще се обявят резултатите от ВМС?

# 431
Здравейте. Във връзка с проведеното днес ВМС и задачата за 2. клас, свързана с правоъгълни триъгълници, бихте ли ме ориентирали в кой клас се изучават видовете триъгълници според ъглите? Дъщеря ми изобщо не е разбрала термина и искам да знам пропуск на училището й ли е това, че все още не е учила за ъгли на фигури или от СМБ малко са попрекалили?
Моят син също не познава понятието. Видове триъгълници според ъглите е в учебната програма за 3. клас - сега проверих в МОН.
Една от задачите е със сбъркан отговор... нямам думи Simple Smile

# 432
Здравейте, може ли някой да ми помогне да открия темите от предходните години  за 1ви клас на европейско кенгуру Плюс. Благодаря!

# 433
Скала за 1-ви клас от МБГ Пролет:
40 - 29 т. – злато; 28 - 23 т. – сребро; 22 - 18 т. – бронз

Това сигурно ли е? Дъщеря ми е с 18т., но е отбелязана само със сертификат 😒

# 434
  • София
Скала за 1-ви клас от МБГ Пролет:
40 - 29 т. – злато; 28 - 23 т. – сребро; 22 - 18 т. – бронз

Това сигурно ли е? Дъщеря ми е с 18т., но е отбелязана само със сертификат 😒
Възможно е част от децата с 18 точки (тези с по-добро време) да са с бронз, а друга част пак с 18 точки, но справили се със задачите за повече време, да са само със сертификат. Със сигурност има първокласници с 18 точки на МБГ Пролет, които са отбелязани с бронзов медал в списъка.

Общи условия

Активация на акаунт