Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 238
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
В нашето училище ми казаха, че детето с три медала е едното. За второто дете ще видят във вторник. Но както и да се смята(дали сумарно по точки или по видове медали или както и да е), понеже аз не съм убедена, че се смята чрез събиране на точки. Но мисля, че малкото ми момче ще е второто дете.
Сега не зная дали ще има отбор от някой клас? Това как се прави, май тук има повече свобода?

# 406
А за втори клас някой знае ли точките?

# 407
Благодаря ти, и аз така подозирах.
Sad Ако беше получил тази една точка, щеше да се класира за финала, защото в неговото училище щяха да са само той и още едно детенце с три медала.
Сега, второто дете за финала (в допълнение на детето с трите медала), най-вероятно ще е малкото ми дете. Което е също с два медала, ама сребърен. (А останалите 3-4 деца, които са с по два медала, са само с бронзови).
Така че и аз не знам дали да се радвам, или да не се радвам. Много смотана тази ситуация. Искаше ми се и двамата да достигнат до финала.
Ще го запиша за полуфинала. Макар че видях, че са само 5-6 децата, които ще бъдат излъчени от полуфинала, а предполагам, че състезателите ще са доста.
Ще видим. По Великден стават чудеса Simple Smile
За финала не се гледат медалите, а точките, отиват първите 3 процента по точки, но не от клас, а от училище. Малко е тъпо, защото в едно училище отиват деца с общ брой 50 точки, а в други и със 100 не успяват да стигнат. Броят на медалите е важен за допускане до полуфинал- минимум два.

# 408
Благодаря, Мария,
Това съм го чувала някъде, но май в тази версия беше, че се гледат двата най-силни от трите дистанционни кръга. Значи макс е 80 точките.
Но, пак, не съм сигурна.
Абе, каквото стане. Състезание като състезание. Няма да се тръшнем да ревем, ако не отидем, я. Догодина, пак ще пробваме Simple Smile

# 409
А за втори клас някой знае ли точките?

Това намерих за 2-ри клас:
16т. Бронз, 22т. Сребро, 26т. Злато

# 410
Дайте за първи клас, ако имате информация. Аз само на моя знам положението

# 411
Скала за 1-ви клас от МБГ Пролет:
40 - 29 т. – злато; 28 - 23 т. – сребро; 22 - 18 т. – бронз

# 412
Здравейте, има ли някой, кандидатствал за състезанието на НПМГ, който да е получил мейл с потвърждение за записване и сметка за такса участие?

# 413
Да, до два работни дни се връща отговор.

# 414
  • София
Да, аз записах сина ми за участие през уикенда. Вчера получих мейл с данни за плащане и декларация, която трябва да се попълни и да се върне по мейла.
Здравейте, има ли някой, кандидатствал за състезанието на НПМГ, който да е получил мейл с потвърждение за записване и сметка за такса участие?

# 415
И моето малкото дете ще се яви на финала. Simple Smile Баткото се засилва към полуфинала;)

# 416
Пак е с ниска тежест. От всички състезания най-малко. Но не пречи да се вземе предвид, щом детето се е явило. Обаче макс. на ЕК и макс на ПМС са със съвсем различна тежест. Второто е с коефициент 6, ако не се лъжа, а ЕК с 2, т.е. при изкаран макс резултат на ПМС преизчислените точки ще са 600, а за ЕК 200.
Да, но ако на ЕК точките са ти 80, а на ПМС 10, то с резултата от ЕК ще имаш по-висок БАЛ?
Въпросът ми е за СМГ и НПМГ по избор ли се взема състезанието с по-добър резултат или задължително е ПМС и ЕК е само резерва?

# 417
Състезанията се трансформират до 100 т., т.е. 50те точки на ПМС се приравняват на 100. (10 т. са равни на 20 трансформирани).

В СМГ се взема ПМС задължително, ако детето се е явявало на него.

В НПМГ се вземат двата най-високи резултата след трансформиране на точките и умножаване по коефициента.

Прочетете регаментите за прием и всичко ще се изясни.

# 418
Здравейте! Синът ми за първи път ще се яви на полу финала на Математика без граници.  Може ли информация къде ще се проведе състезанието и съответно препоръка за хотел в близост.

# 419
Здравейте, имам въпрос по кои сборници се подготвят вашите деца.

Общи условия

Активация на акаунт