Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 278
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Традиционно това състезание е трудно. И така и трябва да бъде. Инъче как ще се отсеят децата.  Никой не е казал, че трябва да се гонят максимални резултати. От това, което проследих миналата година - подготвените деца се представят по сходен начин на всички балообразуващи състезания, независимо от трудността на задачите.
И още нещо - всяка година има оплетени задачи, задачи с по-висока сложност.

# 316
съгласна съм, че подготвените деца биха се представили по отличаващ начин, независимо дали са по-лесни или по-трудни задачите. Но някак, когато задачите са по-трудни отколкото е редно за възрастта, накрая децата /които са ходили на курсове и са се старали да учат толкова много/ може да останат разочаровани от себе си. Това е за мен най-големият минус на този подход.

# 317
Е, курсове от предучилищна ми се струва доста....натоварващо. Ако искате явяване на състезания, нека детето решава теми от стари години и да му се обяснява, където не разбира.

# 318
  • Бургас
С всяка изминала година задачите стават все по-трудни - за всички възрастови групи и за повечето състезания.

# 319
С всяка изминала година задачите стават все по-трудни - за всички възрастови групи и за повечето състезания.

Така е. Преди няколко дни позната търсеше помощ за една състезателна задача за 4ти клас и се сетих, че съм я виждала.. в сборник за 6ти клас. При това е била давана на олимпиада по математика за 6ти клас през 1999г.

# 320
И какво се случва...най-трудно влизането в ясла и кандидатстването след 4 клас...Simple Smile споко, всички някой ден ще бъдат студенти...то за там места много

# 321
не знам дали ви бях казвала: МБГ 2013 г за 3ти клас. Принтирах темата, и изтрих където пише, че е за 3ти клас с коректор. Дадох я на моя първокласник да я решава. Ами, реши я.
Това е тема от преди 10 г.
От тогава до сега - две години надолу/напред/не знам в каква посока, се е променил материала в посока усложняване/за състезанията говоря/. Пък за в училище, се е улеснил някак.

# 322
МБГ преди години е било "лесно" състезание със сравнително лесни задачи. Преди 5-6 години обаче група родители бяха писали, че било състезание с посредствени задачи и подобни.... Явно организаторите са го прочели и нивото рязко се вдигна за всички класове.

# 323
  • Където морето целува небето...
И какво се случва...най-трудно влизането в ясла и кандидатстването след 4 клас...Simple Smile споко, всички някой ден ще бъдат студенти...то за там места много
Както каза учителката на детето : "В МГ се влиза по-трудно след 4ти клас, отколкото след 7ми."

# 324
Знаете ли кой е отговорен да публикува резултатите за кенгуруто? Мисля, че до днес в 14ч. трябваше да са готови протоколите за Кенгуруто, но в РУО не ги виждам. ПОПРАВЯМ СЕ, до утре бил срокът Сигурно РУО - София?

Иначе, 4ти клас труден прием в математическите (Математика за всеки, пролетно, олимпиада.....). И в 7 клас хоп - в СМГ се влиза с матури т.е. със знания по основна математика по МОН. Не знам коя умна глава го е измислила това гениално решение.....

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 15:56 от good fight

# 325
Знаете ли кой е отговорен да публикува резултатите за кенгуруто? Мисля, че до днес в 14ч. трябваше да са готови протоколите за Кенгуруто, но в РУО не ги виждам.

СМГ и НПМГ в зависимост къде е училището на детето по район.

# 326
Знаете ли кой е отговорен да публикува резултатите за кенгуруто? Мисля, че до днес в 14ч. трябваше да са готови протоколите за Кенгуруто, но в РУО не ги виждам. ПОПРАВЯМ СЕ, до утре бил срокът Сигурно РУО - София?

Иначе, 4ти клас труден прием в математическите (Математика за всеки, пролетно, олимпиада.....). И в 7 клас хоп - в СМГ се влиза с матури т.е. със знания по основна математика по МОН. Не знам коя умна глава го е измислила това гениално решение.....

Напълно подкрепям мнението ви! Аз също не намирам конструктивна логика в разликата в нивата на изпитите след 4 и след 7 клас.

# 327
  • София, Bulgaria
Привет, имате ли представа какви са били задачите по МБГ за 1 клас?

# 328

На сайта на нашето училище още в началото на седмицата бяха публикувани резултатите за Пловдив.

# 329
и аз се надявах от някъде да са излязли поне някакви резултати за МБГ. За задачите е рано, до края на седмицата все още ще се явяват деца.

Общи условия

Активация на акаунт