Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 250
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Квадрата брои ли се за правоъгълник?

Лесно е - за да си отговорите сама на задача най-вероятно за първи клас (?), отговорете си на въпроса квадратът фигура с прави ъгли ли е. Дясната фигура съдържа 8 правоъгълника.

# 391
Да, правоъгълник е квадратът. 8 броя в случая

# 392
Излязоха медалите на МБГ.
https://www.mathematicalmail.com/category.php?id=298
Йеей!

# 393
Супер! Малката е със сребро, много е щастлива.

# 394
И моят. 1 клас, 26 т.

# 395
А къде виждате резултатите с точки? Аз намерих файлове само с медалите.

# 396
питах в училището, където се яви. от там са длъжни да ти кажат точките, и ако поискаш да си видиш работата на детето

# 397
Ние си ги видяхме точките в страницата на школата, която посещава.

# 398
Тук има ли родител на шестокласник, с медал? От колко почват бронзовите? Моят батко има 19, обаче няма медал. Предните кръгове имаше бронзов е 16 и 17 точки.

# 399
Тук има ли родител на шестокласник, с медал? От колко почват бронзовите? Моят батко има 19, обаче няма медал. Предните кръгове имаше бронзов е 16 и 17 точки.
Да, бронзът започва от 20 за 6-ти клас

# 400
Благодаря ти, и аз така подозирах.
Sad Ако беше получил тази една точка, щеше да се класира за финала, защото в неговото училище щяха да са само той и още едно детенце с три медала.
Сега, второто дете за финала (в допълнение на детето с трите медала), най-вероятно ще е малкото ми дете. Което е също с два медала, ама сребърен. (А останалите 3-4 деца, които са с по два медала, са само с бронзови).
Така че и аз не знам дали да се радвам, или да не се радвам. Много смотана тази ситуация. Искаше ми се и двамата да достигнат до финала.
Ще го запиша за полуфинала. Макар че видях, че са само 5-6 децата, които ще бъдат излъчени от полуфинала, а предполагам, че състезателите ще са доста.
Ще видим. По Великден стават чудеса Simple Smile

# 401
Няколко пъти вече се коментира, че класирането не е по медали, а точки!

# 402
Няколко пъти вече се коментира, че класирането не е по медали, а точки!
При това, само ако имат квота за възрастовата група 😊.

# 403
Класирането е по точки и по квоти, но на полуфинал може да отиде на Румка голямото момче. Моето момиче също се чудя да я запиша ли за полуфинал. Казах и да помисли ден-два и ако реши, че иска, ще я запиша.

# 404
Много е оскъдна информацията за пролетния кръг, но за 6-ти клас приблизителната скала е:
40 - 35 точки - злато
32 - 26 точки - сребро
23 - 20 точки - бронз

33-34 т., както и 24-25 т. не е ясно с какви медали са.

Общи условия

Активация на акаунт