Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 182
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Мандра Кеффа нямаха ли магазин на пазар Ситняково ?

# 181
  • София
Мандра Кеффа нямаха ли магазин на пазар Ситняково ?
Аз ги взех от кварталната млекарница, нямам идея, за първи път видях продуктите и реших да пробвам.

# 182
За пръв път чувам за тая мандра, мисля, че нямат магазин на Ситняково. Остана само Елби и някакво магазинче, което мисля, че не е на определена мандра.

# 183
  • Пловдив
И вкъщи само кашкавал и масло Равногор консумираме, но зареждаме направо от мандрата 4-5 пъти годишно. И в момента имам 4 кг кашкавал и над 5 - масло Joy
Виждала съм ги в Лекси и преди години, понеже ми свършиха запасите, купих от там - ами отвратителен беше кашкавала - нищо общо с този от мандрата Rolling Eyes
Сиренето (смес и краве) на мен не ми харесва, но пък ММ го яде, а това с билките на мен пък много ми харесва, но той не го яде Joy
Пушеният кашкавал е идеален за принцеси, а зеланоса (кашкавал зрял във вино) е идеално мезенце Blush Него е пък децата хич не го харесват.

# 184
Е добре, кои според вас стават? Защото аз каквото съм опитвала не ми допада особено. Нещо не могат да ме убедят, че са истински (както например когато купувам от близък човек домашен кашкавал и сирене).
И на мен.Ние предпочитаме вакуумирани сирена, другите са ми меки и кашкави.

# 185
  • София
Е добре, кои според вас стават? Защото аз каквото съм опитвала не ми допада особено. Нещо не могат да ме убедят, че са истински (както например когато купувам от близък човек домашен кашкавал и сирене).
И на мен.Ние предпочитаме вакуумирани сирена, другите са ми меки и кашкави.
Колко сме различни хората. Аз харесвам сирена в саламура. Другите са ми по-сухи.

# 186
  • софия
От фирмените магазини за млечни продукти харесвам сиренето на Добротица и кашкавала на Равдин. До Лидл на Раковска има такъв магазин, все не запомням името, сиренето е на добри цени и не е никак лошо.

# 187
  • до най-прекрасния мъж
От фирмените магазини за млечни продукти харесвам сиренето на Добротица и кашкавала на Равдин. До Лидл на Раковска има такъв магазин, все не запомням името, сиренето е на добри цени и не е никак лошо.
Бихте ли споделили цените на сирене и кашкавал?

# 188
  • софия
Магазина на Раковска е Млекарница Ракево. Краве сирене по БДС е 16 лв./кг. Имат и др. сирена между 10 и 15 лв./кг. Кашкавал не съм купувала и не мога да кажа цена.

# 189
  • Sofia
Кашкавалът на Ракево е 20лв.
Взимаме от маг.на Кр.село.
Харесва ни.

# 190
  • София
Добротица въобще не ми харесва, земенея средно. Другите не са ми известни. Около мен има млекаря 74, наслада, вършец и други подобни. Ами за никое не си заслужава разходката.
Аз пък прясно и кисело мляко на Вършец много харесвам, не мисля, че съм опитвала друго (освен домашно), което да ми допада толкова. Сиренето и кашкавалът им са отврат, но пък маслото е хубаво. Дразни ме при тях, че трябва да се внимава за срока на годност - прясното мляко често е със срок още два дни след покупката.
Досега най-много ми е харесвало сиренето на Млекаря-75 и на Бозмов (там особено тача прясното). Кашкавал купуваме на Ведраре, него го има във веригите.
Ако човек си набележи фирмени или специализирани магазинчетоа в един район, всъщност пазаруването не е чак толкова тежко драматично. Особено ако прави голям седмичен пазар (а не като мен, да комбинирам Ебаг с посещения на пазара и магазинчетата) Simple Smile

# 191
  • до най-прекрасния мъж
Веригите се уляха с цените, затова търся алтернативи. Не е нормално да няма сирене и кашкавал свестни под 20 лв/кг или поне аз не откривам в някоя верига. Говоря за хубави, иначе има като цена, но не и като качество. Поне детето да яде нещо добро, то аман от боклуци.

# 192
Ами те боклуците и преди си ги имаше, но по-малко пари прежалвахме с такива стоки.
Обаче сега вече не е по джоба да дадеш 10-15 лв. за едно мижаво парченце и да го
запратиш в кофата.
И това, че един продукт днес ми е харесал, съвсем не значи, че другата седмица ще е
със същото качество, а цените не спират да растат. Изхвърля се храна, но вече доста
по-скъпа.

# 193
  • София
Няма как на производител да му излиза 18-20 лв да произведе килограм кашкавал и това да е цената за крайния потребител в магазина (малък или голям). Обясняват го с поскъпналата суровина (т.е. мляко) и ако е така, аз не виждам как ще се лсучи чудото "кашкавал под 20 лв килото". Че принципно не е нормално - не е. Но в създалата се ситуация, може и да е.

# 194
При 0.80лв-1лв изкупна цена на млякото, не то генерира цената на сиретето и кашкавала. 1кг. качествено сирене се получава от 5л краве мляко. За кашкавала е нужно 8-10л мляко. Оскъпява се от друго, транспорт, електричество и прекупвачи според мен.

Общи условия

Активация на акаунт