Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 885
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
Номерът с некупуването може да мине при някои стоки, но с основни хранителни продукти няма как.
При нас лукът е 3,50 и по-евтин няма нито на пазара, нито по кварталните магазинчета, само в Кауфланд е 3 лева. А не може човек да дебне всяка вечер кога ще намалят лука.
A може да не слага на всяка манджа по 2 глави лук и една чесън.
А какво слагаме, когато лукът свърши, намаление няма и не можем да оставим детето само в девет вечерта, за да проверим дали в Кауфланд случайно не е по-евтин?

# 436
Мрем. То няма смисъл да живеем така. Това живот без лук живот ли е изобщо?

(Освен лучената супа, няма друго ядене, което не може да се сготви без лук.)

# 437
  • София
Готвим без лук,  много малко са храните в които лукът не може да се пропусне.

# 438
Сериозно ли дискутирате кило лук за 3 лв? Това е количество, което ще ползвам умерено 1/2 месец, а може и повече - аз готвя почти всеки ден. Много ми е интересно как преживявате например кутия цигари или литър мляко , които купувате ежедневно и са по- скъпи🤔

# 439
Всъщност, аз се опитах да обясня, че основни хранителни продукти все ще се купуват, колкото и да са скъпи. Да е маскарпоне или филе от сьомга, ще ги пропусне човек като глезотия. Но колко време може да изкара една кухня без картофи, ориз, брашно, захар, масло, яйца и т.н. Бойкот на основни хранителни продукти е доста неприложима идея.

# 440
Детето не е само вкъщи, докато пазарувам вечер. По принцип ми харесва да пазарувам вечер и не е задължително да е след 21 ч, за да има намаления при нас. Ние консумираме по доста лук и трите лева ги усещам.🙂 Никой вкъщи не пуши, не пие газирано и сокове (освен газирана вода понякога, сокове много рядко се купуват), пестим и от алкохол, пакетирани сладки неща и чипсове, захар купуваме рядко...Млечните ги намалихме (купувам само на промоции), с яйцата и маслото не може да ми се получи съвсем да не се купуват.😒
За лука над 3 лева говорех за себе си, че няма да го купя, защото все още успявам да го откривам и под тази цена.🙂 Не става дума за бойкот на лука.

# 441
Сериозно ли дискутирате кило лук за 3 лв? Това е количество, което ще ползвам умерено 1/2 месец, а може и повече - аз готвя почти всеки ден. Много ми е интересно как преживявате например кутия цигари или литър мляко , които купувате ежедневно и са по- скъпи🤔

И аз не мога да разбера каква е тази драма с цената на лука. Освен ако не ядат основно лук с гарнитура от пържоли.
Колко лук средно за месец консумира едно семейство? 1 - 2 - 3 килограма? И това събаря семейния бюджет?
Не гледате цената на месото, на млякото, на мазнините (масло, олио, зехтин...), на останалите зеленчуци и плодове, на другите групи продукти? Захар, брашно? Ами точно за лука се хванахте, та чак и по новините ни занимаваха с това.
Ами спрете френската лучена супа сутрин, обед и вечер, минете на кюфтета. Примерно.

# 442
Всички цени гледам. Затова си купих зехтин екстравърджин по 10 лв/л (което е около 3 кг лук!). Обичам пълнен лук, печен лук с други зеленчуци, печен лук с яйца...
Имам драма с всички продукти, чиято цена качват прекалено. Мога да оцелея много дълго без почти никакви картофи, захар, брашно и олио. Просто не схващам защо изведнъж лукът толкова поскъпна.🤔

# 443
А-а не,кюфтета без лук не уважавам...! Yum

# 444
Реално нищо не събаря бюджета, събарят го всички несъбарящи.

# 445
И аз съм свикнала да готвя с повече лук. Но и 4 лева да е килото, пак ще купя, дори и да омрънкам света колко е скъпо.
Драмата не е за цената на лука, а за необоснованото поскъпване на основни продукти. Миналата година беше под левче килото, сега е над три. И това ако не е спекула. Ако фризьорката ми вдигне тройно цената на подстригването, ще се накълцам у дома колкото мога и драма няма. Храна обаче няма как да си набавя, освен от магазина.
В кварталния супермаркет лукът е 3,50, чесънът - 4,30. А сега, де.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 22:59 от Дидичка

# 446
  • до най-прекрасния мъж
Те и бананите бяха под 2 лева, а сега са близо 4 лв килото. Всичко поскъпна, голяма част необосновано. Без месо мога, но без зеленчуци не. Всяка или почти всяка манджа започвам с лук и морков, не мога без тях. Готвя минимум по веднъж на ден. То тук левче, там два и накрая сметката 150-200 лв, а в количката нищо.

# 447
  • Сф
Аз не готвя с лук почти нищо. По принцип вкъщи се готви по- диетично. Направо ме разбихте с тоя лук, по 10 кила на месец 🙄

# 448
И аз без плодове и зеленчуци не мога и днес като слушах за щетите по овошките, почти
изпаднах в ужас. Не стига, че досега ядохме вносни миришещи на химия ябълки, а сега
се очертава и кайсии, праскови и череши наши да няма. Пак ще ни ги внасят, представям
си на какви цени.
По темата - пак изхвърлих миришещи ябълки. Пак стигнах до Кауфланд и взех три вида
уж сладки /така пишеше на табелката/ а се оказаха хубаво кисели и единият вид с ужасна миризма.
Скоро не ми се очертава работа в района, та ще спестя някое хвърляне на плод.
За лука - май гони вече 4-те лева. Тази вечер в кварталния СБА беше 3,79 лв. и то едни огромни
глави насипен. Преди си купих за 3,50 в мрежичка.

# 449
Аз си взимам лук на бройка, само колкото ми трябва на момента за съответното ястие. Но проблемът не е лукът, а всички основни храни.

Общи условия

Активация на акаунт