Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 298
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 630
  • Буркина Фасо

Кое мляко купувате вие (аз като отворя карам по 1 седмица, главно за кафето...)? Последно Пилос в картонена, изкара 10дни. Рядко пазаря от магазин, та нз дали е читаво.
по възможност винаги от млекомат

# 631
  • shumen
Аз вземам Олимпус от магазина.
Тъкмо виждам,че е имало маратонки и от утре детски потници.

# 632
  • Велико Търново
Брей, 80 нови отговора... Цъкам и чакам да намеря код за купон за нещо за 1ст - уиски, сьомга, моет... А то масло сте нищили Simple Smile
Утре трябва да пазарувам в любимия Лидл, но нз и аз какво. Май масло ще си купя Simple Smile

# 633
Скрит текст:
като не говоря за бг масло или пък Президент.
Маслото "Президент", което се предлага тук, рядко е произведено във Франция. Обикновено е полско или украинско.  А във Франция марката "Президент" е от нискобюджетните.
Ползвам предимно Президент. Френско производство. Купувам от Била, Фантастико. Полско е в ТМаркет. Украинско? Не съм чувала.
Президент да е нискобюджетно? Евтино е във Франция, това е нормално. Месно производство е. Или пък визирате, че не е качествено? Има в нета инфо колкото искаш за това. В топ 5 е за 2022. 😆
Скрит текст:
Иначе в Лидъл не намирам био масло вече. Хубаво беше. В последно време пазарувам от тематичните седмици предимно. Италианските колбаси държат качество. Сега от алпийската взех торти Сахер. Предстои ми пътуване във Виена, ще сравнявам.😆
Хм, не знаех, че маслото има общо с месото, но винаги може да се научи нещо ново.
"Президент" във Франция е евтина марка.
Имат широка гама продукти, които произвеждат в малки разфасовки, зареждат хотели.
"Барилла"  е евтина марка в Италия.
Цените и на двете марки в България са високи,  но всеки сам преценява какво и на каква цена да купува.
Правописът ми със сигурност е достатъчно добър. Както и съм достатъчно умна и знам, че при писане във форум стават подобни грешки. Мерси за поправката, макар и груба и иронична. 🤐
А сега кажи и за Лаваца, че е евтина марка кафе в Италия. Много знаеш, много си видял.
Ние тук само до Лидъл сме стигнали. 😂

# 634
  • In transit
Не, че нещо, ама Лаваца е един от евтините брандове в Италия. А Барила за българския (и не само) пазар не се произвежда в Италия. Много от големите брандове имат фабрики извън Италия. По-евтино им излиза на фирмите. Последно бях видяла някакъв продукт на Granarolo, че за българския пазар се произвежда в Турция.

Морена, нямаше ли си друга работа с това роте ... Досега все устоявах на изкушението. Покрай разговора ви със Звънче, днес вече съм с половин кофичка. Grinning

# 635
  • Sofia
Ми много ни харесва на нас, Мики.... казвам си - нека и други му се радват. Simple Smile

# 636
Ще взема и аз да го опитам 😃 само дето не съм го виждала,подскажете между кои стоки да го намеря Simple Smile

# 637
  • Sofia
Ще взема и аз да го опитам 😃 само дето не съм го виждала,подскажете между кои стоки да го намеря Simple Smile
Промоциите в хладилника.

# 638
От Барила скоро вземах кори за лазаня и не беше вкусна като преди, какво що не знам, май произведено в Италия си пишеше, ама ще проверя, голямо разочарование, а беше марка на която може да се разчита Worried
Е нали обясняват че нямало как президента да е на цената му във Франция у нас...а Своге защо не е по скъп там тогава? Едва ли го поръчват с вагони...
Ами във Франция има много по-добри шоколади от Своге, затова е евтин. А в България няма по-добро масло от Президент, как да не е скъпо ¯\_(ツ)_/¯

# 639
Своге вероятно имат печалба и тук, и там. Тук продават по-скъпо, защото могат и никой не ги регулира. В случая цената не се определя от логиката (т.е. от това, че се произвеждат в България и би следвало разходът да е по-малък отколкото при вносните). В Лидл има хубави евтини шоколади, които са по-вкусни и достъпни от Своге.

# 640
  • до най-прекрасния мъж
Своге вероятно имат печалба и тук, и там. Тук продават по-скъпо, защото могат и никой не ги регулира. В случая цената не се определя от логиката (т.е. от това, че се произвеждат в България и би следвало разходът да е по-малък отколкото при вносните). В Лидл има хубави евтини шоколади, които са по-вкусни и достъпни от Своге.
И с по-добро съдържание.

# 641
# 642
Може ли ей така да ми настърже моркови , ако може ще го взема 😁
За тази цел трябва да има приставка "Spiral Cutter", "Spiralizer" или както му казват "спирализатор".

Приставката трябвa да е с триъгълни резци:

Надявах се приставката за жулиени да може да го постигне 🤭

# 643
В Лидл веднъж годишно предлагат едни рендета-острилки, с които се постига ефект донякъде като от спиралайзър, но остава доста фира от продукта, трябва да пасне на острилката- например като правя спагети от тиквички, ако е по-едра тиквичката може да не се хване в острилката, или пък нормалните по размер моркови не можеш да завъртиш- трябва да са по-едри, че да ги настърже. Компромисен, но много нискобюджетен вариант, към 5 лв комплект три вида острилки беше.

# 644
И внимателно с пръстите, че веднъж успях да "тествам" колко са остри ножчетата...😅 Като бръсначи са...

Общи условия

Активация на акаунт