Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 933
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Идеята за соленките много ми хареса, още утре ще пробвам! Имам и едно бутертесто пак така 2 на цената на 1, може би с него ще направя тези  възелчета утре, мерси Simple Smile
Сакън, дано не си ги почнала соленките с хлебното /тестото за пица... ще станат камъчета. Най-мнго гризини/солети (макар и за тях да е добре още мазнина) да направиш.   Соленките искат мазнина - с маслено/пясъчно тесто се правят.

Скаридите от валентинката... като всички други - повече са глава и опашка. На мен обаче те (особено главата) са ми полезни за вкуса. Пастата варих с тях (главите де).  Така и всяко месо предпочитам с коста да купувам. За телешко варено например взимам основно обезкостен тел. джолан, но и една шайба Особуко също. Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 11:31 от Morena

# 256
  • София
Не разбрах, пускани ли са тези три варианта на кухненско ренде/ робот или да търся аналог в друг магазин или поръчка от немския? Последният най ми допадна.
Благодаря
Скрит текст:
Скрит текст:
пак се включвам понеже едното редне (робот) е на промо в немския..

Кой от двата типа е по-добро /и по-универсално/, вторият ми се струва по-мощен, заради инерцията, най-вече за тиква, зеле, моркови... но за орехи май не е ОК. Не е ясно кой е с по-голям отвор, т.е. по-малко рязане (на тиква).
Пускани ли са тук (Заряди гаранцията) и  дали ще ги пуснат скоро?
1. 50Е + 15-20лв доставка (освен ренде...блендер 1Л, ще може и теста да меси?)
ПП: Планетарна система за разбъркване - не е зле...
https://www.lidl.de/p/silvercrest-kuechenmaschine-skm-550-b3-550-w/p100344871
Скрит текст:

2.  29Е  150Вт  https://www.lidl.de/p/silvercrest-elektrische-gemueseraspel-sgr-150-d1-mit-5-trommeleinsaetzen/p100346331
По-компактен, но дали ще има мощност за твърдите зеленчуци. Не е намален...
https://bg-mam.ma/p/851440/31120193
Скрит текст:
По Нова в 08,20ч , днес - говореше (министър на земеделието мисля) за спекулата в магазините и как ще противодействат, ще има инф, сайт, ще има и имена за нелоялните, сравнение с ЕС цени...\\\\
ЕДИТ
3. Това май е най-доброто за мен,( по малко части се мият) и най-вече голям отвор за зарзавата... но го няма в лидл.де Sad  Silvercrest Kitchen Tools Food Processor SKMM 1000

ПП: Чопър 260Вт - купен миналата седмица - ако го тествам със зеле и не ми хареса - ще ми го върнат ли после?

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 10:14 от Starrydream

# 257
  • Sofia
Starrydream, в друга тема ти предложих подобно.
Моя аналогичен (показвах ти го) е от Лидл и не съм го виждала повече сякаш...
и единия с тестото (онзи громилническият), дето баш за тесто не става съм купувала (преди доста време) ама дали от Лидл беше не съм много сигурна, но май да... та това е пълен боклук за мен.

# 258
  • София
и единия с тестото (онзи громилническият), дето баш за тесто не става съм купувала (преди доста време) ама дали от Лидл беше не съм много сигурна, но май да... та това е пълен боклук за мен.
Да, сега погледнах, но от едната снимка ...май е с малък отвор,... сега разгледах аналози в ем-аг и има видимо с по-голям, но и цената се качва.
Лидълския най ми хареса, но дори в немския не го намерих, да видим нашия какво ще ми отговорят на мейла.

Този който меля като машинка за домати/ орехи /в лидл.де 29Е/- ми се видя добре на клипа. И лесно се почиства.

# 259
  • Sofia
Да, сега погледнах, но от едната снимка ...май е с малък отвор,... сега разгледах аналози в ем-аг и има видимо с по-голям, но и цената се качва.
Скрит текст:
Лидълския най ми хареса, но дори в немския не го намерих, да видим нашия какво ще ми отговорят на мейла.

Този който меля като машинка за домати/ орехи /в лидл.де 29Е/- ми се видя добре на клипа. И лесно се почиства.
Не е по-малък от другия (на рендето)  отворът, но имаш и блендер (да смелиш  разни неща, домати - пресни или консерва, крем супа, тесто да омесиш... ) освен ренде (пък и то ще  600W срешу онези 150).   Така е, има и други на съответната цена (пък колко е оправдана...). Аз бих си взела този, ако ми трябваше. Simple Smile

Скрит текст:
Дай в нов прозорец, за да видш по-голяма. Според мен е поне колкото моя.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 11:30 от Morena

# 260
Благодаря за отзивите за тестото.
Сладкодъвкова, де факто ти правиш рекламация, така че е нормално артикула да е ползван.

# 261
Lemy, така е, но просто ми е неудобно, не мога да се пречупя. Аз това казах и на жената, не ми е за парите, а да обърнат внимание. Може да съм взела просто дефектен комплект и другите да са ок, не знам.

# 262
Идеята за соленките много ми хареса, още утре ще пробвам! Имам и едно бутертесто пак така 2 на цената на 1, може би с него ще направя тези  възелчета утре, мерси Simple Smile
Сакън, дано не си ги почнала соленките с хлебното /тестото за пица... ще станат камъчета. Най-мнго гризини/солети (макар и за тях да е добре още мазнина) да направиш.   Соленките искат мазнина - с маслено/пясъчно тесто се правят.

Скаридите от валентинката... като всички други - повече са глава и опашка. На мен обаче те (особено главата) са ми полезни за вкуса. Пастата варих с тях (главите де).  Така и всяко месо предпочитам с коста да купувам. За телешко варено например взимам основно обезкостен тел. джолан, но и една шайба Особуко също. Simple Smile

Скрит текст:

Рецепта за скаридите, любими са ми..

# 263
  • Sofia

Скрит текст:

Рецепта за скаридите, любими са ми..
Заповядай

Скрит текст:
Нищо особено не е... най-обичайното. Simple Smile Нали са готови... само ги затоплям в тигана.
Загрявам мазнина на среден огън и слагам чесън (понякога нарязана или накълцана скилидка, в случая понеже е за у-ще на щарката - само смачквам скилидката необелена, овкусява мазнината и после я махам), скаридите, сол, малко лим. сок - за около две минути и накрая и магданоз.

# 264
Дамата беше любезна, доволна съм, че реагираха, само ме озадачи това, че звънят от скрит номер. Та така.
Нормално. Никой не си звъни от личния мобилен. Имат си централа от вътрешен номер на компанията звъни. Примерно всички кол центрове са така звънят ти, но като искаш да върнеш отговор ... не става.

# 265
  • Somewhere far away
До похваля тези бисквити! досега не съм ги пробвала. много ги харесахме.

# 266

аз пък да похваля - на баба ти орехчетата Wink дето се правят на едни спец. чугунени форми
 и после се пълнят с крем за тези от вас дето имат спомен за тях

# 267
  • Sofia
Като стана дума за бисквити... от италианската седмица взимам Амаретите - любими са ни,  идеални за хрупкава поръска.

# 268
Някой ако иска купонът за вафличките, да каже.
Аз исках да ги взема, но в нашия лидл са свършили.
Купонът изтича днес.

# 269
Морена, дали някога си броила колко горе-долу броя са амаретите?🙂

Общи условия

Активация на акаунт