Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 248
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 750
Цените са се увеличили в целия свят и това е свързано с войната, а не с еврото. Вчера гледах коментари от индийци в Редит, че било станало много скъпо, заради този конфликт.

# 751
  • shumen
Маратонките от другата седмица стават ли?
Цените са се вдигнали навсякъде според мен.

# 752
Не виждам пряка връзка между войната и цените на нашенските млечни продукти, които излетяха в космическото пространство. Животните - нашенски, фуражите - нашенски, плащат компенсации за скъпия ток, вече са по-големи, цените на горивата паднаха. А цените на млечните изобщо не са паднали, а продължават да растат. При това са паднали изкупните цени на млякото, което е една огромна бомба със закъснител.
Днес гледах краве сирене Маджаров - цена на килограм над 27 лв.!
Както и да смятам, сметките не излизат...
Дори и доста по-скъпо мляко от фермерите да се отчете, пак е под 10 лв. за килограм сирене. Не може всичко останало да струва 18 лв (най-вероятно 20 на кило сирене), пълно безумие е.
Някой по веригата печели милиони и милиарди на наш гръб.

# 753
Ето го интервюто с фермера, за което писах сутринта:
https://www.dnes.bg/stranata/2023/02/17/kashkavalyt-izliza-ot-ma … vat-dvoino.560594

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 21:17 от Lemy

# 754
Същото е и с прясното мляко - от фермата до магазина поскъпване 4 пъти! При това няма лагеруване и зреене, малко изразходвана енергия и работно време.

# 755
Цените са се увеличили в целия свят и това е свързано с войната, а не с еврото. Вчера гледах коментари от индийци в Редит, че било станало много скъпо, заради този конфликт.
Война? Та то войни има постоянно. Цените се качиха заради печатането на пари от централните банки за покриване на ковид разходите. Войната в Украйна е параван, залъгалка.

Вчера си взех подправки и бяха доста по-евтини отколкото другаде, видях пилешко на добра цена, пържолите са поскъпнали, но ако вземем средно аритметично пак е добре  ¯\_(ツ)_/¯
Това заприлича на свинското със зеле. Едни ядяли свинско други зеле и средно народа яде свинско със зеле. Да ама не. От постната пица остана само амбалажа т.е. опаковката.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 22:03 от netman71

# 756
  • Буркина Фасо
Маратонките от другата седмица стават ли?
Цените са се вдигнали навсякъде според мен.
стават. ако са твоя номер Smiley

# 757
Цените започнаха да се качват още повреме на второто или третото затваряне. Просто не се усещаше толкова, защото ту бяхме затворени, ту на свобода. Въпреки че сега например пиците на д-р Йоткер, които има в Лидл и в К. излизат по-скъпо отколкото да поръчам пица от пицалаб с безплатна доставка.
Не знам последно колко беше май четири сирена д-р Йоткер 8.29 лв. В пицалаб пица на месеца е 7.90...

# 758
Вече не си спомням кога бяха 2то и 3то затваряне,но точно покрай войната си заскачаха цените.Първо драмата с горивата и олиото,после останалото по-бавно.Спомням си как в ''Хит'' имаше по два етикета на една и съща стока на доста рафтове.Вечерта беше.Ходих да питам кое е вярно.Казаха:По-евтиното.Утре нали е първи (май) и ще поскъпнат цените.
Лятото продължиха.В края на август,цените на храните в магазините в Слънчев бряг,бяха по-ниски от софийските.

# 759
  • Стара Загора
Някой с неизползван купон за -20% на замразена царевица, грах и май броколи, може ли да каже дали важи само за един вид, т.е. или грах, или царевица, или броколи?

# 760
Някой взимал ли е от диамантените гоблени, които бяха пуснали мисля, че миналия месец или в края на декември? Излиза, че в моя комплект има по две пакетчета с един и същи цвят (за единия цвят мънистата са вече залепени например, второто реално е излишно), но пък липсват цели 4 цвята! Лошото е, че вече съм го налепила донякъде и изведнъж…изненада.

Това ми е първият такъв “гоблен” и хич не съм и предполагала, че може да липсват цели цветове - като отворих комплекта миналия месец просто преброих броя пакетчета спрямо броя цветове в комплекта и като бройка излязоха. Ама кой да забележи, че има по две пакетчета от някои цветове, а други хич ги няма 😅 На някой друг случвало ли му се е нещо подобно и как процедирахте? Не ми е за парите - просто искам да си довърша комплекта, голяма зарибявка е 😂

Забелязах, че има вариант от някои онлайн сайтове да се поръчват мъниста за диамантени гоблени на грамаж според цвета (по някакъв международен каталог), ама то на схемата от Лидъл не са посочени цветовете по “международната таблица”, ами буквички…май съм прецакана, но все пак - ако някой има идеи?

# 761
  • Велико Търново
Аз днес фалирах в Лидл Sad лентата я превъртях, купоните оползотворих, скреч изтрих и край. След 7 дни пак ще вляза в магазин.
Сирене дунавия нямаше, а толкова да го обичам Sad ще си давя мъката в евтино вино и миниатюрни бонбонки Simple Smile

# 762
Аз предната ( или май тази лента беше) я напълних за нула време с промоцията на памперсите. Надявам се вече да приключва тоя разход, че ми писнА.
Тази седмица не съм ходила в Лидл. Може утре да ги уважа

# 763
Някой с неизползван купон за -20% на замразена царевица, грах и май броколи, може ли да каже дали важи само за един вид, т.е. или грах, или царевица, или броколи?
Моят е ползван, но доколкото си спомням важеше за един вид замразен грах, царевица или спанак.
Скрит текст:

# 764
Ох, да се жалвам и аз. След като не бях ходила цяла седмица в Лидл, днес направих една хубава сметка. Викам си, лентата ще помръдне значително. Маркирах Лидл +, видях го отразен на екрана, но по някаква причина касиерката реши да приключи сметката по средата, казах й, че и останалите неща са мои, тя продължи и едва след като платих и прибрах всичко, се оказа, че Лидл + не е отчетен. Върнах се да попитам, но както и очаквах, трябваше да разтоваря всичко, да го върна и отново да го маркират. Отказах се, но ме хвана яд.

Общи условия

Активация на акаунт