Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 258
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 735
Не, и аз така направих ама нъцки.🦄

# 736
Звучи като "Ще имаш да вземаш" Grinning

# 737
На мен ми звучи като да можеш да вземеш нещо за без пари, което по принцип взимаш често. Но само така звучи, надали ще е толкова хубаво Simple Smile

# 738
В България се съмнявам, че даже и едни 30 % от търговците го спазват този закон да не продават на непълнолетни алкохол и цигари или пък енергийни напитки.
На мен един човек не ми е отказал да ми продаде цигари, когато пушех и бях непълнолетна. Действието се е развивало 2007-2009, а какво остава за сега.
В Лидл на нормални каси продават ли им цигари ?

спазва се закона и още как. в лидл съм виждала да искат лични карти например. до нас пък и по малките магазинчета не продават /пробвах да пратя няколко пъти децата за бира, ама тц/.
бързите каси са много удобни, ако знаеш как да ги използваш. в б. редовно ползвам. последния път имаше огромна опашка, а аз минах за секунди и една жена даже ме настигна да пита какво да прави.

# 739
Министерството на развитието в Гърция наложи глоби на пет вериги супермаркети за неоправдано високи цени на хранителните стоки. Властите публикуваха и негативен списък на търговски обекти.
Една от тях е Лидъл Гърция.

# 740
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
В Гърция хората протестират и държавата не смее много,
много да си позволява волности. Ние тук нали сме от милионер
нагоре, дращим по клавиатурите, а държавата никаква я няма,
защото господата дето са се намърдали по върховете много добре
знаят, че българите не обичат да протестират и да се търсят правата.
Иначе с тези непосилни цени трябваше досега всички да сме на площадите и да
им потърсим сметката къде са те като регулатор и как спряха спекулата.

# 741
Има някакви нови  sheet маски.
Два вида са, някой ползвал ли е за мнение?

# 742
  • СОФИЯ
И днес имаше сладък чили сос на Сточна гара. Всичко намалено обаче беше опоскано. Вчера преливаше от намалени.
Според мен хората не вярват че нещо може да се промени с протест.

# 743
Или пък има достатъчен обем продажби и на високите цени- ако не се купува, ако няма търсене, тогава за да го продадеш- намаляваш цената.

Днес взех от младото телешко на оферта в Л.- нещо не ми хареса този път как се свари, стои някак сухо месото (по-различно от обичайното за телешко 🧐…)

# 744
Въпрос на мнение дали изкуствените подсладители са вредни. Лъгаха едно време как аспартама водел до рак, но без да кажат в каква доза. За да направи рак аспартама трябва да го консумираш с лъжиците всеки ден в продължение на години. Но както се казва като има глупаци ще има и мошеници.
интересно защо навсякъде съветват да си набавяме захарите по естествен начин от плодове, а не ни предписват по лъжичка аспартам.
Защото като подкараш лъжичката всеки ден за да си "набавиш" захарите тогава ще хванеш рак. Бъркате "набавянето" на захари с подслаждането на някой напитки.

# 745
Има някакви нови  sheet маски.
Два вида са, някой ползвал ли е за мнение?
Ползвах с нар - хареса ми, мирише приятно и освежава. Но предпочитам глинените маски по принцип.

# 746
Министерството на развитието в Гърция наложи глоби на пет вериги супермаркети за неоправдано високи цени
Аааа, у нас се грижим за бизнеса на първо място, защото от там идвали големите заплати за да си купуваме неща на големите цени Hug

Всъщност нормално е най-евтините магазини да вдигат цените най-много, защото има най-много място за покачване там. Засега в Л. много малко неща ми правят впечатление че са забележимо поскъпнали. Предполагам доста артикули са се покатерили с някакви стотинки, но на фона на цените в други магазини просто не се забелязва чак толкова в Л. Вчера си взех подправки и бяха доста по-евтини отколкото другаде, видях пилешко на добра цена, пържолите са поскъпнали, но ако вземем средно аритметично пак е добре  ¯\_(ツ)_/¯

# 747
  • СОФИЯ
Изобщо не е ОК, на фона на цените в различни хранителни супермаркети в различни държави от ЕС. Съответно средни доходи на населението там са по-високи. Има начин да се регулират цените, не е откриване на топла вода. В БЪЛГАРИЯ не се предприема нищо.

# 748
След днешната новина, че няма да приемем еврото от януари, поне за мен си обясних причината за нелогично високата инфлация у нас. Явно хората, които могат да влияят на пазарните цени, не искат да приемем еврото и ето - не отговаряме на критериите за инфлация, няма евро Smiley

# 749
Имат да взимат, че цените са се увеличили незабележимо - напротив, забележимо е и още как!!
Аз пазарувам идентични неща, преди 2 години сметка над 50лв. не съм имала. Сега рядко под 80 имам…
А заплатата ми не е мръднала.

Общи условия

Активация на акаунт